Skip to main content

Ιρλανδία Πάσχα 2020 από 1099,00

8 ΗΜΕΡΕΣ
15/04

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Δουβλίνο – Μπέλφαστ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Δουβλίνο. Άμεση αναχώρηση για το Μπέλφαστ, την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε μια πραγματικά πόλη-έκπληξη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της, όπως το περίφημο Δημοτικό Μέγαρο, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, το κτίριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού και το νεότευκτο Belfast Titanic - μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ θα περάσουμε και από τις κεντρικές οδούς Σάνκιλ και Φωλς, γειτονιές των ταραχών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990, με τις πολυφωτογραφημένες τοιχογραφίες και murals. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μπέλφαστ – Τζάιαντς Κόζγουεϊ – Ντέρυ
Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την «Ακτή των Γιγάντων», ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο (1986) και είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, μια περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη (ηφαιστειογενές πέτρωμα), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μια ηφαιστειακή έκρηξη που υπολογίζεται ότι έγινε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια. Οι περισσότεροι από τους κίονες αυτούς έχουν σχήμα εξαγώνου, αν και υπάρχουν μερικοί που έχουν τέσσερις, πέντε, επτά ή και οκτώ πλευρές. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την ιστορική πόλη Ντέρυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη – και τη μόνη περιτειχισμένη - πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας, τα τείχη της οποίας διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Με τη βόλτα μας πάνω στα τείχη, θα μάθουμε πολλά στοιχεία για την ιστορία της πόλης από τον 17ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ντέρυ – Ντόνεγκαλ – Σλίγκο – Μπαλλίνα
Αναχώρηση οδικώς για να περάσουμε στο έδαφος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πρώτη μας στάση το γραφικό Ντόνεγκαλ, μια μικρή πόλη θέρετρο με γραφικό λιμανάκι, όπου ο ποταμός Έσκε εκβάλει στον ομώνυμο κόλπο. Βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε επίσης από το Σλίγκο, την γενέτειρα του εθνικού ποιητή της Ιρλανδίας Γέιτς, για να φθάσουμε στα μεγαλιθικά μνημεία στο Carrowmore (νεολιθικής περιόδου, €4 η ομαδική είσοδος) και κατόπιν στη μικρή πόλη Μπαλλίνα στην όχθη του ποταμού Ριτσμοντ. Η πόλη αποτελεί τουριστικό θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες για τους Ιρλανδούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπαλλίνα - ΓκώλγουεΪ – Περιοχή Μπέρρεν – Βράχοι Μοχέρ – Λίμερικ
Αναχώρηση οδικώς για να περάσουμε στο έδαφος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πρώτη μας στάση το γραφικό Ντόνεγκαλ, μια μικρή πόλη θέρετρο με γραφικό λιμανάκι, όπου ο ποταμός Έσκε εκβάλει στον ομώνυμο κόλπο. Βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε επίσης από το Σλίγκο, την γενέτειρα του εθνικού ποιητή της Ιρλανδίας Γέιτς, για να φθάσουμε στα μεγαλιθικά μνημεία στο Carrowmore (νεολιθικής περιόδου, €4 η ομαδική είσοδος) και κατόπιν στη μικρή πόλη Μπαλλίνα στην όχθη του ποταμού Ριτσμοντ. Η πόλη αποτελεί τουριστικό θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες για τους Ιρλανδούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Λίμερικ – Κάστρο Μπουνράτι – Δαχτυλίδι του Κέρυ – Κλιλλάρνεϋ
Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο Μπουνράτι του 1425 και το γραφικό χωριό που το περιβάλλει. Μια επίσκεψη που θα μας γυρίσει πίσω στον χρόνο, στις συνθήκες ζωής του μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για το περίφημο "Δαχτυλίδι του Κέρυ", την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Αίβιρα (Iveragh Peninsula) με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της: βουνά, χωράφια, λίμνες και η εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό καθώς θα ταξιδεύουμε στην παραλιακή διαδρομή, είναι μερικές από τις εικόνες που θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσαίβιν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο΄Κόνελ και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ. Θα σταματήσουμε στο σημείο Λέιντις Βιού, απ' όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνεϋ. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: Κιλλάρνεϋ – Κορκ – Δουβλίνο (1η ξενάγηση)
Πρωινή Αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό λιμάνι, το Κορκ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιρλανδίας, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας. Στη σύντομη περιήγησή μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σ. Φίνμπαρ και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Σ. Πάτρικ με την παλιά Αγγλική Αγορά. Άφιξη νωρίς στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για το πρώτο κομμάτι της ξενάγησης μας, με την οποία θα γνωρίσουμε την Ιρλανδική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα που συγκεντρώνουν μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους του Δουβλίνου με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών τους. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μία από τις 1.000 παμπ του Δουβλίνου, εκεί δηλαδή όπου κυλάει το ακριβό τους "ύδωρ", η μπύρα Guinness, που παράγεται από το 1769 και εμπνέει στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Δουβλίνο (2η ξενάγηση)
Θα συνεχίσουμε σήμερα με το Κοινοβούλιο, το κεντρικό Ταχυδρομείο, το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Παρνέλ, τον δρόμο Ο’Κόνελ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου - σύμβολο της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας - το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, την Τεμπλ Μπαρ, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης και το Κολλέγιο Τρίνιτι με την ξακουστή βιβλιοθήκη του. Μπορείτε αν θέλετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, εμείς όμως σας προτείνουμε να περπατήσετε με τον αρχηγό-συνοδό σας στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της οδού Γκάφτον, καταλήγοντας στο μικρό αλλά περιεκτικό Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου. Για το βράδυ προτείνουμε να συνεχίσετε τις εξερευνήσεις σας στο νυκτερινό Δουβλίνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Δουβλίνο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα
Αναχωρώντας από το Δουβλίνο σας έχουμε μία στάση-έκπληξη, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1099 € 290 €
  Twin Room 1099 € 290 €
  Triple Room 1099 € 290 €
  Single Room 1619 € 290 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
Ξενοδοχεία 4* και 3* sup.
Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός του Δουβλίνου που έχουμε μόνο πρωινό
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290 €
Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

15/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 945

15/04/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ

09:45

10:25

KL 938

22/04/2020

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 1581

22/04/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10