Skip to main content

Σμαραγδένια ΚΥΠΡΟΣ 6ημ. Καλοκαιρι 2022 απο 535,00

Με lux. κεντρική διαμονή στο Samirana Boutique Hotel 4*sup.

Αναχωρήσεις:  9,16,23,30 Ιουλίου,  6,13,20,27 Αυγούστου  2022

Λάρνακα, Λεμεσός, Λευκωσία,  Όρος Τρόοδος, Μονή Κύκκου, Πάφος

 

1η  μέρα:  ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΕΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και μεταφορά στο πιο δημοφιλή παραλιακό δρόμο της Λάρνακας. Οι Φοινικούδες έχουν μήκος 600 μέτρων, φυτεμένος με φοινικόδεντρα σε όλο του το μήκος, συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Οι Φοινικούδες είναι ο παραλιακός πεζόδρομος και η παραλία που βρίσκετε παράλληλα με την Λεωφόρο Αθηνών και οφείλει το όνομα του στους φοίνικες που βρίσκονται στις δύο πλευρές του δρόμου. Είναι η καρδία της τουριστικής ζωής της Λάρνακας και ειδικά το καλοκαίρι σφύζει από ζωή σχεδόν όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.  Σε όλη του την έκταση του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων υπάρχουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, περίπτερα, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης ενώ στον πίσω παράλληλο δρόμο είναι το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Ελεύθερο χρόνο με τον αρχηγό μας και επιβίβαση στο πούλμαν για μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λάρνακα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος, για μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη..  Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα :  ΛΑΡΝΑΚΑ (Ελεύθερη μέρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε την παραλία της Λάρνακας και τις καταπληκτικές επιλογές εστίασης κατά μήκος της υπέροχης παραλιακής πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα :  ΛΑΡΝΑΚΑ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας,  θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η-5η μέρα :  ΛΑΡΝΑΚΑ (Ελεύθερη μέρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε την παραλία της Λάρνακας και τις καταπληκτικές επιλογές εστίασης κατά μήκος της υπέροχης παραλιακής πόλης. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα:  ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΦΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή στη όμορφη Πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου .Στην συνέχεια περνώντας από  τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα.  Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα επιστροφή στη Λάρνακα για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Ξενοδοχείο διαμονής :

Samirana Boutique 4****

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

535€

Τιμή σε μονόκλινο:

775€

Παιδική τιμή σε τρίκλινο(με 2 γονείς):

315€

Φόροι αεροδρομίου:    

                          145€

 

  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την SkyExpress.

             Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα, με πρωινή πτήση μετάβασης & βραδινή επιστροφή.

  • Μια αποσκευή μέχρι 20 kg ανά άτομο
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 kg ανά άτομο
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο. (Samirana Boutique Hotel 4****)
  • (05) Πρωινά σε μπουφέ .
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κυπριακό οργανισμό τουρισμού.
  • Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο του Κουρίου. επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κυπριακό οργανισμό τουρισμού.
  • Ολοήμερη εκδρομή Όρος Τρόοδος – Μονή Κύκκου - Πλάτρες  με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ.  
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων (145€).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 (20€).

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Αθήνα – Λάρνακα  11.10 - 12.45 


Επιστροφή  :  Λάρνακα – Αθήνα  21.00 –  22.45

  

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
  2. Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τη Sky Express, και επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις, το επιπλέον κόστος για όλη την Ελλάδα είναι 75€-95€.