Skip to main content

Κύπρος…το νησί της Αφροδίτης Χριστούγεννα Πρωτοχρονια Φωτα 2021 απο 555,00 ΜΕ τους Φορους

6 Ημερες  23/12, 29/12, 04/01

με μονη Κύκκου, Κρασοχώρια, και με Εορταστικο Γκαλα!

 

1η ημέρα: Λάρνακα – Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη και μεταφορά στη Λεμεσό για μια πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Ιδιαίτερα μας εντυπωσιάζει η Οδός Λουτρών, αρχαιότερος δρόμος της πόλης που βαφτίστηκε έτσι λόγω των παρακείμενων Οθωμανικών Λουτρών του 16ου αιώνα.  Στενοί ακτινωτοί δρόμοι οδηγούν μέχρι έξω προς την ακτή & το παλιό ψαρολίμανο, εκεί που δεκάδες παραδοσιακές βάρκες κάθε μέρα ξεκινάνε το δρομολόγιο τους προς την Μεσόγειο θάλασσα. Αφθονούν οι όμορφες στιγμές, όταν οι καπετάνιοι γυρνάνε φορτωμένοι με την εκάστοτε ψαριά.  Πιο δίπλα, η σύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα ανήκει στα καλύτερα δείγματα μοντέρνας ανάπτυξης. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, θεμελιωμένο σε παλαιοχριστιανική βασιλική, έχει πλούσια ιστορία 8 αιώνων και μας έχει παραδοθεί στην αγέρωχη μορφή που πήρε κατά το 1590, στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Καθότι εμβληματικό, είχε επιλεγεί ως τόπος τέλεσης γάμου του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η  ημέρα: Λεμεσός – Λευκωσία – Λεμεσός

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία, που στην αρχαιότητα λεγόταν «Λήδρα» και αποτελούσε ένα από τα βασίλεια της Κύπρου. Η σύγχρονη Λευκωσία συνδυάζει αρμονικά το ισχυρό ιστορικό παρελθόν της με την έντονη κίνηση μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Διακρίνεται για τα στοιχεία βυζαντινής, γοτθικής, ενετικής, οθωμανικής αλλά και βρετανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές, στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των εννιά ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική Εποχή. Λαμπρά εκθέματα περιλαμβάνουν το άγαλμα της Αφροδίτης των Σολών, μια συλλογή χρυσών κοσμημάτων και κατάλοιπα από τους βασιλικούς τάφους της Σαλαμίνας. Το μουσείο αποτελεί στάση της πολιτιστικής διαδρομής της Αφροδίτης. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες & τα ενετικά τείχη.  20 μ. ανατολικά της Πλατείας Ελευθερίας, βλέπουμε τη Λαϊκή Γειτονιά, υπέροχη και παραδοσιακή, εντός των τειχών της πόλης της Λευκωσίας, με κτήρια που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραδοσιακής κυπριακής αστικής αρχιτεκτονικής. Τα κτήρια που χρησιμοποιούνται σήμερα ως κατοικίες, καταστήματα, ταβέρνες και κέντρα αναψυχής, έχουν αποκατασταθεί και διατηρηθεί βέλτιστα. Θωρούμε την Πράσινη Γραμμή, που ξυπνά μνήμες καταστροφής. Με μήκος 300 χλμ., χωρίζει το νησί της Αφροδίτης στα δύο, όπως και την πόλη της Λευκωσίας, καθιστώντας την τη μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο σήμερα.  

Από το 1963 η περιοχή ελέγχεται από τους κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πινακίδες προειδοποιούν για την απαγόρευση εισόδου των πολιτών στην περιοχή ‒ η διέλευσή τους επιτρέπεται μόνο από συγκεκριμένα συνοριακά περάσματα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Δερύνεια – Αγία Νάπα (προαιρετική)

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος και προαιρετική εκδρομή στη Δερύνεια - Αγία Νάπα.

Πρόκειται για αξιόλογη απόδραση,  που μας γεμίζει πολύπτυχες ενδιαφέρουσες παραστάσεις, με κάποια κομμάτια της Μεγαλονήσου ενταγμένα στη ρότα μας, τόσο μοναδικά που παρόμοιά τους δεν συναντάμε αλλού.  Στην αγκαλιά του κόλπου της Αμμοχώστου, στην περιοχή των Κοκκινοχωριών, η φημισμένη για τα ζουμερά και γλυκά φρούτα της, Δερύνεια,  έχει συνδεθεί άμεσα με την καλλιέργεια της φράουλας, διαθέτοντας όμως και αρκετά μνημεία, μουσεία, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου, τα Μνημεία Ηρώων κλπ. Η προτομή του Λαϊκού Ποιητή Παύλου Λιασίδη, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους λαϊκούς ποιητές του τόπου βρίσκεται τοποθετημένη στο ομώνυμο πάρκο του χωριού. Το Λαογραφικό Μουσείο ανήκει στα λαμπρά αξιοθέατα του χωριού, στο οποίο εκτίθενται εκτός από τον εξοπλισμό μιας παραδοσιακής κυπριακής οικίας και τα αγροτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στην περιοχή.  Η Αγία Νάπα, στο νότιο ανατολικό άκρο του νησιού, είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Μεγαλονήσου και φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή. Το χωριό, που ονομάστηκε έτσι από το ομώνυμο Βενετικό μοναστήρι που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία, έχει  μερικές από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της Κύπρου (όλες διαθέτουν την μπλε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθαριότητα και τις υποδομές τους). Η πιο διάσημη είναι η παραλία "Νησί Μπέϊ", η οποία και είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτη από νέους ενώ παρέχει και πολλά θαλάσσια σπορ. Το Μοναστήρι Αγίας Νάπας, θυμίζοντας μεσαιωνικό κάστρο, παραπέμπει σε μια εποχή που το χωριό ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι, βρίσκεται στο κέντρο του και οφείλει το όνομά του στην γεωγραφία της περιοχής κατά το παρελθόν, καθώς Νάπα σημαίνει δασωμένη κοιλάδα.

