Skip to main content

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 Πανόραμα Βρετανίας! από 995€

 Αναχωρήσεις: 19, 26 Ιουνίου  2022   ~     8 μέρες

Λονδίνο, Τσέστερ, Λίβερπουλ, Αγγλικές Λίμνες, Γλασκώβη, Λοχ Λόμοντ, Γκλενκόου, Όμπαν, Εδιμβούργο, Ντάραμ, Υόρκη, Νότινγκαμ

  • Επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη Τσέστερ με τα περίφημα Ρόουζ
  • Επίσκεψη στην γενέτειρα των Beatles, το Λίβερπουλ
  • Επίσκεψη στην περιοχή των Αγγλικών Λιμών και δυνατότητα κρουαζιέρας με ατμόπλοιο στην μεγαλύτερη λίμνη της Αγγλίας, την Γουίντερμερ
  • Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Γλασκώβη
  • Επίσκεψη στην εντυπωσιακή περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς
  • Διαδρομή στην καρδιά των Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου
  • Επίσκεψη στο πολυσύχναστο λιμάνι Όμπαν, την "πύλη των νησιών" και δυνατότητα γευσιγνωσίας σε αποστακτήριο ουίσκι
  • Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στο Εδιμβούργο, την "Αθήνα του Βορρά"
  • Επίσκεψη στην γραφική πόλη Ντάραμ με την πιο όμορφη Νορμανδική εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας
  • Επίσκεψη στην πιο όμορφη, μικρή, μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας, το Γιορκ/Υόρκη
  • Μια διανυκτέρευση στο Λονδίνο και χρόνος για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε μουσεία
  • Επτά συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Λονδίνο - Τσέστερ - Λίβερπουλ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με BRITISH AIRWAYS για Λονδίνο. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την βορειοδυτική Αγγλία και την πανέμορφη πόλη Τσέστερ, όπου θα περπατήσουμε στα άψογα διατηρημένα και πιο πλήρη μεσαιωνικά τείχη της Βρετανίας, θα δούμε την αγορά και τα περίφημα Ρόουζ (Rows) με τις απομιμήσεις μεσαιωνικών προσόψεων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα, τον Καθεδρικό ναό, καθώς και το ρολόι του Τσέστερ στην ανατολική πύλη, για την 60η επέτειο της βασίλισσας Βικτωρίας. Ελεύθερος χρόνος για εξερευνήσετε τις κομψά ανακαινισμένες στοές με επώνυμες μπουτίκ, καταπληκτικά καταστήματα με κοσμήματα και ιδιαίτερα σοκολατένια γλυκά. Εκκεντρικά μαγαζιά θα δείτε στην Bridge Street, ενώ στην Watergate υπάρχουν πολλές γκαλερί με προσιτά έργα τέχνης. Μια ακόμα σημαντική πόλη μας περιμένει στη συνέχεια, το Λίβερπουλ. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: Λίβερπουλ - Αγγλικές Λίμνες - Γλασκώβη

Πανοραμική περιήγηση της πόλης των θρυλικών σκαθαριών "Beatles" και της περίφημης ομάδας ποδοσφαίρου Liverpool FC. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη περιοχή των Αγγλικών Λιμών (Lake District). Ο Εθνικός Δρυμός των Αγγλικών Λιμνών είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Βρετανίας, ποιμενική και άγρια ταυτόχρονα, διάσπαρτη από μικρές και μεγάλες λίμνες, κοπάδια από πρόβατα, ξερολιθιές και επαύλεις. Η περιοχή αυτή είναι το λίκνο του Αγγλικού ρομαντισμού και έχει απαθανατιστεί τόσο από ζωγράφους, όσο και από λογοτέχνες. Ακολουθεί (προαιρετική) κρουαζιέρα με ατμόπλοιο στην μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Αγγλίας, την Γουίντερμερ (Windermere). Συνεχίζουμε βόρεια, απολαμβάνοντας τις αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες του Εθνικού πάρκου, με προορισμό την μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη. Μια πόλη που εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτελεί ένα μοντέρνο, αστικό κέντρο με βικτωριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, στιλάτα μπαρ, κομψά εστιατόρια και πολλούς χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτίρια και το Δημαρχείο, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό, θα δούμε το Πανεπιστήμιο και τον ποταμό Κλάιντ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα: Γλασκώβη - Λοχ Λόμοντ - Γκλενκόου - Όμπαν - Γλασκώβη

