Skip to main content

ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΚΩΤΙΑ & HIGHLANDS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019! ΑΠΟ 1990,00

Γλασκώβη - ΛίμνηΛόχΛομοντ - Εδιμβούργο - Πέρθ - Χάϊλαντς - ΛίμνηΛοχΝες - Ινβερνές – Αβιεμορ

“Μία εκδρομή αφιερωμένη στη Σκωτία, με έμφαση στα σπουδαιότερα αξιοθέατά της και τον χρόνο να χαρείτε το Εδιμβούργο μια από τις πέντε ωραιότερες πόλεις του κόσμου, την αναγεννημένη Γλασκώβη και φυσικά να γνωρίσετε την Σκωτσέζικη ύπαιθρο, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες, καθώς και την πρωτεύουσά τους Ίνβερνες και το Άβιεμορ, τις υπέροχες λίμνες τους και τα θρυλικά τους κάστρα, καθώς και το νησί Μαλ (Isle Of Mull) στο σύμπλεγμα των Εβρίδων”

ΠΕ 04 Ιουλίου – ΠΑ 12 Ιουλίου 2019 - 9 ημέρες / 7 Νύχτες

Με πτήσεις της AegeanAirlinesαπό Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Δώρο η κρουαζιέρα στη Λίμνη Λοχ Νες

Καθημερινό πρόγραμμα

1η Hμέρα (Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019) - Πτήση για Εδιμβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Εδιμβούργο. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν για να αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2 η Hμέρα (Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019) - Εδιμβούργο - Γλασκώβη

Πρωινό, μία πρώτη μικρή γνωριμία με το Εδιμβούργο, στο οποίο θα ξεναγηθούμε και θα το γνωρίσουμε στο τέλος της εκδρομής μας. Αναχώρηση για την πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάνγκο, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3 η Hμέρα (Σαββάτο 06 Ιουλίου 2019) Γλασκώβη - Τρόσακς - Λίμνη Λομόντ - Όμπαν

Μετά το σκωτσέζικο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό σκηνικό, με τα ωραιότερα τοπία των νότιων Scottish Highlands. Στη διαδρομή μας θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το υπέροχο αυτό μέρος. Μέσω των λιμνών Awe, Kilchum, Castlem και Etive με το κάστρο Dunstaffnage να στέκεται επιβλητικά στο πέρασμα του χρόνου, θα φθάσουμε στην περιοχή της λίμνης Όμπαν. Το όνομά του προέρχεται από τη γαελική γλώσσα και σημαίνει «μικρός κόλπος», αλλά το Oban μόνο μικρό δεν είναι. Περιτριγυρισμένο από μίλια δραματικών ακτών και πανέμορφης υπαίθρου, η παραθαλάσσια πόλη είναι επίσης γνωστή ως η πύλη των Νήσων. Με τόσο πολλά να δείτε και να κάνετε στη γύρω περιοχή, στο Oban θα μπορούσατε να περάσετε μέρες εξερευνώντας κάστρα, κήπους, χωριά, παραλίες, δάση και διασκέδαση και ασυνήθιστα αξιοθέατα. Υπάρχουν πολλά μικρά γκαλερί και ανεξάρτητα καταστήματα για να περιηγηθείτε, και τα ηλιοβασιλέματα είναι εκπληκτικά. Το Oban έχει τον τίτλο της Scottish Seafood Capital. Η πόλη έχει μακρόχρονη αλιευτική κληρονομιά και πληθώρα εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τοπικά ψάρια και οστρακοειδή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4 η Hμέρα (Κυριακή 07 Ιουλίου 2019) - Όμπαν - Νησί Μαλ

Σήμερα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Σκωτίας και του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Το νησί Μαλ είναι γεμάτο από πολλές απίστευτες δυνατότητες, είτε πρόκειται για ημερήσια εκδρομή είτε για ένα δεκαπενθήμερο. Φωλιασμένο κοντά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας και ένα από τα πιο προσιτά. Το όμορφο Tobermory είναι η κύρια πόλη του νησιού, είναι ένα γοητευτικό μέρος για να εξερευνήσετε. Φωτεινά ζωγραφισμένα κτίρια κάνουν την παραθαλάσσια πόλη να λάμπει. Κατάστημα σοκολάτας, αρτοποιείο, εργοστάσιο κεριών, αργυροχρυσοχοΐα, γκαλερί τέχνης και κεραμοποιία. Το Tobermory φιλοξενεί επίσης ένα διάσημο αποστακτήριο, κέντρο τέχνης, μια μικρή εταιρεία θεάτρου και μερικές μεγάλες παμπ και εστιατόρια. Το Μαλ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να εντοπίσετε σπάνιους θαλάσσιους αετούς, φάλαινες, δελφίνια και καρχαρίες . Τι περισσότερο θα μπορούσατε ενδεχομένως να θέλετε από μια νησιωτική πόλη; Επιστροφή Ομπάνδείπνο και Διανυκτέρευση.