 

4η ημέρα: Λεμεσός – Πλάτρες – Τροοδίτισσα – Μονή Κύκκου  – Ομοδός – Λεμεσός

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στην οδό Τρόοδος. Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο, στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες μονές του νησιού, γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου και την Ιερά Μονή Κύκκου από το 1100, αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλεξίου Ι του Κομνηνού (1081 – 1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού. Εξάλλου στο σημερινό  οδοιπορικό, δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις σε αυθεντικά στέκια με χαλούμι, σεφταλιές, κουπέπια, αφέλια, κολοκάσι, ραβιόλες κλπ. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Λεμεσός – Άγιος  Νεόφυτος – Πάφος – Λεμεσός

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στο Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι, κτισμένο το 1210 από τους Ιωαννίτες, ως έδρα της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του νησιού. Το οικόσημό του εμφανίζεται μαζί με τα οικόσημα του Βασιλείου της Κύπρου στην ανατολική εξωτερική πλευρά του Πύργου, γεγονός που υπενθυμίζει ότι όλα τα οχυρωματικά έργα ανήκαν στο Ρήγα της Κύπρου και κανένας άλλος δεν είχε δικαίωμα να κατέχει πύργους. Πρόκειται για ένα επιβλητικό τετράγωνο οικοδόμημα, που αποτελείται από τρεις ορόφους και ελέγχει τη γύρω εύφορη περιοχή.

Έπειτα θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, οπού αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην «Έγκλειστρα» του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριο του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Απόστολου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε την έπαυλη του Διονυσίου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Λεμεσός – Λάρνακα και πτήση επιστροφής

 Πρωινό και αναχώρηση για την Λάρνακα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κύπρου, με ευρήματα από το 13ο αιώνα π.Χ. Ονομαζόταν Κίτιον και κατακτήθηκε από τους Αχαιούς, κατόπιν πέρασε στα χέρια των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων, των Περσών, οι οποίοι τοποθέτησαν Φοίνικες βασιλείς για να το διοικούν, συμμετείχε μαζί με το Μέγα Αλέξανδρο στην πολιορκία της Τύρου και τέλος κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 58 π.Χ.. Πολύ γνωστή είναι η ιστορία του Κίμωνα, ο οποίος πέθανε πολιορκώντας από θάλασσας την πόλη όταν αυτή ήταν υπό φοινικική κυριαρχία, απαίτησε από τους συνεργάτες του να μην αποκαλύψουν το θάνατό του για να μην πέσει το ηθικό των συμμάχων, επιτέθηκαν και τελικά κέρδισαν τη ναυμαχία. Ένας μεγάλος σεισμός το 77 μ.Χ. κατέστρεψε την πόλη, η οποία ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η σύγχρονη Λάρνακα είναι μία όμορφη πόλη, η οποία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από το 1960 και μετά. Το 1974, εξαιτίας της εισβολής, έκλεισε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και χτίστηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη της Λάρνακας, κάνοντάς τη σπουδαίο κόμβο για ταξίδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κύπρου αλλά και του Χριστιανισμού γενικότερα, είναι ο ιερός ναός αγίου Λαζάρου.  Η εκκλησία χτίστηκε τον 9ο αιώνα πάνω στον τάφο του Λαζάρου - του ανθρώπου που ανάστησε ο Χριστός. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, αμέσως μετά την ανάστασή του από τον Ιησού, ο Λάζαρος, φοβούμενος για τη ζωή του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιουδαία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, όπου αργότερα, οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, τον έχρισαν πρώτο επίσκοπο Κιτίου (σημερινή Λάρνακα). Πίσω από την εκκλησία, λειτουργεί αξιόλογο εκκλησιαστικό μουσείο με ποικίλα θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες.  Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Τιμές κατ’ άτομο

Δωμάτιο                   

23/12 & 29/12

04/01*

Δίκλινο

590 €

555 €

3ο άτομο ενήλικας

590 €

555 €

3ο άτομο παιδί έως 12

440 €

405 €

Μονόκλινο

690 €

655 €

 

Harmony Hotel 3* βρίσκεται πάνω στη θάλασσα

*Η περίοδος των Φώτων δεν περιέχει εορταστικό gala.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με Sky Express
  • Αποσκευή 20 κιλών, χειραποσκευή 8 κιλών & φόροι αεροδρομίων
  • Μεταφορές στην Κύπρο & εκδρομές βάση προγράμματος
  • Πέντε διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Harmony Bay 3* sup
  • Πλούσιο βραδινό gala την Παραμονή των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
  • Ολοήμερη εκδρομή στα: Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, μονή Κύκκου, Όμοδος, Πάφο, Άγιο Νεόφυτο, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
  • Έμπειρος αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός
  • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Πτήσεις με Sky Express

  • 23/12 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600,  09:10-10:50
  • 28/12 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605,  16:25-18:10

 

  • 29/12 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600,  09:10-10:50
  • 03/01 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605,  21:35-23:20

 

  • 04/01 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600,  09:10-10:50
  • 09/01 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605,  21:35-23:20