Skip to main content

Πολιτιστικό Πανόραμα Τσεχίας 8 μέρες: "Η αρχοντική Πράγα" Καλοκαιρι 2021 απο 895€

25/06, 16/07, 30/07, 06/08, 13/08, 27/08, 03/09, 17/09, 08/10, 22/10  8 ΗΜΕΡΕΣ

το πιο Πλουσιο ταξιδι για Τσεχια!  με aegean.

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια
    4*s  CONTINENTAL BRNO –  4*s CLARION OSTRAWA – 5* AMBASSADOR PRAGUE
  • Περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πράγας για να δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα, το Δημαρχείο με το Αστρονομικό ρολόι, την Εβραϊκή Συναγωγή κ.ά.
  • Βραδινός περίπατος στην Πράγα
  • Ολοήμερη εκδρομή στις διάσημες λουτροπόλεις Κάρλοβυ Βάρυ και Μαρίνσκε Λάζνε, αλλά και στην «γενέτειρα» της διάσημης μπύρας Pilsner, το Πίλσεν
  • Περιπατητική ξενάγηση στο Χρατσάνι. Τα ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών, το μοναστήριο Στράχοφ αλλά και η ονομαστή γέφυρα του Καρόλου, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας ενθουσιάσουν
  • Απολαυστική κρουαζιέρα στον Μολδάβα
  • Εκδρομή στην περιοχή της Βοημίας και στις Κούτνα Χόρα και Σέντλιτς (Πόλεις – μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco)
  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Τσέσκυ Κρουμλόβ
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Μοραβίας, το Μπρνο
  • Πρωινή περιήγηση στην Οστράβα, όπου θα απολαύσουμε τα έξοχα κτίρια και το ιστορικό της κέντρο
  • Επίσκεψη στους περίφημους κήπους του Παλατιού Κρόμεριτς καθώς και στο γραφικό Όλομουτς
  • Αρχηγός / συνοδός

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα (Θεσσαλονίκη) - Πράγα

Απογευματινή πτήση με Aegean Airlines για την αρχοντική Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας.. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και εγκατάσταση. Ο βραδινός περίπατος στα υπέροχα φωταγωγημένα στενά της διάσημης παλιάς πόλης… επιβάλλεται!!!


Ημέρα 2η: Πράγα (Κάρλοβυ Βάρυ – Μαρίνσκε Λάζνε – Πίλσεν) (350 χλμ.)

Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή είναι σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Πρώτα η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αιώνα ως θεραπευτικό κέντρο. Στη συνέχεια μας περιμένει η άλλη διάσημη λουτρόπολη της περιοχής η Πόλη της Παναγίας, Μαρίνσκε Λάζνε με τα εξαιρετικά αρχοντικά του τέλους του 19ου αιώνα, αρχών του 20ού, τότε που αποτελούσε τόπο συνάντησης των πλουσίων και αριστοκρατών της εποχής. Τέλος, το Πίλσεν ή Πίλζεν από όπου πήρε την ονομασία του ο διάσημος τύπος μπύρας και όπου παράγεται από το 1842 η παγκοσμίως φημισμένη μπύρα Pilsner Urgell με το θαυμάσιο ιστορικό κέντρο και τη τρίτη μεγαλύτερη συναγωγή σε ολόκληρο τον κόσμο θα κλείσει ιδανικά την σημερινή μας εκδρομή. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.


Ημέρα 3η: Πράγα

Πρωινό αφιερωμένο στην περιπατητική ξενάγηση στην περίφημη Καστρούπολη, το Χρατσάνι, με τα εντυπωσιακά κτίρια. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο φημισμένος δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ, και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό και η εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα, που συνδέει την Καστρούπολη με το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε γεύμα στην κρουαζιέρα που ακολουθεί στα χιλιοτραγουσισμένα νερά του Μολδάβα υπό τους ήχους του διάσημου έργου του Μπέντιχ Σμέτανα.


Ημέρα 4η: Πράγα (Κούτνα Χόρα – Σέντελτς) (170 χλμ.)

Η σημερινή μας εκδρομή θα μας φέρει στην καρδιά της φημισμένης περιοχής της Βοημίας και στην πανέμορφη πόλη της Κούτνα Χόρα καθώς και στο γειτονικό Σέντλιτς που ανήκουν στη Λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco για τα εξαιρετικά τους μνημεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το διάσημο οστεοφυλάκιο του Σέντλιτς με τα χιλιάδες οστά και κρανία, ένα από τα πιο πολυεπισκεπτόμενα μνημεία της χώρας, η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή με το χαρακτηριστικό ύστερο γοτθικό και μπαρόκ της ρυθμό και τέλος η εντυπωσιακή και συνάμα επιβλητική εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, ένα πραγματικό αριστούργημα γοτθικού ρυθμού, που άρχισε να χτίζεται το 1388 και ολοκληρώθηκε μόλις πριν από 111 χρόνια, το 1905. Επιστροφή στην Πράγα το απόγευμα. Για το ελεύθερο σας βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία χαρακτηριστική παράσταση του περίφημου «Μαύρου Θεάτρου» για το οποίο φημίζεται η πρωτεύουσα της Τσεχίας.


Ημέρα 5η: Πράγα -Τσέσκυ Κρούμλοβ – Τελτς – Τρέμπιτς – Μπρνο (395 χλμ.)

Σήμερα εγκαταλείπουμε την πρωτεύουσα της Τσεχίας με τελικό μας προορισμό το Μπρνο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Όμως δεν θα ακολουθήσουμε τη συντομότερη οδό αφού η πορεία μας είναι διανθισμένη με σημαντικές επισκέψεις όπως στη διάσημη μεσαιωνική πόλη Τσέσκυ Κρουμλόβ, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, όπου θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια ψεύτικη πόλη που αποτελεί σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εποχής του μεσαίωνα. Το Τσέσκυ Κρουμλόβ έχει κριθεί διατηρητέο και περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στη νότια Μοραβία όπου μας περιμένει η θαυμάσια πόλη του Τελτς με τα διάσημα μπαρόκ κτίρια του 16ου αιώνα που κοσμούν την κεντρική της πλατεία. Αμέσως μετά μας περιμένει το Τρέμπιτς με την καλοδιατηρημένη Εβραϊκή Συνοικία και την περίφημη ρωμανικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Προκοπίου από τα μέσα του 13ου αιώνα, την οποία θα δούμε εξωτερικά. Άφιξη στο Μπρνο αργά το απόγευμα.


Ημέρα 6η: Μπρνο – Παλάτι Κρόμεριτς – Όλομουτς – Οστράβα (221 χλμ.)

Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας της Μοραβίας με το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο του οποίου δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο Σπίλμπερκ, θαυμάσια μνημεία όπως ο Καθεδρικός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και το Εθνικό Θέατρο και υπέροχες πλατείες όπως η κεντρική πλατεία της πόλης Ναμέστι Σβομπόντυ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Κρόμεριτς, του οποίου το κάστρο μπορεί να μην εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά οι περίφημοι Μπαρόκ Κήποι του είναι μοναδικοί και γι’ αυτό έχουν ενταχθεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια μας περιμένει το γραφικό Όλομουτς με την καταπληκτική κεντρική του πλατεία που την κοσμεί το φημισμένο μνημείο της Αγίας Τριάδας. Άφιξη στην βορειοανατολικότερη πόλη της Τσεχίας, την Οστράβα, μια… ανάσα από τα σύνορα με την Πολωνία, αργά το απόγευμα.


Ημέρα 7η: Οστράβα – Πράγα (348 χλμ.)

Η Οστράβα είναι η σημαντικότερη πόλη στη περιοχή της Μοραβίας-Σιλεσίας και έχει πληθυσμό 300 χιλιάδων ανθρώπων. Το ιστορικό της κέντρο με άξονα την υπέροχη πλατεία Μάσαρυκ είναι γεμάτο από έξοχα κτίρια και έχει θαυμάσιας αισθητικής «μικρές, κρυφές» γωνίες που θα τις ανακαλύψουμε στην πρωινή μας περιήγηση. Αμέσως μετά αναχωρούμε με δυτική κατεύθυνση για τη πρωτεύουσα Πράγα όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.


Ημέρα 8η: Πράγα – Αθήνα (Θεσσαλονίκη)

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα με το Δημαρχείο και το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον γοτθικό ναό της Παναγίας Τιν, την οδό Παρίτσκα (Παρίσι), που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Μέγαρο Μουσικής, τον Πύργο της Πυρίτιδας και το Εθνικό μουσείο στην κορυφή της πλατείας Βεντσεσλάς απ’ όπου ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση. Χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια σας στην πλούσια αγορά της πόλης και αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +75€.

 

ΤΙΜΕΣ

25/06, 16/07, 30/07, 06/08, 13/08, 27/08, 03/09, 17/09, 08/10, 22/10   ΣΕ Δίκλινο 895€
Μονόκλινο 1.145€
Φόροι 195€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* στην Πράγα και 4* στις επαρχιακές πόλεις .
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά & ένα (1) γεύμα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στον Μολδάβα στην Πράγα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβανει

  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Πράγα 15:15 16:55
8η μέρα Πράγα – Αθήνα 17:50

21:20