5 η Hμέρα (Δευτέρα 08 Ιουλίου 2019) - Όμπαν - Λοχ Νες - Ινβερνές - Άβιεμορ

Πρωινή αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στα περίφημα Χάιλαντς της Σκωτίας. Από το Φορτ Ουίλιαμ, στους πρόποδες της υψηλότερης βρετανικής βουνοκορφής Μπεν Νέβις, φθάνουμε στο Φορτ Ωγκάστας και στη συνέχεια θα κινηθούμε παράλληλα με τη μυστηριώδη λίμνη Νες (Loch Ness) και "τη Νέσι" της, το τέρας που θρυλείται ότι ζει στα νερά της. Επιβίβαση σε πλοιάριο για μια ωριαία κρουαζιέρα στη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε από κοντά το ωραιότατο τοπίο με τα ερείπια του κάστρου Χουργάρτ. Αποβίβαση στις παρυφές της πρωτεύουσας των Χάιλαντς, το Ινβερνές. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Άβιεμορ, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Hμέρα (Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019) - Άβιεμορ - Πίτ Λόχρι - Πέρθ - Εδιμβούργο

Μετά από το πλούσιο Σκωτσέζικο πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εδιμβούργο. Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαϊλάντερς. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρι με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού. Συνεχίζουμε για το Πέρθ, την παλιά πρωτεύουσα της Σκωτίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τέη. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Εδιμβούργο το απόγευμα, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Hμέρα (Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019) Εδιμβούργο (1η 8ώρη Ξενάγηση πόλης)

Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 8ου αιώνα. Θα δούμε πολλά όμορφα, ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες και μεγάλους δρόμους. Το Highlight της ξενάγησής μας είναι όταν θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου. Εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκωτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Hμέρα (Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019) - Εδιμβούργο (2η 8ώρη Ξενάγηση πόλης)– Πτήση επιστροφής

Μετά από το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεση μας για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στο Εδιμβούργο. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη όπου θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης, το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία, δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα διασχίσουμε τη Παλιά Πόλη βλέποντας την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Έπειτα θα μεταφερθούμε, το βράδυ στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα στις 23.55 τοπική.

9η Hμέρα (Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019) – Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ελλάδα, μαγεμένοι από τις όμορφες εικόνες του ταξιδιού.

 

Τα ξενοδοχεία μας

Προορισμός

 

Ξενοδοχείο

Ιστοσελίδα

Εδιμβούργο

04-05/7 (1ν)

Novotel Edinburgh Park 4*

Πατήστε εδώ

Γλασκώβη

05-06/7 (1ν)

Leonardo Inn Glasgow Westend 3*sup.

Πατήστε εδώ

Όμπαν

06-08/7 (2ν)

Royal Hotel Oban 3* sup.

Πατήστε εδώ

Άβιεμορ

08-09/7 (1ν)

MacDonalds Aviemore Resort 4*

Πατήστε εδώ

Εδιμβούργο

09-11/7 (2ν)

Novotel Edinburgh Park 4*

Πατήστε εδώ

 

Τιμές και Παροχές

Αναχώρηση

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή σε δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Από Αθήνα

1.990 €

465 €

Από Θεσσαλονίκη

2.090 €

465 €

*Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

 

 

Περιλαμβάνονται

ü  Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παραπάνω πτήσεις

ü  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

ü  Μια αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kgανά άτομο

ü  Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα προτεινόμενα ξενοδοχεία όπως αναφέρεται παραπάνω.

ü  Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία

ü  6 Δείπνα στα ξενοδοχεία όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ü  Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

ü  Κρουαζιέρα μίας ώρας στη Λίμνη Λοχ Νες

ü  Εισιτήρια πλοίου Oban-Craignure-Oban για την επίσκεψη μας στο Νησί Mall

ü  Είσοδοςστο Κάστρο Dunstaffnage

ü  Είσοδος στο Κάστρο του Εδιμβούργου

ü  Είσοδος στο Κάστρο Μπλερ Άθολ

ü  Είσοδος στο Παλάτι Ηolyroodhouse στο Εδιμβούργο

ü  Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μαζί σας.

ü  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ü  Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά, αναψυκτικά στα δείπνα
  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της δημοσίευσης. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την τιμή αναλόγως

 

Οι πτήσεις μας με την AegeanAirlines από Αθήνα

 

04/ΙΟΥΛ ΑΘΗΝΑ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ       A3632     2050-2305

 

11/ΙΟΥΛ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ       A3633   2355-0550*

 

-Οι ώρες είναι τοπικές

 

 

Οι πτήσεις μας με την AegeanAirlines από Θεσσαλονίκη


04/ΙΟΥΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ     A37123   1900-1955

 

04/ΙΟΥΛ ΑΘΗΝΑ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ       A3632     2050-2305

 

11/ΙΟΥΛ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ       A3633    2355-0550*

 

12/ΙΟΥΛ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ     A37108    0845-0940

 

-Οι ώρες είναι τοπικές

Σημειώσεις

  • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά
  • Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο