Skip to main content

ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΪΛΑΝΤΣ Απρίλιος, Πάσχα 2018 από 795,00

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ - ΓΛΑΣΚΩΒΗ
ΑΝΑΧ.: 5 & 26 Απριλίου
6 μέρες    


Η Σκωτία, χάρη στην χαρακτηριστική εθνική της ενδυμασία, το ουίσκι, τη μουσική από γκάιντες, τις παραδόσεις και την υπέροχη τοπογραφία της, έχει διαμορφώσει μια εικόνα αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο. Είναι μια χώρα με εντυπωσιακές αντιθέσεις και μαγευτικά χαρίσματα, είτε τη δείτε τυλιγμένη στην ομίχλη, είτε να καθρεφτίζεται με εντυπωσιακό τρόπο στα νερά των λιμνών της.


1η μέρα: Αθήνα - Εδιμβούργο  
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την BRITISH AIRWAYS για την πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο. Μεταφορά και τακτοποίηση Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN EXPRESS WATERFRONT 3* ( www.holidayinn.com ) .Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε με τον ξεναγό-συνοδό μας για μια βόλτα στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης. Θα περιηγηθούμε στα μεσαιωνικά καλντερίμια και σίγουρα το βραδάκι θα απολαύσουμε ένα single malt ουίσκι σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της Grassmarket με ζωντανή απαλή Σκοτσέζικη μουσική.

2η μέρα: Εδιμβούργο, Ξενάγηση πόλης και κάστρου Εδιμβούργου   
Πρωινή ξενάγηση στο Εδιμβούργο, ξεκινώντας από την νέα, γεωργιανού ρυθμού, πόλη. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια, υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη, που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπεια της εποχής τους. Στη συνέχεια, από την κορυφή του λόφου Κάλτον, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Επόμενη στάση μας το όμορφο παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά, μεσαιωνικά σπίτια της παλιάς πόλης και θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου. Απόγευμα ελεύθερο.

3η μέρα: Εδιμβούργο - Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς - Χάιλαντς - Εδιμβούργο   

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς, με επιλεγμένες στάσεις για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα), περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκωτίας, το κανάλι της Καλυδωνίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό γεύμα στο Fort Augustus. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Εδιμβούργο. Υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουμε με τον αρχηγό μας την αναστάσιμη λειτουργία στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Ανδρέα.  

4η μέρα: Εδιμβούργο - Γλασκώβη - Εδιμβούργο   
Πρωινή αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκώβη, που εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτελεί ένα μοντέρνο, αστικό κέντρο με βικτοριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, στιλάτα μπαρ, κομψά εστιατόρια και πολλούς χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτίρια και το Δημαρχείο, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τον ποταμό Κλάιντ. Το μεσημέρι σας προσφέρουμε Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσετε την πόλη και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Εδιμβούργο.

5η μέρα: Εδιμβούργο, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στην Ανατολική Σκωτία: Κάστρο Γκλάμις, Άγιος Ανδρέας)   
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται, προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην ανατολική Σκωτία. Πρώτη μας επίσκεψη, ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της χώρας, το περίφημο Glamis Castle, που εκτός του ότι αποτέλεσε το σκηνικό για τον "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ, ήταν και το σπίτι των παιδικών χρόνων της βασιλομήτορος Ελισάβετ. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στην παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας και πρώην εκκλησιαστική πρωτεύουσα, τον  Άγιο Ανδρέα. Θα περιηγηθούμε στους κεντρικούς δρόμους και στις πλακόστρωτες αλέες με τις αψιδωτές προσόψεις των σπιτιών και θα δούμε τα πανεπιστημιακά κτίρια και τις μεσαιωνικές εκκλησίες, που οδηγούν προς τον ερειπωμένο Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Εδιμβούργο αργά το απόγευμα.

6η μέρα: Εδιμβούργο - Αθήνα    

Το πρωί ελεύθερος χρόνος (αναλόγως με την ώρα πτήσης). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


ΑΝΑΧ.: 5 & 26 Απριλίου. 6 μέρες    

Τιμή Κατά άτομο                
Δίκλινο                             795                          
3ο άτομο έως 12 ετών    745                    
Μονόκλινο                       1045                            
                 
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων: € 220  

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ-ΑΘΗΝΑ με την BRITISH μέσω Λονδίνου
• Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  HOLIDAY INN EXPRESS WATERFRONT 3*
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά & ένα Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κλπ.