Skip to main content

Κύπρος Αγίου Πνεύματος 2017 από 435,00

Αναχ. 2/6/17
5 ΗΜΕΡΕΣ


1 ΗΜΕΡΑ
Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Λάρνακα - Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Μετά τη επίσκεψη μας αναχωρούμε για την Λεμεσό άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2 ΗΜΕΡΑ
Εκδρομή στη Λευκωσία

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. επίσης τα Ενετικά τείχη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με της θαυμαστές τοιχογραφίες, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Τέλος θα επισκεφτούμε τα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στην γραφική Λαϊκή Γειτονία. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3 ΗΜΕΡΑ
Εκδρομή στην Πάφο

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Λεμεσού. Σας προτείνουμε εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, περνάμε από τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι και το αρχαίο θέατρο του Κουρείου. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Φτάνουμε στην Πάφο όπου μετά την περιήγηση θα καταληξουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Το απόγευμα επιστροφή στη Λεμεσό. Διανυκτέρευση.
4 ΗΜΕΡΑ
Δευτέρα Αγίου Πνέυματος - Εκδρομή σε Τρόοδος - Μονή Κύκκου

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στο όρος Τρόοδος και τη Μονή Κύκκου.Διασχίζοντας την οροσειρά του Τρόοδος, φτάνουμε στο Θρονί της Παναγιάς όπου βρίσκεται ο Τάφος του Εθνάρχη Μακάριου. Συνεχίζουμε για τη Μονή του Κύκκου, το Γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου με το χρυσοποίκιλτο τέμπλο που ιδρύθηκε το 1100. Επιστροφή το απόγευμα στη Λεμεσό. Δείπνο. Διανυκετέρευση.
5 ΗΜΕΡΑ
Εκδρομή Αγία Νάπα - Λάρνακα - πτήση επιστροφής

Πρόγευμα. Αναχώρηση για εκδρομή στην Αγία Νάπα και τη Λάρνακα. Περνώντας από την Πύλα το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στην Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε την Νεκρή Πόλη της Αμμοχώστου. Στην Αγία Νάπα θα επισκεφθούμε το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι. Συνελιζουμε για την πόλη της ΄'αρναλας 'οπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και θα θαυμάσουμε την περίφημη παραλία των Φοινικούδων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας. Σημείωση To πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί τίποτα.


Περιλαμβάνονται:

  • Aεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines
  • 1 χειραποσκευή 8 κιλών & 1 βαλίτσα 2 κιλών
  • 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο
  • Ημιδιατροφή(Πρωϊνό και Δείπνο) καθημερινά
  • Μεταφορές, εδκρομές, ξεναγήσεις
  • Δαπάνη Επίσημου τοπικόυ ξεναγού
  • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων(119€ από Θεσ/νίκη, 139€ από Αθήνα) Είσοδοι μουσείων αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Δρομολόγια Πτήσεων

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • A3 920 02/06 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ 09:35 - 11:35
  • A3 923 06/06 ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 19:55 - 21:55

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

  • A3 912 02/06 AΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ 10:35 - 12:20
  • A3 909 06/06 ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ 21:00 - 22:45
Τιμή Συμμετοχής
(κατ'άτομο)
Δίκλινο Παιδί 2-12 ετών
σε τρίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλ.
Κapetanios Odyssia 3* sup
435€
240€
120€
Ajax 4*
495€
280€
180€