Skip to main content

ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ Χριστούγεννα 2018 Πρωτοχρονιά 2019 από 545,00

Δώρο η εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλωφ

6 μέρες
Aναχώρηση: 23 , 29, 30  Δεκεμβρίου

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ - BIENNH
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα της Τσεχίας τη παραμυθένια Πράγα. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την «πόλη της μουσικής» τη Βιέννη . Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης )   
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αρχίζουμε τη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, όπου θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, για να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, και την Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

3η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΕΜΠΡΟΥΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, και να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή Latman Café. Να αναζητήσετε ιστορικές μνήμες ελληνικού ενδιαφέροντος στις παλιές ταβέρνες της Φλάισμαρκτ. Επισκεφθείτε το Θησαυροφυλάκιο του Χόφπουργκ το Μουσείο Καλών Τεχνών για να θαυμάσετε τις ανεκτίμητες συλλογές των Αψβούργων. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: BIENNH – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΦ - ΠΡΑΓΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη παραμυθένια πρωτεύουσα της Τσεχίας τη Πράγα. Καθ οδών θα επισκεφτούμε την περιοχή των κάστρων της Βοημίας και ιδιαίτερα στη πόλη – κάστρο Τσέσκε Κρούμλωφ. Ο αυθεντικός χαρακτήρας και ο πλούτος των μνημείων της έκαναν την Unesco  να την συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα φρούρια και τα μοναστήρια αυτής της θεαματικής πόλης, θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Πράγα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την κουκλίστικη πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:   ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Ημέρα ελεύθερη   να περπατήσετε   στη κουκλίστικη πόλη, να χαθείτε στα σοκάκια της, να περιπλανηθείτε δίπλα στο ποτάμι της υπό τη μουσική των πλανόδιων μουσικών της και να την αφήσετε να σας μαγέψει με τα μυστικά, τους θρύλους και την μοναδική αριστοκρατική της αύρα. Και, αν τυχόν σας κάνει και εσάς να την ερωτευτείτε, μην ξεχάσετε να τρίψετε την πλακέτα του αγάλματος του Αγίου Ιωάννη του Νέπομουκ, στη Γέφυρα του Καρόλου, για να επιστρέψετε, σύμφωνα με τον θρύλο στην πόλη! Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα..

                                                                            23.12                     29 & 30.12

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                     545 €                     595 €           

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο                645 €                    795 €        

Παιδική τιμή                                                         445 €                     495 €      

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων       150 €                    150 €

Σημείωση: Η παιδική τιμή είναι για παιδιά μέχρι 12 ετών με διαμονή στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.

Σημείωση: Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη 70 €, & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 140 €.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Πράγα – Αθήνα με την AegeanAirlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονήσεεπιλεγμέναξενοδοχεία 4* (Hotel International Prague & Hotel Ananas Vienna ήπαρόμοια)
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί στο Ανάκτορο Σέμπρουν και στην Πράγα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,       ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Go box ( 15€ )

ΠΤΗΣΕΙΣ AegeanAirlines

Αθήνα – Πράγα  14.10 – 15.50

Πράγα – Αθήνα  16.35 - 20.15  

Σημειώσεις : Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα .