Skip to main content

Από την Λυών στην Κυανή ακτή, οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού | Χριστούγεννα 2022 από 1199€

24/12  Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Πτήσεις με τη Swiss άφιξη στη Γενεύη και αναχώρηση από τη Νίκαια
  • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2), Αβινιόν (3) και Νίκαια (4), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
  • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
  • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, κινηματογραφικό σκηνικό διάσημων παραγωγών
  • Εκδρομή με το ιστορικό ατμοκίνητο Τρένο της Αρντές του 1891, πάνω στους γκρεμούς της Κοιλάδας Ντου
  • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
  • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
  • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν
  • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη, και στο μεσαιωνικό χωριό Εζ.
  • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Μονακό
  • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γενεύη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία. Οι εκπλήξεις αυτού του οδοιπορικού στην Κοιλάδα του Ροδανού αρχίζουν από εδώ… Ακριβώς στην έξοδο από την ελβετική πόλη, θα δούμε ένα παράξενο και πολύ εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Ο Ροδανός ενώνεται με τον παραπόταμο Αρβ, και στη συμβολή τους, παρατηρούμε, κατά μήκος του ενωμένου ποταμού, δίχρωμα νερά. Ο Ροδανός πηγάζει από τη λίμνη Λεμάν και είναι «πεντακάθαρος». Αντίθετα ο Αρβ, που πηγάζει από τον παγετώνα Μερ ντε Γκλας της αλπικής Κοιλάδας Σαμονί, είναι λασπώδης. Όταν λοιπόν ενώνονται τα δύο ποτάμια σε ένα, το μισό είναι κρυστάλλινο μπλε και το άλλο μισό είναι γαλακτώδες γαλάζιο. Αυτό το φαινόμενο θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αφού λοιπόν κάνουμε μία μικρή στάση για να παρατηρήσουμε τον «δίχρωμο» ποταμό, θα περάσουμε τα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και θα μπούμε στην περιοχή των Γαλλικών Άλπεων με κατεύθυνση προς τη Λυών.

Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Περούζ. Η Περούζ είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και εποπτεύει την Κοιλάδα του Ροδανού με τους ιστορικούς αμπελώνες. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, παραδοσιακά κατοικούνταν από αγρότες, τεχνίτες και υφαντές λινού και στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω τοποθεσίας πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Τον 19ο αιώνα όμως, η εξάπλωση του σιδηρόδρομου, την υποβάθμισε και τελικά στις αρχές 20ού, μέσα στην καστροπολιτεία, είχε απομείνει μόνο μία οικογένεια… Όμως η πόλη αναγεννήθηκε. Στον 20ο αιώνα, άρχισε η πλήρης αναστύλωση του κάστρου, των δρόμων, των κατοικιών, των δημόσιων κτιρίων, με άριστα αποτελέσματα. Έτσι η πολίχνη έγινε ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο τελικά αξιοποιήθηκε ως σκηνικό πλείστων κινηματογραφικών ταινιών εποχής που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν περπατήσουμε μέσα στα μεσαιωνικά δρομάκια της Περούζ θα συνεχίσουμε στον δρόμο μας για τη Λυών, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ροδανού-Γαλλικών Άλπεων και, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής Ευρώπης.

Άφιξη στην πανέμορφη Λυών, χτισμένη στη συμβολή του Ροδανού με τον ποταμό Σον. Πανοραμική ξενάγηση στην καρδιά της σύγχρονης πόλης, η οποία ονομάζεται Σχεδόν Νησί. Η ονομασία οφείλεται στο ότι αυτή η συνοικία είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο μέσα στον Ροδανό. Ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα που θα δούμε είναι και η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, η Μπελκούρ, που θεωρείται ο κεντρικός άξονας της Λυών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΥΩΝ: περιήγηση

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στη Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η Λυών είναι χτισμένη σε δύο λόφους: Τον Λόφο που Προσεύχεται (Φουρβιέρ) και τον Λόφο που Εργάζεται (Κρουά Ρους). Ο πρώτος πήρε την ονομασία του από τη Βασιλική της Παναγίας της Φουρβιέρ. Ο δεύτερος από τις βιοτεχνίες μεταξωτών υφασμάτων που βρίσκονταν εκεί από τον Μεσαίωνα. Σήμερα ο Λόφος που Εργάζεται είναι η μποέμ καλλιτεχνική συνοικία της πόλης.

Στους πρόποδες των δύο λόφων βρίσκεται η Παλιά Λυών, που χτίστηκε τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά στενά περάσματα, τα λεγόμενα τραμπούλ, που επιτρέπουν τη διάβαση μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Η Παλιά Λυών έχει χαρακτηριστεί ιστορική κληρονομιά της UNESCO.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Λυών που είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές-αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε στα τραμπούλ (τις τοπικές στοές), θα περιηγηθούμε σε ένα απίστευτο σκηνικό ταινίας εποχής, θα δούμε τα κτίρια-ορόσημα αλλά και τα όμορφα καταστήματα, μπιστρό και καφέ και μετά θα ανεβούμε στην πλατεία Φουρβιέρ για να δούμε τη βασιλική της Παναγίας και το επίχρυσο άγαλμά της του 19ου αιώνα. Η εκκλησία δεσπόζει στον λόφο κι από εκεί θα απολαύσουμε τέλεια θέα στην Κοιλάδα του Ροδανού.

Στο πίσω μέρος του λόφου Φουρβιέρ, κυριαρχούν δύο εξαιρετικά διατηρημένα εμβληματικά ρωμαϊκά μνημεία: το Αμφιθέατρο και το Ωδείο. Aνάμεσά τους βρίσκεται το πρωτοποριακό ρωμαϊκό Μουσείο του Λούγδουνου. Το μουσείο είναι υπόσκαφο, μέσα στον λόφο, έχει έκταση 4.000 τ.μ. και ουσιαστικά είναι αόρατο απ’ έξω. Έτσι το Αμφιθέατρο και το Ωδείο

είναι η μόνη «εισαγωγή» στο μουσείο και στα εκθέματά του, τα οποία αποκαλύπτουν στοιχεία για κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητας στη ρωμαϊκή Λυών. Διανυκτέρευση στη Λυών.

 

3η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΒΙΕΝ (Τρένο της Αρντές) – ΟΡΑΓΓΗ – ΚΑΣΤΡΟ Chateauneuf-du-Pape – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Λυών και θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας προς τον Γαλλικό Νότο, στην Κοιλάδα του Ροδανού, με τελικό προορισμό την Αβινιόν. Καθοδόν θα κάνουμε μία πρώτη στάση για ξενάγηση στη ρωμαϊκή Βιέν.

Η Βιέν είναι μια παραποτάμια πόλη στον Ροδανό. Εκεί, στην ξενάγησή μας, θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο Σεν Ρομέν αν Γκαλ, στη δεξιά όχθη του ποταμού. Στον αρχαιολογικό χώρο εντοπίστηκαν το Θέατρο, ρωμαϊκές θέρμες, ψηφιδωτά και πολλά ακόμα υπέροχα ευρήματα που παρουσιάζονται στο τοπικό μουσείο. H κατοικημένη Βιέν, στην αριστερή όχθη, είναι μια πανέμορφη πόλη, που στη ρωμαϊκή εποχή παρήγαγε και εμπορευόταν κρασί. Στη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό ναό του Αυγούστου και της συζύγου του, Λιβίας, αλλά και τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου.

Μετά την ξενάγησή μας στη Βιέν, σας επιφυλάσσουμε μία ακόμη έκπληξη. Θα πάμε στη γειτονική πόλη Τουρνόν, για να πάρουμε το ιστορικό ξύλινο, ατμοκίνητο Τρένο της Αρντές, του 1891, με το οποίο θα κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα πάνω στους γκρεμούς της Κοιλάδας Ντου. Το τρένο αυτό, όταν κατασκευάστηκε, εξυπηρετούσε τη μεταφορά τεχνιτών, αγροτών και αγροτικών προϊόντων από την Τουρνόν ως την πόλη Αρντές. Σήμερα όμως μία βόλτα μ’ αυτό, θεωρείται κορυφαία τουριστική εμπειρία. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, η διαδρομή με το Τρένο της Αρντές θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή.

Μετά τη διαδρομή με το ιστορικό Τρένο της Αρντές, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού μέχρι την Οράγγη, μια εντυπωσιακή ρωμαϊκή πόλη η οποία τον μεσαίωνα έγινε η πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου. Η στρατηγική σημασία της Οράγγης οφείλεται στην τοποθεσία της. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των διαβάσεων προς τον βορρά, την Ισπανία και την Ιταλία και είναι χτισμένη στο κέντρο μιας εύφορης αγροτικής περιοχής μέσα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Ιδρύθηκε το 35 π.Χ. από τους Ρωμαίους βετεράνους της δεύτερης λεγεώνας του Ιούλιου Καίσαρα.

Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε μεγάλα ρωμαϊκά μνημεία. Τα δύο σημαντικότερα από αυτά, που έχουν χαρακτηριστεί και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι το αρχαίο θέατρο, γνωστό για την ακουστική του ποιότητα και η Αψίδα του Θριάμβου, μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Οράγγη, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, την Αβινιόν. H διαδρομή γίνεται μέσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Άφιξη στην Αβινιόν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΡΩΜΑΪΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ Pont du Gard – ΥΖΕ – ΝΙΜ – ΑΡΛ – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ημερήσια εκδρομή στον Γαλλικό Νότο, με σημεία και πόλεις σταθμούς μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πρώτη στάση μας θα είναι η Γέφυρα του Γκαρ. Πρόκειται για ένα θαύμα της ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, τμήμα του ρωμαϊκού υδραγωγείου της γειτονικής πόλης Υζέ, το οποίο υδροδοτούσε και τη Νιμ, που απέχει, από την Υζέ, 50 χλμ. Η γέφυρα είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη, με καμάρες, και περνάει πάνω από τον ποταμό Γκαρντόν (εξ ου και η ονομασία της). Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι η μεγαλύτερη υπάρχουσα, σήμερα, ρωμαϊκή γέφυρα σε όλη την πρώην έκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά τη Γέφυρα του Γκαρ επόμενος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική πόλη Υζέ. Η Υζέ ονομαζόταν Ουσετία και ήταν ένα γαλατικό φρούριο, το οποίο τον 1ο αιώνα π.Χ. κατελήφθη από τους Ρωμαίους. Είναι χτισμένη στις πηγές του ποταμού Αλζόν όπου σήμερα υπάρχουν απομεινάρια του ρωμαϊκού υδραγωγείου. Μετά από μία σύντομη ξενάγηση και στην Υζέ, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, πάνω στην Κοιλάδα του Ροδανού, προς τη Νιμ.

Η Νιμ δημιουργήθηκε ως οικισμός πέριξ μιας ιερής πηγής πριν από 2.000 περίπου χρόνια. Η πόλη όμως που βλέπουμε σήμερα ιδρύθηκε το 121 π.Χ. από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα και σήμερα θα κάνουμε μια ξενάγηση, για να δούμε τα πλούσια αξιοθέατά της. Θα πάμε, μεταξύ άλλων, στη ρωμαϊκή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, φίλο και γαμπρό του Αυγούστου (παντρεύτηκε την, κατά πολύ νεότερή του, κόρη του, Ιουλία), σε ελληνιστικό ρυθμό. Είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και δεσπόζει σε ολόκληρη την πεδιάδα. Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας.

Μετά την ξενάγησή μας, θα συνεχίσουμε για την Αρλ, άλλη μια πόλη του ταξιδιού μας που είναι επίσης κτισμένη στις όχθες του Ροδανού. Η Αρλ ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. με την ονομασία Θηλίνη και έφτασε στο μέγιστο της επιρροής της κατά τον 4ο και τον 5ο αιώνα μ.Χ. Υπήρξε και η αγαπημένη του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου, που έκτισε εκεί λουτρά.

Σήμερα η Αρλ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα τα μνημεία βρίσκονται πέριξ της κεντρικής Πλατείας της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά θα δούμε το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τοφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών. Είναι αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Όμως η Αρλ, πέρα από τις αρχαιότητές της, είναι παγκοσμίως γνωστή και χάρη στον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος ήρθε εδώ το 1888 και ζωγράφισε περισσότερα από 300 έργα και σχέδια. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αβινιόν για ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

 

5η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – Χωριά της ΛΙΜΠΕΡΟΝ – ΑΒΙΝΙΟΝ: περιήγηση στην πόλη

Κατόπιν συνεχίζουμε για κρυμμένα μυστικά της Νότιας Γαλλίας και τα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν,το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, ιδιαίτερες επισκέψεις στην Προβηγκία.

Επιστρέφουμε στην Αβινιόν για να ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Αβινιόν ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, είναι κι αυτή χτισμένη πάνω στον Ροδανό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί Εξορία της Αβινιόν, επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες οπότε η Αβινιόν απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και διεύρυνε την πολιτική επιρροή της στις γύρω περιοχές.

