Skip to main content

Πράγα Βιέννη Βουδαπέστη Καλοκαιρι 2021 απο 695€

27/06, 18/07 08/08, 15/08, 22/08, 12/09     9 ΜΕΡΕΣ αντι 7 οπως παλια ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

πτησεις πρωι με βραδυ με  Κρουαζιερα στην Πραγα - Μπρατισλάβα – Μπάντεν - Παραδουνάβια χωριά - Τσέσκυ Κρουμλόβ

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • Πτήσεις με Aegean Airlines
  • 4* κεντρικά ξενοδοχεία ως κατωτέρω ή παρόμοια
    Diplomat/Πράγα, Arcotel Wimberger/Βιέννη, Novotel/Βουδαπέστη
  • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πράγας
  • Ολοήμερη εκδρομή στην παραμυθένια λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι
  • Ξενάγηση στο Χρατσάνι, την Καστρούπολη της Πράγας με εισόδους στο χρυσό σοκάκι, Αγ. Βίτο, Αγ. Γεώργιο
  • Κρουαζιέρα στα νερά του Μολδάβα
  • Περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη Τσέσκυ Κρούμλοβ (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO)
  • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης
  • Ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης
  • Ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά
  • Εκδρομή στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και στα Παραδουνάβια Χωριά, με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση στην Πέστη. Θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη.

Ημέρα 2η: Βουδαπέστη (Παραδουνάβια χωριά)
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας στα παραδουνάβια χώρια. Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Βράδυ ελεύθερο.

Ημέρα 3η: Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Μπάντεν – Βιέννη
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στο Μπάντεν μια ιστορική λουτρόπολη στην καρδιά της Αυστρίας. Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της υψηλής κοινωνίας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας διατηρούν εδώ τη θερινή τους κατοικία και έχουν χτίσει πολυτελείς βίλες. Στο Μπάντεν υπάρχουν δεκατρείς πηγές θερμών νερών (22c – 37 c) οι οποίες έχουν ως κύριο συστατικό τους τον ασβέστη. Αφού θαυμάσουμε τον ναό γοτθικού ρυθμού και το παλιό δημαρχείο θα αναχωρήσουμε για τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Βιέννη (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφού συναντηθούμε με τον τοπικό ξεναγό αναχωρούμε για την ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg , τα ανάκτορα Schonbrunn κ.α. Αργότερα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσετε τις ομορφιές της Βιέννης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις εντυπωσιακές όπερες της Βιέννης, ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα ρετρό μαγαζιά της περιοχής.

Ημέρα 5η: Βιέννη – Τσέσκυ Κρουμλόβ – Πράγα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την όμορφη Βιέννη με προορισμό μας την Πράγα. Μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήριά της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Πράγα (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

Ημέρα 7η: Πράγα (Κάρλοβυ Βάρυ)
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Αναχώρηση για την Πράγα. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

Ημέρα 8η: Πράγα (Καστρούπολη – κρουαζιέρα)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ και το «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ξαναζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Μετά την κρουαζιέρα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη.

Ημέρα 9η: Πράγα – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο, CHECK OUT. Ελεύθερη μέρα. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας που με τις ομορφότερες αναμνήσεις των πόλεων που επισκεφθήκαμε, θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -40€

 

ΤΙΜΕΣ

27/06, 18/07 08/08, 15/08, 22/08, 12/09 ΣΕ Δίκλινο 695€
Μονόκλινο 945€
Φόροι 155€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Κεντρικά ξενοδοχεία 4* (Diplomat/Πράγα, Arcotel Wimberger/Βιέννη, Novotel/Βουδαπέστη ή παρόμοια).
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδος στο Κάστρο της Πράγας (χρυσό σοκάκι, Αγ. Βίτο, Αγ. Γεώργιο).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν Περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία/αξιοθέατα εκτός από τα αναφερόμενα.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Βουδαπέστη 08.10 09.10
Πράγα – Αθήνα 17.45 21.15