Skip to main content

Πραγα Βιεννη 5 μερες Χριστουγεννα 2022 απο 695

22-26/12 πρωι με βραδυ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ….. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ &ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Αφού συγκεντρωθούμε στο αεροδρόμιο θα πάρουμε την πτήση που θα μας οδηγήσει στην ‘’χρυσή πόλη’’. Κατά την άφιξη μας θα μας περιμένει εκεί ο τοπικός ξεναγός μας για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Αρχικά θα συναντήσουμε το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη μαγευτική Καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα για να καταλήξουμε στον εντυπωσιακό γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου και στην ‘βασιλική’ του Αγίου Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το ‘’μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου και τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘’Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την παρέα των Αποστόλων. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας! Μόλις ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη…..Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου…άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη που γεννήθηκε η ιδέα του «Μαύρου Θεάτρου»!!!!!!!

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ- ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών λουτρών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ‘’Βασιλική Πόλη’’ από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν ή ο Τσάρος της Ρωσίας περπάτησαν στον ίδιο δρόμο… Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή τα φημισμένα τζαζ μπαρ της πόλης….

  

3η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφτείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βιέννη και θα παραλάβουμε τα δωμάτια μας.  Όσο για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων σας έχουμε πρόταση για Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε συνεννόηση με τον συνοδό σας….!!!

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα συγκεντρωθούμε για να κατευθυνθούμε προς το Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, τo Museum’s Quartier, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την Φωτίφ Kίρχε….Τέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο κέντρο, στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό. Ακόμη μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα στους υπέροχα στολισμένους και γεμάτους ακριβά μαγαζιά πεζόδρομους, Κέρντερστράσσε και Γκράμπεν….

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ & ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα οδηγηθούμε  στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση… Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Mάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Bετσέρα. Τέλος, θα κλείσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στην γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Φυσικά, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε….Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα..

 

 

 ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

22-26/12

ATH 07:00- 08:30 PRG

VIE 21:00- 00:30 ATH*

(*ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 27/12/2022)

                                                               

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ

2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ

DIPLOMAT 4*

or similar

 

BEST WESTERN        AMEDIA PLUS 4*

Or similar

695€

160€

595€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ & ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • ΠΤΗΣΕΙΣ CHARTER
  • 1 ΑΠΟΣΚΕΥΗ 23 ΚΙΛΩΝ & ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ 8 ΚΙΛΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΒΑΤΗ
  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ
  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΕ ΜΠΟΥΦΕ ΠΡΩΙΝΟ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ
  • ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
  • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ SCHÖBRUNΝ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ
  • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
  • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ (200 ευρώ)
  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ- ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
  • Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