Skip to main content

ΣΚΩΤΙΑ – ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ Καλοκαίρι 2017 από 729,00

5 ημέρες
Αναχωρήσεις 10/08 & 17/08

1η ημέρα:ΑθHNA-ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Εδιμβούργο. Άφιξη στη σκωτική πρωτεύουσα, μια πανθομολογούμενως απ τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ SINGLE MALT
Πρωινό και ξεκινάμε τη ξενάγηση του Εδιμβούργου. Θα δούμε την παλιά και τη νέα πόλη, τα δυο όμορα τμήματα που συνθέτουν το κέντρο του Εδιμβούργου, στη νέα πόλη με τις κομψές πλατείες και οδούς, με τα υπέροχα – πολλά εκ των οποίων αρχαιοπρεπή - δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θα αντιληφθούμε γιατί το Εδιμβούργο φέρει το προσωνύμιο Αθήνα του Βορρά. Στο λόφο Calton θα θαυμάσουμε μνημεία αλλά και την εκπληκτική θέα, θα περάσουμε απ το βασιλικό παλάτι Hollyrood και τη νέα σκωτική Βουλή, και θα ανηφορίσουμε τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, το Royal Mile,ένα απ τους πιο ωραίους, επιβλητικούς ιστορικούς δρόμους του κόσμου. Θα καταλήξουμε στο περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγηση μας. Εν συνεχεία θα μεταβούμε σε ένα αυθεντικό αποστακτήριο παραγωγής σκωτσέζικου single malt ουίσκι και να μυηθούμε τόσο στα μυστικά της διαδικασίας απόσταξης και παλαίωσης, όσο και στα γευσιγνωστικά του γνωστότερου παγκοσμίως σκωτσέζικου προϊόντος. Επιστροφή στο Εδιμβούργο και χρόνος ελεύθερος στη πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση ενός εκπληκτικού show με σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό ,όπου θα’χει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό σκωτικό έδεσμα, το χαγκις.

3η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ- GLENCOE- FORT WILLIAM-FORT AUGUSTUS-LOCH NESS-INVERNESS – FORTH BRIDGES ( Προαιρετική εκδρομή )
Σήμερα η μέρα μας επικεντρώνεται σε μία μεγάλη εκδρομή στα περίφημα Highlands. Ξεκινάμε για τη δυτική ακτή της Σκωτίας, με τα εκπληκτικά τοπία καθ' όλη τη διαδρομή. Καθ' οδών συναντούμε το Folkirk Wheel, ένα εξαιρετικό τεχνικό έργο του 2002 σύνδεσης υδάτινων οδών, το ιστορικό Stirling με το κάστρο του, καθώς και όμορφα χωριά, μεταξύ των οποίων το Doune και το κάστρο του, όπου γυρίστηκαν σκηνές του πρώτου κύκλου της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones». Μέσα από την άγρια φύση των Highlands, με τα υψώματα και τα φαράγγια, τα ημιορεινά υψίπεδα, δια του ορεινού αυχένα του περίφημου Glencoe, φθάνουμε στη δυτική ακτή, στο Fort William και αρχίζουμε να κινούμαστε προς βορρά ακολουθώντας τη διαδρομή του «Καλυδώνιου Καναλιού», ενός σημαντικότατου τεχνικού επιτεύγματος των αρχών του 19ου αιώνα, στο Fort Augustus, όπου θα δούμε πως λειτουργούν οι αναβαθμίδες του Καναλιού. Θα καταλήξουμε στο Inverness, τη μεγαλύτερη πόλη των Highlands, αφού προηγουμένως σχηματίσουμε τη δική μας άποψη ως προς το θρυλικό «τέρας» της λίμνης Ness, τη δυτική όχθη της οποίας ακολουθούμε σε όλο της το μήκος. Μετά από στάση στο Inverness, αρχίζει η επιστροφή μας για το Εδιμβούργο, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα, αφού διασχίσουμε την εντυπωσιακή μήκους 2,5χλμ. γέφυρα πάνω από τον κόλπο Forth

4η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – LOCH LOMOND – ΓΛΑΣΚΩΒΗ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό. Σήμερα εγκαταλείπουμε την όμορφη πόλη του Εδιμβούργου . Μετά από μια εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Σκωτίας, τη χιλιοτραγουδισμένη Loch Lomond, θα καταλήξουμε στη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Εκεί στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την George Square, την επιβλητική βικτωριανή αρχιτεκτονική, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στον ποταμό Clyde, το πανεπιστήμιο και θα επισκεφθούμε το συγκρότημα «Μουσείο και Πινακοθήκη Kelvingrove». Το απόγευμα επιστροφή στο Εδιμβούργο

5η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΙΟΤ BRITTANNIA – ST. ANDREWS – GLAMIS CASTLE - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα, μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη πόλη που ήδη έχουμε γνωρίσει καλά, για ψώνια, επισκέψεις στα αξιόλογα μουσεία και πινακοθήκες, όπως και χαλαρές βόλτες στην παλιά και νέα πόλη. Εναλλακτικά, προτείνουμε την εξής εξαιρετική προαιρετική εκδρομή. Ξεκινούμε από το λιμάνι του Εδιμβούργου, το Leith, όπου θα επισκεφθούμε το βασιλικό γιοτ Britannia, στη συνέχεια μεταβαίνουμε στην πόλη St. Andrews (Άγιος Ανδρέας), πατρίδα του γκολφ και έδρα του αρχαιότερου πανεπιστημίου στη Σκωτία, καθώς και θεωρούμενου τρίτου καλύτερου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολούθως, επισκεπτόμαστε το φημισμένο κάστρο Glamis, πατρογονική εστία της βασιλομήτορος Ελισάβετ, μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

● 10/08


● 17/08

Premier Inn Edinburgh
Leith Waterfront 3*
or similar  

πρωινό

729 €

849 €

615 €

230 €

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
-Αθήνα-Εδιμβούργο
20.50 - 23:05
Εδιμβούργο - Αθήνα
23:50 - 05:55 (+1)

Novotel Edinburgh Park 4*
or similar

829 €

949 €

645 €

250 €

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 178 €.
Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.
Προαιρετική εκδρομή στο Βασιλικό γιοτ Brittannia 60 € ανά άτομο με προαγορά και 65 € επί τόπου .