Skip to main content

Μόναχο – Νυρεμβέργη – Πράγα Νοεμβρίου ’22! από 695€

Αναχωρήσεις  :   5, 12, 19, 26   Νοεμβρίου ’22  

Early Booking      

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο, πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Η Νυρεμβέργη είναι η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην παραμυθένια καστροπολιτεία, απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά λουκάνικα και την υπέροχη τοπική μπύρα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ, μία από τις πολυφωτογραφημένες, παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Εκεί, στον άπλετο ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε πανέμορφα πολύχρωμα σοκάκια και να δοκιμάσουμε τα τοπικά βαυαρικά ροφήματα και εδέσματα. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στην καστροπολιτεία της Νυρεμβέργης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πράγα, μέσω του ξακουστού Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό την Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ (Ελεύθερη μέρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μόναχο, πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πανοραμική περιήγηση πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε την πανέμορφη Βαυαρική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας.Μπορείτε να περπατήσετε στα τεράστια καταπράσινα πάρκα στο κέντρο της πόλης, να θαυμάσετε επιβλητικά παλάτια  σημαντικά μουσεία με εξαιρετικά έργα τέχνης , να δοκιμάσετε  τα υπέροχα γλυκά σε ένα από τα ιστορικά καφέ ή τα ζαχαροπλαστεία της. Αργά το απόγευμα  μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.  

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

    Early Booking                                        

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                   695€                745€

Τιμή σε μονόκλινο                                   995€              1045€

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)                645€                695€

 Φόροι αεροδρομίων,                             205€                 205€

            επίναυλος καυσίμων & δημοτικοί φόροι   

 

 Πτήσεις  

   Αναχώρηση:  Αθήνα – Μόναχο     10.20 - 11.55  
   Επιστροφή:    Μόναχο – Αθήνα      12.55 - 16:30  

   Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με την Sky Express.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (ή παρόμοια).
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στην Πράγα.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Μια βαλίτσα 20 κιλά
  • Μια χειραποσκευή 8 κιλά
  • Φ.Π.Α.

   Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων(205€) 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια Covid (20€).

 

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.