Skip to main content

Η μεγάλη Ιρλανδία με κρουαζιέρα στα Νησιά Άραν | Πασχα Απρίλιος 2023 από 1255€

11/4   Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

 

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Το ανεξάρτητο κράτος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, καθώς και τη Βόρεια Ιρλανδία, που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Εξαιρετικές πτήσεις ώστε να έχουμε ένα πλούσιο 9ήμερο πρόγραμμα.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Δουβλίνο για να έχετε και ελεύθερο χρόνο να απολαύσετε την Ιρλανδική πρωτεύουσα.
  • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο Γκόλγουεϊ, μια πολύ ζωντανή πόλη με έντονο χρώμα.
  • Διανυκτέρευση και εξερεύνηση του Μπέλφαστ, η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ακτή των Γιγάντων.
  • Διαμονή στο ιστορικό Ντέρι, πόλη που διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο κατά τη διάρκεια των Troubles.
  • Επίσκεψη στην περιοχή Κοννεμάρα που θεωρείται ο θεματοφύλακας των ιρλανδικών παραδόσεων.
  • Κρουαζιέρα στα νησιά Άραν, από το Γκόλγουεϊ, για να δούμε μια Ιρλανδία όπως τη νοσταλγούν και οι ίδιοι οι Ιρλανδοί.
  • Εκτενής γύρος στο Δαχτυλίδι του Κέρυ, με τα πιο αντιπροσωπευτικά τοπία της ιρλανδικής υπαίθρου.
  • Ημιδιατροφή εκτός από το Δουβλίνο που έχουμε πρωινό.
  • Επίσκεψη στο Κορκ από τις πιο εμβληματικές πόλεις στο νησί.
  • Πλήρη γύρο της Ιρλανδίας και όχι επισκέψεις μόνο σε ένα τμήμα του νησιού

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Δουβλίνο – Μπέλφαστ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας (Eire). Με την άφιξή μας αναχωρούμε άμεσα οδικώς για το Μπέλφαστ την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε πόλη-έκπληξη. Άφιξη και περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της, όπως το περίφημο Δημοτικό Μέγαρο με την εκπληκτική διακόσμιση του, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, το κτίριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού, και το νεότευκτο Belfast Titanic - μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού. Τέλος, θα περάσουμε και από τις κεντρικές οδούς Σάνκιλ και Φωλς στο δυτικό Μπέλφαστ, γειτονιές των ταραχών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990, με τις πολυφωτογραφημένες τοιχογραφίες και murals.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στο Μπέλφαστ.

 

2η ημέρα: Μπέλφαστ – Ακτή των Γιγάντων (Giants Gauseway) – Ντέρι

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την «Ακτή των Γιγάντων», ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και αποτελείται από σχηματισμούς κιόνων βασάλτη, πάνω στην ακτή που η λαϊκή φαντασία θεώρησε ότι μόνο γίγαντες μπορούν να φτιάξουν έτσι. Θα δούμε από κοντά αυτούς τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς, περπατώντας στην παραλία και βγάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την ιστορική πόλη Ντέρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη, και τη μόνη περιτειχισμένη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας, τα τείχη της οποίας διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Με τη βόλτα μας πάνω στα τείχη, θα δούμε τα αξιοθέατα της, και θα μάθουμε πολλά στοιχεία για την ταραχώδη ιστορία της πόλης από τον 17ο αιώνα μέχρι τώρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Ντέρι.

 

3η ημέρα: Ντέρι – Κάρροουμορ – Αββαείο Κίλεμορ – Γκόλγουεϊ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την επαρχία της Κοννεμάρα (Connemara), την πιο «παραδοσιακή» πλευρά της Ιρλανδίας. Η Κοννεμάρα θεωρείται ως ο θεματοφύλακας της αυθεντικής ταυτότητας όλων των Ιρλανδών, είναι μάλιστα και η περιοχή εκείνη όπου τα αγγλικά δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης χρήσης, με τους κατοίκους να προτιμούν τα ιρλανδικά γαελικά σε συντριπτικά μεγαλύτερο βαθμό.

