Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ - Σρέμσκι Κάρλοβτσι ΠΑΣΧΑ 2020 από 385,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  17 – 20 Απριλίου

4 ΗΜΕΡΕΣ

BONUS PRICE!

 Ημέρα 1η (17/4): Αθήνα – Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Η περιπατητική μας ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου θα ξεκινήσει από την γνωστή οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Αφού δούμε την Μητρόπολη θα προχωρήσουμε μέχρι το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστό και ως «η ακρόπολη του Βελιγραδίου». Το φρούριο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά τον Πύργο Νεπόισα, τον τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Το βράδυ θα επισκεφτούμε το μικρό εκκλησάκι στο Ζέμουν όπου θα  παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου. Δείπνο.

Ημέρα 2η (18/4): Βελιγράδι - Ακολουθία της Αναστάσεως

Η σημερινή μας πανοραμική ξενάγηση, αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει την παλιά με την νέα πόλη, θα μας γνωρίσει πρώτα το μοντέρνο Βελιγράδι. Επιστρέφοντας στην παλιά πόλη από την νέα γέφυρα Άντα και μέσω του Τόπσιντερ, ενός από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, θα φθάσουμε στην αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Τίτο αλλιώς “σπίτι των λουλουδιών” το οποίο και επισκεπτόμαστε. Στην συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, τη πλατεία Σλάβια, βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Δείπνο. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα μεταφερθούμε στη Μητρόπολη του Βελιγραδίου για να παρακολουθήσουμε την Λειτουργία της Ανάστασης.

 Ημέρα 3η (19/4): Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία. Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι, πλούσια σε αρχιτεκτονικά κτίρια  όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό πατριαρχείο, η Θεολογική Σχολή, το 1ο σέρβικο γυμνάσιο, και άλλα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα  τοπικό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι, για να φθάσουμε στη συνέχεια στην 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ. Το Νόβι Σάντ  είναι χτισμένο στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Επιστροφή το απόγευμα στο Βελιγράδι. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο με μουσική στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

 Ημέρα 4η (20/4): Βελιγράδι – Αθήνα

Εκμεταλλευθείτε τις τελευταίες ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι, καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στην ολοκλήρωση του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

 

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !!!

 

Ταξίδι /

Διάρκεια

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Αναχώρηση

2κλ.

1κλ.

 

Φόροι

Εισοδοι

Παρατηρήσεις

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

Σρεμσκι Κάρλοβτσι

4 ημέρες

 

MARK  4*s

 

Ημιδιατροφή

17/4

385*

+90

165

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι, είσοδος στο μουσείο Τίτο, τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκταν

 Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -50€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean Airlines
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 88 ROOMS 4*s
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή: Δύο (2) δείπνα στο ξενοδοχείο & ένα (1) δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο στην γραφική περιοχή της Σκαντάρλια
  • Μεταφορές στην εκκλησία για την Ακολουθία του Επιταφίου και της Αναστάσεως
  • Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Είσοδο στο μουσείο του Τίτο & τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν
  • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων
  • Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων / Αχθοφορικά στο ξενοδοχείο
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

17/4

Αθήνα Βελιγράδι

08.45

09.20

20/4

Βελιγράδι Αθήνα

14.20

16.50