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή. Οι άγριας ομορφιάς λόφοι και οι λαμπυρίζουσες λίμνες συνδυάζουν το εντυπωσιακό τοπίο των Γκράπιαν με τη βουκολική γαλήνη των Μπόρντερς, στο σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς. Συνεχίζουμε με μια συγκλονιστική διαδρομή στην καρδιά των Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου. Ο Ντίκενς παρομοίασε το εντυπωσιακό αυτό τοπίο με νεκροταφείο μιας φυλής γιγάντων, εννοώντας μάλλον την φατρία των Μακ Ντόναλντ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα νοτιοδυτικά μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, για να φθάσουμε στο πολυσύχναστο λιμάνι Όμπαν στις ακτές του Ατλαντικού. Όμπαν στην γαελική γλώσσα σημαίνει Μικρός Κόλπος, το αποκαλούν όμως επίσης και "Πύλη των νησιών", καθώς και "πρωτεύουσα των θαλασσινών της Σκωτίας". Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν απότομο λόφο, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ένα πελώριο, εκκεντρικό κτίσμα του 19ου αιώνα που θυμίζει το Κολοσσαίο. Πολλά καταστήματα και εστιατόρια βρίσκονται στην προκυμαία γύρω από τον μικρό όρμο, ενώ στον πολύβουο μόλο θα βρείτε πάγκους/καντίνες με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα. Για τους λάτρεις του Single Malt Whiskey σας προτείνουμε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το ομώνυμο παραδοσιακό αποστακτήριο (Oban distillery), ένα από τα αρχαιοτέρα της Σκωτίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: Γλασκώβη - Εδιμβούργο, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, την "Αθήνα του Βορρά" όπως την αποκαλούν. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο: από την μια πλευρά βρίσκεται μια μεσαιωνική πόλη που στέφεται από ένα κάστρο κτισμένο πάνω σε έναν ηφαιστειογενή βράχο και από την άλλη στέκεται η νέα πόλη του 18ου αιώνα, που ξεκίνησε το 1767 ως μέρος ενός οράματος για την δημιουργία μιας Μητρόπολης του Διαφωτισμού. Ξεκινώντας από την νέα, γεωργιανού ρυθμού, πόλη, θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια, υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη, που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπεια της εποχής τους. Εδώ θα δούμε και πού έζησαν τα παιδικά τους χρόνια ο Walter Scott και ο Arthur Conan Doyle. Στη συνέχεια, από την κορυφή του λόφου Κάλτον, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και να θαυμάσουμε το Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας, το μνημείο του Ναυάρχου Νέλσον και το Βασιλικό παρατηρητήριο. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα από τα ψηλά, μεσαιωνικά σπίτια, την εκκλησία Κάνονγκεϊτ, το Τόλμπουθ και το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας. Θα δούμε σε ποιες γωνιές της πόλης ελάμβαναν χώρα οι φιλοσοφικές συζητήσεις του Adam Smith με τον David Hume, πού κήρυττε με τον πύρινο λόγο του ο μεταρρυθμιστής της Σκωτικής εκκλησίας Τζον Νοξ (John Knox) και φυσικά τα μέρη στα οποία εμπνεύστηκε, δημιούργησε και έγινε διάσημη η J. K. Rolling για τη συγγραφή της σειράς Harry Potter. Θα δούμε επίσης το παλιό και νέο Κοινοβούλιο της Σκωτίας και τον Καθεδρικό ναό του St. Giles. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκωτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών και το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Εδιμβούργο, Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω γνωριμία με την υπέροχη αυτή πόλη. Από τα γραφικά δρομάκια και τα σπίτια της παλιάς πόλης, μέχρι τη νέα πόλη του νεοκλασικού καθωσπρεπισμού, το Εδιμβούργο προσφέρει πολλές δυνατότητες για περιπλάνηση, διασκέδαση, χαλάρωση και είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε εύκολα με τα πόδια. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα μοναδικά μουσεία και τα πανέμορφα αξιοθέατα της πόλης, όπως την Εθνική Πινακοθήκη, την Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων, το Ενικό Σκωτσέζικο Μουσείο, την επίσημη Βασιλική κατοικία Holyrood Palace, την Βασιλική Θαλαμηγό Royal Yacht Britannia, τον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο, το παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι Holyrood κ.ά. Για αγορές Σκωτσέζικων μάλλινων προϊόντων, μοναδικών στο είδος τους, … φυσικά στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε και κατασκευαστές γκάιντας, πωλητές ουίσκι και μοναδικούς καλλιτέχνες του δρόμου με υπέροχες Σκωτσέζικες μελωδίες και τραγούδια. Το βραδάκι θα απολαύσουμε ένα single malt ουίσκι σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της Grassmarket με ζωντανή απαλή Σκωτσέζικη μουσική. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Εδιμβούργο - Ντάραμ - Υόρκη - Νότινγκαμ

Πρωινή αναχώρηση για την γραφική πόλη του Ντάραμ (Durham). Φθάνοντας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, που θεωρείται η πιο όμορφη Νορμανδική εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας και ήταν κέντρο προσκυνήματος στη μεσαιωνική Αγγλία. Ο εντυπωσιακός αυτός ναός είναι κτισμένος σε ύψωμα πάνω από τον ποταμό Γουίρ και μαζί με το παρακείμενο κάστρο του 11ου αιώνα έχουν ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα παρόχθια του ποταμού και γεύμα στην πλατεία Market. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πιο όμορφη, μικρή, μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας, το Γιορκ/Υόρκη. Αρκετές πόλεις περιβάλλονται από αρχαία τείχη, έχουν παλιά στενά σοκάκια σπουδαία μουσεία και όμορφες μεγάλες εκκλησίες. Καμία τους όμως δεν έχει τόσα πολλά και ταυτόχρονα τόσο υπέροχα αξιοθέατα όσο το Γιορκ. Θα περάσουμε από τους κήπους του Μουσείου για να φθάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη, το Γιορκ Μίνστερ, την μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία της Βόρειας Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στην αγορά με τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα καταστήματα και φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε μία από τις πιο διάσημες αίθουσες τσαγιού, την "Betty's Tea Rooms" (προαιρετική είσοδος). Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το York’s Chocolate Story (προαιρετική είσοδος), το National Railway Museum (προαιρετική είσοδος) και να περπατήσουμε στα μοναδικής ομορφιάς καλντερίμια "The Shambles". Αργά το βράδυ άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Νότινγκαμ. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Νότινγκαμ - Λονδίνο, Περιήγηση πόλης, Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο

Πρωινή αναχώρηση για την Βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας - τα περίφημα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το άρρηκτα συνδεδεμένο με την βρετανική μοναρχία, την τέχνη και την ιστορία Αβαείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Μπιγκ Μπεν, το έμβλημα της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και τα περίφημα Ελγίνεια Μάρμαρα - τα γλυπτά από τις μετώπες, τις ζωοφόρους και τα αετώματα του Παρθενώνα, μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, καθώς και άλλα αντικείμενα από διάφορα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης (Ναό της Νίκης, Προπύλαια). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης και θα δούμε το West End με τα υπέροχα musical, το Soho με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, την Leicester Square, την πλατεία όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών κλπ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση κατά μήκος του Τάμεση με στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης, όπως τα London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Λονδίνο, Ελεύθερος χρόνος - Αθήνα   

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης, επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες, αγορές και αξιοθέατα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση της British Airways για την Αθήνα

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο

Αναχωρήσεις: 19, 26 Ιουνίου     ~     8 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

995

3ο άτομο έως 12 ετών

695

Μονόκλινο

1495

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με BRITISH AIRWAYS

 

Οι πτήσεις μας για

1η μέρα

ΒΑ 623

ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25 - 12:20

 

8η μέρα

ΒΑ 622

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

18:35 - 00:25

 

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*
  • •1 διανυκτέρευση στο Λίβερπουλ
  • •2 διανυκτερεύσεις στην Γλασκώβη
  • •2 διανυκτερεύσεις στο Εδιμβούργο
  • •1 διανυκτέρευση στο Νότινγκαμ
  • •1 διανυκτέρευση στο Λονδίνο
  • Αγγλικό και Σκωτσέζικο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών:€ 330
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