Αναχωρούμε λοιπόν από το Ντέρι και αφήνοντας τη (Βρετανική) Βόρεια Ιρλανδία μπαίνουμε στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Πρώτος μας σταθμός είναι το Νεκροταφείο του Κάρροουμορ, το πιο εντυπωσιακό μεγαλιθικό συγκρότημα της χώρας, και παράλληλα το σπουδαιότερο προϊστορικό μνημείο. Πρόκειται για περίπου 30 μεγάλιθους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι είσοδοι τάφων, με τους αρχαιότερους να μετρούν πάνω από 6.000 χρόνια ζωής.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας ερχόμαστε στο Αββαείο Κίλεμορ (Kylemore Abbey), ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων του 1920 που χτίστηκε πάνω στο παλιό κάστρο του Κίλεμορ, γι’ αυτό και το ίδιο μοιάζει εντυπωσιακά με φρούριο. Αφού δούμε το μοναστήρι και τους περιτειχισμένους κήπους, θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό σήμερα, την πόλη του Γκόλγουεϊ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Γκόλγουεϊ – κρουαζιέρα στα νησιά Αράν – Βράχοι Μοχέρ – Γκόλγουεϊ

Το Γκόλγουεϊ είναι η μοναδική μεγάλη πόλη που συναντάμε κατά μήκος του λεγόμενου Wild Atlantic Way, η διαδρομή δηλαδή που καλύπτει ολόκληρη την ακτογραμμή της Ιρλανδίας, 2.500 χλμ. από το Ντέρι μέχρι περίπου το Κορκ. Πολύχρωμη, ζωντανή και μποέμικη, η πόλη λατρεύει τις τέχνες, το καλό φαγητό και τη μουσική, ενώ αποτελεί και σούπερ δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό χάρη στις παραλίες της.

Σήμερα λοιπόν που βρισκόμαστε στο Γκόλγουεϊ έχουμε την ευκαιρία και για κάτι επιπλέον, ένα… «ταξίδι στον χρόνο»! Όχι με κάποια χρονομηχανή αλλά με μία απολαυστική κρουαζιέρα στα νησιά Αράν, εδώ όπου εξακολουθεί να χτυπά δυνατά η καρδιά της παλιάς, αγαπημένης Ιρλανδίας! Τα τοπία, οι ακτές με τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες, τα σμαραγδένια χωράφια, οι τοπικές παμπ, όλα μοιάζουν σαν να έρχονται από κάποιον περασμένο αιώνα. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, που ωστόσο δεν τελειώνει εδώ!

Στο πλαίσιο της κρουαζιέρας μας, θα προσεγγίσουμε και ένα από τα διάσημα τοπία της Ιρλανδίας, τα περίφημα Βράχια του Μοχέρ που ορθώνονται επιβλητικά σε μήκος 14 χιλιομέτρων, σαν να αναδύονται από τα νερά του Ατλαντικού, ξεπερνώντας σε ύψος τα 200 μέτρα. Το απίστευτο αυτό ανάγλυφο σχηματίστηκε πριν από 320 εκατομμύρια χρόνια και σήμερα αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Γκόλγουεϊ. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Γκόλγουεϊ – Κάστρο Μπάνραττι – Τράλι (Δαχτυλίδι του Κέρυ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Γκόλγουεϊ και χαράσσουμε πορεία για το περίφημο κάστρο Μπάνρατι του 1425, και το γραφικό χωριό που το περιβάλλει. Στην πρωινή μας επίσκεψη θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, στις συνθήκες ζωής του μεσαίωνα, καθώς θα δούμε πως ζούσαν άρχοντες, στρατιώτες και αγρότες εκείνα τα σκληρά χρόνια.

Συνεχίζουμε για το λεγόμενο «Δαχτυλίδι του Κέρυ», την διασημότερη παραλιακή διαδρομή της Ιρλανδίας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Άϊβιρα, με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της. Ο τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι η πόλη Τράλι (Tralee), στην καρδιά του Κέρυ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τράλι – Γύρος του Δαχτυλιδιού του Κέρυ (Κιλάρνεϊ)

Βουνά, χωράφια, λίμνες και θέα στον Ατλαντικό ωκεανό: η σημερινή μέρα θα μας γεμίσει με εικόνες και χρώματα, καθώς μας περιμένει ο Γύρος του Δαχτυλιδιού του Κέρυ.

Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσάιβιν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο΄Κόνελ, και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ, όπου θα σταματήσουμε στο σημείο Λέιντις Βιού, για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις λίμνες. Από την επίσκεψή μας δε λείπει και το Κιλάρνεϊ (Killarney) την πόλη στην καρδιά του πρώτου εθνικού Πάρκου της Ιρλανδίας, πριν επιστρέψουμε στο Τράλι. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τράλι – Κορκ – Δουβλίνο

Αφήνουμε σήμερα το Κέρυ και κατευθυνόμαστε προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Έιρε, σημαντικό λιμάνι, και εμπορικό κέντρο: πρόκειται φυσικά για το Κορκ, το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου (μετά το Σίδνεϊ)!

Φθάνοντας στο Κορκ θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Φίνμπαρ, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Σαιντ Πάτρικ, την παλιά Αγγλική Αγορά, το κτίριο της όπερας, και βεβαίως τον ποταμό Λι που διασχίζει την πόλη και το ιστορικό της κέντρο. Οι γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του ποταμού εξυπηρετούν απίστευτα την κυκλοφορία στην πόλη χαρίζοντάς μας παράλληλα και πολλές αφορμές για τέλειες φωτογραφίες!

Μετά τη χορταστική βόλτα μας στο Κορκ συνεχίζουμε οδικώς για τη μεγάλη πρωτεύουσα του νησιού, το αγαπημένο Δουβλίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Δουβλίνο

Η πόλη Τζέιμς Τζόυς και των Ντάμπλινερς είναι από τις δυναμικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Δεν είναι τόσο πολυπληθές όσο άλλες πρωτεύουσες αλλά ξεπερνά πολλές σε χρώμα και προσωπικότητα. Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγησή μας στο Δουβλίνο γνωρίζοντας κάποιες από τις γειτονιές της. Θα δούμε το Φίνιξ παρκ και τις επώνυμες επαύλεις του, την περιοχή της ζυθοποιίας Γκίνες που λειτουργεί από το 1769, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου - σύμβολο της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, και το κάστρο του Δουβλίνου από τον 13ο αιώνα.

Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με το Δουβλίνο, θα δούμε σήμερα την πλατεία Παρνέλ, την περίφημη λεωφόρο Ο’Κόνελ, το κεντρικό Ταχυδρομείο, και το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον καθεδρικό ναό της Εκκλησίας του Χριστού, και την πλατεία του Αγίου Στεφάνου, που είναι αντιπροσωπευτική γειτονιά Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα, με τους όμορφους δρόμους και τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το φημισμένο Κολλέγιο Τρίνιτυ, με την ξακουστή βιβλιοθήκη του και τα διάσημα εκθέματα της, όπως το βιβλίο των Κελς. Μπορείτε αν θέλετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, εμείς όμως σας προτείνουμε να περπατήσετε με τον αρχηγό σας στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της οδού Γκάφτον, καταλήγοντας στο μικρό αλλά περιεκτικό Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου. Για το βράδυ προτείνουμε να συνεχίσετε τις εξερευνήσεις σας στο νυκτερινό Δουβλίνο ή να επισκεφθείτε με τον αρχηγό σας μία από τις «1.000 παμπ του Δουβλίνου» στην περιοχή Τεμπλ Μπαρ, εκεί δηλαδή όπου κυλάει το ακριβό τους "ύδωρ", οι περίφημες ιρλανδικές μπύρες, που εμπνέουν στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού... Διανυκτέρευση στο Δουβλίνο.

 

9η ημέρα: Δουβλίνο – πτήση επιστροφής

Έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1255€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1255 € 260 €
  Twin Room 1255 € 260 €
  Triple Room 1255 € 260 €
  Single Room 1735 € 260 €

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL1572

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL945

11/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ

09:45

10:25

KL938

19/04/2023

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL1581

19/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4* και 3* sup.                                    
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός Δουβλίνου (πρωινό)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία στην επαρχία της Ιρλανδίας είναι απλά, με τοπικό χρώμα και δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 260 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Τα τρίκλινα δωμάτια θα είναι κατόπιν ζήτησης ανάλογα τη διαθεσιμότητα των εκάστοτε ξενοδοχείων. Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και σε πολλές περιπτώσεις ίσως μπορεί να μην είναι διαθέσιμα.