Μεταξύ άλλων στην ξενάγηση μας θα δούμε το γοτθικό Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα (πολλοί το χαρακτηρίζουν και το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου) και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, γκρεμίστηκε πολλές φορές λόγω των επιδρομών αλλά και των υπερχειλίσεων του Ροδανού και άλλες τόσες ξαναχτίστηκε. Το μήκος της στο παρελθόν έφτανε τα 900 μέτρα. Σήμερα απομένουν όρθιες μόνο 4 από τις καμάρες της. Η γέφυρα μαζί με το παπικό ανάκτορο (είναι το μεγαλύτερο γοτθικό του κόσμου) και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την ξενάγησή μας στην ιστορική Αβινιόν, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

 

6η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Αναχωρούμε σήμερα για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.
Συνεχίζουμε για τη Νίκαια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ: εκδρομή σε ΑΝΤΙΜΠ – ΣΑΙΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη): θα εξερευνήσουμε την πόλη περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της, θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο (εξωτερικά) με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες κλπ.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο γραφικό Σαιν Πωλ ντε Βανς για να βγάλουμε φωτογραφίες από τα τείχη του κάστρου με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων.
Ακολουθεί σύντομη πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την όμορφη πόλη της Νίκαιας, το «Παρίσι της Μεσογείου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην ειδυλλιακή περιοχή, κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais. Γύρω από το ξενοδοχείο μας και στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά, στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης), θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ. Ακόμη, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ανοικτά καταστήματα της πόλης, με ορμητήριο το κεντρικό μας ξενοδοχεία. Η Νίκαια όμως, ως πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, κρύβει πολλές ομορφιές. Είναι κομψή και δημοφιλής πόλη, ζωντανή και χαρούμενη, υπερήφανη για το παρελθόν και το παρόν της. Έχει πολλά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία πάρκα και κήπους και μονοπάτια που από το ιστορικό της κέντρο κανείς μπορεί να βρεθεί στους γύρω λόφους για να θαυμάσει τη θέα της πόλης και της Κορνίς από τα ψηλά. Και φυσικά, η Νίκαια φημίζεται επίσης για την γαστρονομία της και τα exclusive εστιατόριά της. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ: εκδρομή σε ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΕΖ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας το μικρό Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Άφιξη και ξενάγηση γνωριμίας με το Μόντε Κάρλο. Θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι, όπου πιθανόν να δούμε και την αλλαγή φρουράς. Είσοδος στον καθεδρικό ναό, στον οποίο βρίσκεται η τελευταία κατοικία της Γκρέις Κέλλυ και στη συνέχεια θα απαθανατίσουμε τη δύση του ήλιου με τη φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς της.
Η διαδρομή μας θα καταλήξει στο Εζ, ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι, αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.


9η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ: εκδρομή σε ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΩ

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή με πρώτο μας σταθμό την πόλη των αστέρων του σινεμά, τις Κάννες. Με το ειδικό τραινάκι θα ανεβούμε μέχρι την Παναγία της Ελπίδος για μια αξέχαστη εμπειρία. Συνεχίζοντας βλέπουμε το γνωστό κτίριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, την παραλιακή Κρουαζέτ με τους φοίνικες, τη Rue St. Antoine και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Επόμενος σταθμός το Σαιν Τροπέ (Saint Tropez). Ένας θρύλος λέει ότι το όνομά του προέκυψε από ένα χριστιανό μάρτυρα, τον Άγιο Τροπέ, που στους διωγμούς του Νέρωνος αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του αποκεφαλίστηκε και πέταξαν το πτώμα του σε μια βάρκα. Η βάρκα αυτή παρασύρθηκε από τα ρεύματα και προσάραξε στο σημείο που είναι σήμερα ο κόλπος και η πόλη. Τη δεκαετία του '50 η Μπριζίτ Μπαρντώ χάρισε στην πόλη τη διεθνή της ακτινοβολία, ενώ η σειρά ταινιών του Λουί ντε Φινές «Ο Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ», θα την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Ξεκινάμε τη βόλτα μας με τα πόδια για να δούμε και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πόλη, που είναι χτισμένη πάνω στα καταγάλανα νερά του κόλπου. Ακολουθεί το Πορτ Γκριμώ, ένα μικρό ψαροχώρι. Στην κορυφή του λόφου μπορεί κανείς να δει το παλιό φρούριο της περιοχής, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπέ. Επιστροφή στη Νίκαια και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 340 €
  Twin Room 1199 € 340 €
  Triple Room 1199 € 340 €
  Single Room 1749 € 340 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1823

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

12:25

14:20

LX 569

02/01/2023

ΝΙΚΑΙΑ – ΖΥΡΙΧΗ

14:55

16:10

LX 1842

02/01/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Τέσσερις (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 340
  • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα