Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΔΩΡΟ ΠΡΑΓΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ Πρωτοχρονια 2022 απο 695

30/12-03/01   με Δαση Βιεννης και με Τσεσκυ Κρουμλοφ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ- ΒΙΕΝΝΗ

Αφού συγκεντρωθούμε στο αεροδρόμιο θα πάρουμε την πτήση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Αμέσως μετά την άφιξή μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη, για να παραλάβουμε τα δωμάτια και να τακτοποιηθούμε. Όσο για το βράδυ, σας προτείνουμε μια βόλτα στην χριστουγεννιάτικα φωταγωγημένη πόλη. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε στο κέντρο, στην παλιά ελληνική συνοικία, εκεί όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό…

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την Φωτίφ Kίρχε….Τέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Με το τέλος της ξενάγησης σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια βόλτα στην Κέρντερστράσσε και να καταλήξετε στο Café Motzart για έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ. Για τους λάτρεις της σοκολάτας σας προτείνουμε το Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το ιστορικό κέντρο της πόλης μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή…Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στην πλατεία μπροστά στο φωταγωγημένο Δημοτικό Μέγαρο καθώς εκεί έχουν στηθεί υπαίθρια σπιτάκια που πουλάνε punch (ζεστό κρασί) και hot dog. Στους δρόμους σε όλη την παλιά πόλη υπάρχουν μουσικές σκηνές ροκ και disco ενώ με την αλλαγή του χρόνου θα δείτε φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και τον κόσμο να κατευθύνεται προς το Prater όπου ρέει άφθονη μπύρα…Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!!

  

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ- ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ- ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ-ΜΠΑΝΤΕΝ

Μετά το πρωινό μας και με τις καλύτερες αναμνήσεις από μια φαντασμαγορική βραδιά θα αναχωρήσουμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση… Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Mάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Bετσέρα. Τέλος, θα κλείσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στην γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε….

 

4η ΗΜΕΡΑ: BIENNH- ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ- ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την όμορφη Βιέννη με προορισμό την Πράγα. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή λίγων ωρών θα συναντήσουμε την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφτείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πράγα. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πράγα όπου θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για να παραλάβουμε τα δωμάτια και να ξεκουραστούμε….

 

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο κάστρο της πόλης για την ξενάγηση μας. Αρχικά θα συναντήσουμε το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη μαγευτική Καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα για να καταλήξουμε στον εντυπωσιακό γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου και στην ‘βασιλική’ του Αγίου Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το ‘’μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου και τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘’Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την παρέα των Αποστόλων. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας! Ελεύθερος χρόνος και με τις καλύτερες εντυπώσεις θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο , για την πτήση της επιστροφής.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

30/12-03/01

ATH 18:00 - BTS 19:30

PRG 17:00 – 20:30 ATH

 

    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ

AUSTRIA TREND HOTEL ANANAS 4*

or similar

DIPLOMAT 4*

or similar

695€

260€

 595€

 φοροι 190

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ & ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ CHARTER
  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ SCHÖBRUNΝ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΝΑΓΟ
  • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ
  • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΗΝ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
  • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ (190 €)
  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ- ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
  • Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.