Skip to main content

Πράγα Καθαρά Δευτέρα 2020 από 545,00

Αναχωρήσεις: 28/02

5 ημέρες

 1η ημέρα: Αθήνα – Πράγα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Πράγα. Με την άφιξη κιόλας ξεκινάμε την περιήγησή μας στη «χρυσή πόλη», την πρωτεύουσα της Τσεχίας.  Θα ξεκινήσουμε από την λεγόμενη Νέα Πόλη, μία από τις πέντε ιστορικές συνοικίες της Πράγας και την θρυλική Πλατεία του Βάτσλαβ, όπου έγιναν πολλά ιστορικά γεγονότα, όπως η «Άνοιξη του 68» και η «Βελούδινη επανάσταση». Στην συνέχεια θα δούμε την Πλατεία της Παλιάς Πόλης, με το φημισμένο  Αστρονομικό Ρολόι να μαγνητίζει τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών… Μεταξύ άλλων, θα δούμε το άγαλμα του θρησκευτικού μεταρρυθμιστή Γιαν Χους που δεσπόζει στην πλατεία, την επιβλητική εκκλησία Παναγία του Τυν και τις ιππήλατες άμαξες να πηγαινοέρχονται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Θα διασχίσουμε την περίφημη μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα και θα καταλήξουμε στο λεγόμενο "Μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα), με το νησί Κάμπα με το καναλάκι «του διαβόλου» και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Και γιατί όχι: ακούστε τζαζ σε ένα από τα πολλά τζαζ κλαμπ της πόλης.

2η ημέρα: Πράγα – Καστρούπολη
Πρόγευμα και ξεκινάμε για τη δεύτερη φάση της γνωριμίας μας με την ιστορική Πράγα.
Σήμερα θα δούμε, ανάμεσα σε άλλα, το Μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέτο, το ανάκτορο Σβάρτσενμπεργκ και το Ανάκτορο της Αρχιεπισκοπής. Θα καταλήξουμε στο Κάστρο της Πράγας, την πρώην κατοικία των βασιλιάδων και την επίσημη έδρα του προέδρου της χώρας, όπου θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου. Θα θαυμάσουμε  το Παλιό Βασιλικό Παλάτι, τη ρομανική βασιλική του Αγ. Γεωργίου και άλλα αξιοθέατα. Μετά την ξενάγησή μας θα ακολουθήσει η 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη οπτική γωνία. Θα γευματίσουμε εν πλω, σε μορφή μπουφέ.  Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. 

Προαιρετικά προτείνουμε να διασκεδάσετε στην μεσαιωνική βραδιά, όπως διασκέδαζαν εκείνες τις εποχές…

3η ημέρα: Πράγα - Τσέσκυ Κρουμλόβ (προαιρετικά)
Προαιρετικά μπορείτε να εμπλουτίσετε την παραμονή σας στην Τσεχία με μια επιπλέον δυνατή εμπειρία: μια ολοήμερη εκδρομή στο «διαμάντι» της βοημικής επαρχίας, το μεσαιωνικό/αναγεννησιακό Τσέσκυ Κρούμλοβ (κόστος 55€/άτομο). Χτισμένη ανάμεσα στους μαιάνδρους του ποταμού Μολδάβα, η γραφική πόλη με τα στενά σοκάκια, τα εξαιρετικά διατηρητέα κτήρια, τα γεφύρια και το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο της χώρας (μετά την Πράγα), δεν μπήκε άδικα στη λίστα των μνημείων της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, θα γνωρίσουμε όλες τις γωνιές της, θα δούμε ανάμεσα στ’ άλλα τον Κρυφό Διάδρομο, το παλιό Ζυθοποιείο (σήμερα Κέντρο Έγκον Σίλε), τον Αγ. Βίτο για να καταλήξουμε στο πραγματικά παραμυθένιο Κάστρο με τη μυστηριώδη ιστορία. Αφού περιηγηθούμε σε όλα τα προαύλια του, θα απολαύσουμε μια μοναδική θέα πάνω στη πόλη! Στον ελεύθερο χρόνο προτείνουμε πέστροφα σε μια από τις γραφικές ψαροταβέρνες, ξύλινα παιχνίδια και ένα πέρασμα από το κατάστημα Kohinoor με τα πασίγνωστα μολύβια… Το βράδυ ελεύθερο.

4η ημέρα: Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την προγραμματισμένη μας εκδρομή στην αριστοκρατική λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Μετά από μια όμορφη διαδρομή δύο περίπου ωρών και διασχίζοντας τμήματα των Βοημικών δασών, θα καταλήξουμε στην περίφημη λουτρόπολη. Κτισμένο στις όχθες του μικρού ποταμού Τέπλα και κρυμμένο σε μια καταπράσινη (ίσως και κατάλευκη…) κοιλάδα της περιοχής, το Κάρλοβυ Βάρυ εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του όψη, τα μοναδικά κτήρια της εποχής του αρτ-νουβό, τις περίφημες «κολονάντες» (περιστύλια) – που στεγάζουν τις θερμές ιαματικές πηγές και τον θερμοπίδακα. Αγαπημένη πόλη στους αριστοκρατικούς και καλλιτεχνικούς κύκλους όλης της Ευρώπης εδώ και τρεις αιώνες με επιφανείς «θαμώνες», από τους Γκαίτε και Σίλερ, μέχρι τον Μπετόβεν και τον Τσάρο της Ρωσίας. Αφού περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το γεύμα αναχωρούμε για την Πράγα. Για το βράδυ προτείνουμε μια από τις τρεις καλύτερες παραστάσεις του μαύρου θεάτρου.  

5η ημέρα: Πράγα – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

545€

595€

+135€

495€

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα με Aegean Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Botanique 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • 2 γεύματα σε τοπικό εστιατόριο
  • 1 γεύμα στην κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα
  • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Ξενάγηση της παλιάς πόλης της Πράγας
  • Ξενάγηση του Κάστρου της Πράγας
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
  • Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσείου, ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Πτήσεις με Aegean:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

28/02

Αθήνα

Πράγα

14.25

16.05

A3 866

03/03

Πράγα

Αθήνα

11.50

15.30

A3 865

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.