Skip to main content

Βιέννη – Πράγα Χριστούγεννα 2018 από 595.00

5 Ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/12

1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, το Σενμπρούν και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του ring, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή το Landtmann Cafe ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Κατόπιν θα απολαύσουμε τα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Χάιλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Βιέννη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Πράγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη δεύτερη ομορφότερη πόλη της Τσεχίας, το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια,  τις εκκλησίες  και τα στενά δρομάκια της. Τέλος θα καταλήξουμε στην Βιέννη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέττο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου, θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

5η Μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ

(VIE) ANANAS 4* ή Παρόμοιο

(PRG) DIPLOMAT 4* ή παρόμοιο

22-26/Δεκ. 2018

Α3 4060 ATH 07:45-VIE 09:00

A3 4071 PRG 21:00-ATH 23:55

Αντίστροφο πρόγραμμα:

Α3 4070 ΑΤΗ 07:00-PRG 09:40

A3 4061 VIE 21:00-ATH 23:55

595 €

120 €

495 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις Αθήνα – Βιέννη & Πράγα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines.
  • 2 διαν/σεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • 2 διαν/σεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (155 €).
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα


Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.