Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Λονδίνο - Παρίσι! από 1195€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23 Ιουλίου, 12, 19 Αυγούστου  2022  ~    7  μέρες 

 Disneyland ....Κρουαζιέρα στον Τάμεση

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση

από Αθήνα για Παρίσι και βραδινή από Λονδίνο, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Λεπτομερής ξενάγηση στο Παρίσι
  • Ξενάγηση στο περίφημο μουσείο του Λούβρου με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό
  • Επίσκεψη στο μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ - μύηση στα μυστικά της αρωματοποιίας
  • Επίσκεψη στο Βασίλειο της Disneyland
  • Πτήση Παρίσι - Λονδίνο με BRITISH AIRWAYS
  • Περιήγηση στο Λονδίνο και επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
  • Κρουαζιέρα στον Τάμεση με επίσκεψη στο Γκρίνουιτς
  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup.
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Παρίσι, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Παρίσι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Τροκαντερό (στάση 15-20΄), τον Πύργο του Άιφελ, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γκραν και Πτι Παλαί, το Ινβαλίντ, τον Τάφο του Ναπολέοντα, το υπουργείο Εξωτερικών (Εθνοσυνέλευση), την Γέφυρα ντε λα Κονκόρτ, την Πλας ντε λα Κονκόρτ (Ομονοίας), τους κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, την Orangerie, την Ποντ Νεφ, το Ιλ ντε Λα Σιτέ, το Καρτιέ Λατέν, το Σαιν Ζερμαίν, τη Σορβόννη, το Πάνθεον, τους κήπους του Λουξεμβούργου, τον Άγιο Σουλπίκιο, την παμπάλαια εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε (Saint-Germain-des-Prés), το διάσημο καφέ "Le Deux Magots", την Όπερα Garnier κ.ά. Μεταφορά, τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA REPUBLIQUE 4* (www.ihg.com) .Ακολουθείστε (προαιρετικά) μια βραδινή κρουαζιέρα με τα περίφημα μπατώ μους (bateaux mouches), που κυλούν απαλά στα νερά του Σηκουάνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε το Παρίσι φωταγωγημένο και ανεβείτε μαζί μας στον λόφο της Μονμάρτρης (Montmartre) με την απίστευτη θέα, την μοναδική Σακρ Κερ (Sacre Cœur), το σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί και την πλατεία με τους υπαίθριους ζωγράφους.

 

2η μέρα: Παρίσι ~ Λούβρο, Παλαί Ρουαγιάλ, Πλατεία Βαντόμ, Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ

Πρωινή ξενάγηση στο περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με την Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, τμήμα από μετόπη του Παρθενώνα κλπ., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Νταβίντ, του Βερονέζε, του Ραφαήλ, του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε έναν μοναδικό περίπατο στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ (Palais Royal) και θα πιούμε τον καφέ μας στο διάσημο και ιστορικό καφέ "Les Nemours", στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας "The Tourist" με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνυ Ντεπ. Θα διασχίσουμε την περίφημη Rue du Faubourg Saint-Honoré με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, θα περάσουμε από την παγκοσμίως γνωστή Πλατεία Βαντόμ (Place Vendôme) με τους κορυφαίους οίκους ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, καθώς και το εμβληματικό Hotel Ritz. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας προς την κομψή Place Edouard VII που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει με την περίτεχνη κατασκευή της. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard). Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το "Le Deux Magots" και το "De Flore" και να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ "Alcazar".

3η μέρα: Παρίσι, στο Βασίλειο της Disneyland

Πρωινή αναχώρηση για την Disneyland (32 χιλιόμετρα από το Παρίσι). Ταξιδέψτε με τους πειρατές της Καραϊβικής ή τον Ιντιάνα Τζόουνς στην "Χώρα της Περιπέτειας", χαθείτε στο άπειρο με ένα διαστημόπλοιο στο "Βουνό του Διαστήματος", συναντήστε τον Μίκυ, τον Ντόναλντ, τον Πινόκιο, την Χιονάτη και τους Εφτά νάνους στην "Χώρα της Φαντασίας", απολαύστε υπέροχα θεάματα και σόου που κόβουν την ανάσα. Καλή διασκέδαση στην Χώρα του Παραμυθιού! Επιστροφή στο Παρίσι.

4η μέρα: Παρίσι - Λονδίνο, Περιήγηση, Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με BRITISH για το Λονδίνο. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Βρετανική πρωτεύουσα από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας - τα περίφημα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το άρρηκτα συνδεδεμένο με την βρετανική μοναρχία, την τέχνη και την ιστορία Αβαείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Μπιγκ Μπεν, το έμβλημα της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και τα περίφημα Ελγίνεια Μάρμαρα - τα γλυπτά από τις μετώπες, τις ζωοφόρους και τα αετώματα του Παρθενώνα, μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, καθώς και άλλα αντικείμενα από διάφορα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης (Ναό της Νίκης, Προπύλαια). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA KINGS CROSS 4* sup. (www.ihg.com). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λονδίνο, Μουσείο Madame Tussauds & Κρουαζιέρα στον Τάμεση με επίσκεψη στο Γκρίνουιτς

Προαιρετικά: Νυχτερινός γύρος πόλης

Πρωινή αναχώρηση για το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό, το καλύτερο στο είδος του "για να γνωρίσετε από κοντά" μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού (προαιρετική είσοδος). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αποβάθρα του Westminster και θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο της CITY CRUISES για μια μοναδική Κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση, με θέα τα πιο φημισμένα ορόσημα της πόλης. Άφιξη στο Γκρίνουιτς (Greenwich) και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη αυτή ιστορική κωμόπολη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το CUTTY SARK (έξοδα ατομικά), το αστεροσκοπείο (έξοδα ατομικά) και το πανέμορφο ομώνυμο πάρκο. Για την επιστροφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο HOP ON - HOP OFF της CITY CRUISES.

 

Περιγραφή προαιρετικής εξόρμησης

Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης και θα δούμε το West End με τα υπέροχα musical, το Soho με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, την Leicester Square, την πλατεία όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών κλπ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση κατά μήκος του Τάμεση με στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης, όπως τα London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Λονδίνο, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετικά: Οξφόρδη, Στράτφορντ Απόν Έιβον, Bicester Outlet Village

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες πανέμορφα πάρκα του Λονδίνου, όπως τα Saint James Park, Kensington Gardens, Green Park, Hyde Park.

Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε  στην προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στην επαρχία της Αγγλίας (έξοδα ατομικά). Πρώτη μας επίσκεψη η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και αγορές. Επόμενη επίσκεψή μας, η κωμόπολη Στράτφορντ Απόν Έιβον (Stratford-upon-Avon), η γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές του κόσμου, του Γουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare). Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο "Βάρδος του Στράτφορντ" και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα και βόλτα στις όχθες του ποταμού Έιβον. Τελευταία μας στάση θα είναι στο εκπτωτικό χωριό Bicester Outlet Village, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αγορές από διάφορες μπουτίκ σε τιμές κόστους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Λονδίνο - Αθήνα  

Ελεύθερη μέρα για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες κλπ. Για τις αγορές σας μπορείτε να ξεκινήσετε από την Όξφορντ Στριτ (Oxford Street), τον πιο εμπορικό δρόμο της Ευρώπης, την πανέμορφη Ρίτζεντ Στριτ (Regent Street), τα αμέτρητα καταστήματα με όλα τα brand names της Μποντ Στριτ (Bond Street) και την Κάρναμπι Στριτ (Carnaby Street), που είναι ο παράδεισος των fashionistas. Οι φίλοι της τέχνης και των επιστημών μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δεκάδες μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα 80.000.000 εκθέματα, το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, το μεγαλύτερο μουσείο διακοσμητικών τεχνών του κόσμου, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο καθώς και την γκαλερί μοντέρνας τέχνης Τέιτ (Tate Gallery). Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τα family room στα ξενοδοχεία CROWNE PLAZA είναι superior δωμάτια με 2 κρεβάτια king size •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

  • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23 Ιουλίου, 12, 19 Αυγούστου    ~    7  μέρες 

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

Δίκλινο

1195

3ο άτομο έως 12 ετών

695

3ο και 4ο  άτομο έως 12 ετών σε family room

695

Μονόκλινο

1695

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ, ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

Οι πτήσεις μας

για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 610

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ

08:20 - 10:55

7η μέρα

Α3 609

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

22:15 - 03:50

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΠΑΡΙΣΙ-ΛΟΝΔΙΝΟ με BRITISH AIRWAYS

Η πτήση μας για όλες τις αναχωρήσεις

4η μέρα

BA 305

ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΝΔΙΝΟ

08:55 - 09:15

  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup.
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εισιτήριο Κρουαζιέρας στον Τάμεση με επίσκεψη στο Γκρίνουιτς
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: + € 250
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 80 και από άλλες πόλεις: € 150 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα (Λούβρο: € 27-30, Disneyland: € 99 ενήλικας/€ 94 παιδί κάτω των 12 ετών το ένα πάρκο περίπου, € 124 ενήλικας/€ 119 παιδί κάτω των 12 ετών και τα 2 πάρκα μαζί περίπου)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.