Skip to main content

25η Μαρτιου 2023 Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας, από τη Νίκαια και τις Κάννες,στη Μασσαλία και τη Νιμ | από 699€

23/3  Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη στη Νίκαια (πρωί) και επιστροφή από Νίκαια (απόγευμα).
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Νίκαια σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην καρδιά της ιστορικής πόλης Νιμ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*: Δύο διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο Novotel Nimes Atria, και τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο Nh Nice.
  • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
  • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο της αρωματοποιίας Fragonard.
  • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νίκαια (Σαιντ Πωλ ντε Βανς)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νίκαια. Με την άφιξή μας ξεκινάμε για το Σαιν Πωλ ντε Βανς, για επίσκεψη στο κάστρο του και πολλές φωτογραφίες από τα τείχη με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων. Συνεχίζουμε για τη Νίκαια, για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας για χαλαρή βόλτα το απόγευμα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση στη Νίκαια.

 

2η ημέρα: Νίκαια – Σαν Τροπέ – Νίκαια

Πρωινή αναχώρηση για το Σαν Τροπέ. Σήμερα τη βόλτα μας συντροφεύει η αύρα της Μεσογείου, στο κατάστρωμα του μικρού πλοιαρίου, που ξεκινά από το παραθαλάσσιο χωριουδάκι Sainte-Maxime για να αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου. Ο θρύλος και ο μύθος του Σαν Τροπέ ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όταν, η Brigitte Bardot, στην ταινία του σκηνοθέτη συζύγου της Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», περπατούσε ξυπόλητη ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Η αμμουδερή παραλία Pampelonne είναι η ίδια παραλία που το 1964 ο ανεπανάληπτος Louis de Funès, ως «Χωροφύλακας του Σαν Τροπέ», γίνεται ορκισμένος κυνηγός γυμνιστών. Στην συνέχεια το μεσημέρι, σταματάμε στα privé λιμανάκια του Πορτ Γκριμώ με τις μικρές γέφυρες της «γαλλικής Βενετίας», όπου Προβηγκιανού στυλ επαύλεις, βαμμένες σε παστέλ χρώματα καθρεφτίζονται στο δικό τους αγκυροβόλιο, στην πίσω αυλή.

Επιστρέφοντας στη Νίκαια έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα στην Promenade des Anglais. Διανυκτέρευση στη Νίκαια.

 

3η ημέρα: Νίκαια – Αντίμπ – Μονακό – Εζ – Νίκαια

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής ακτής. Πρώτος σταθμός μας η Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη), την οποία θα εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες (εξωτερικά) κ.λπ.

Η διαδρομή μας συνεχίζει προς το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο, όπου θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στον Καθεδρικό ναό που είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ. φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς.

Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο Εζ (Èze), ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Επιστροφή στη Νίκαια και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Νίκαια – Γκρας – Κάννες – Νίκαια

Ξεκινάμε σήμερα την ημέρα μας με πανοραμική ξενάγηση στη Νίκαια, που περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και την ειδυλλιακή περιοχή κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά και στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης) με τις δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ.

Συνεχίζουμε για την Γκρας, τη Μέκκα της Γαλλικής αρωματοποιίας και στο τοπικό αποστακτήριο της αρωματοποιίας και παρασκευής καλλυντικών Fragonard, πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, η πόλη μύθος της 7ης Τέχνης. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην περίφημη Croisette για να πάρουμε μία αίσθηση από το άρωμα αυτής της μοναδικής πόλης. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διασχίσουν με τραινάκι το Ιστορικό Κέντρο και να αναρριχηθούν ως την κορυφή του λόφου Suquet για να απολαύσουμε και να απαθανατίσουμε την όμορφη θέα σε μια πανοραμική φωτογραφία. Επιστροφή και στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νίκαια – Αιξ-αν-Προβάνς – Νιμ

Πρωινό και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.

Κατόπιν συνεχίζουμε για τη Νιμ, την πόλη που θα μας φιλοξενήσει για δύο βραδιές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νιμ (ξενάγηση) – Αβινιόν – Αρλ – Νιμ

Η Νιμ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα. Στην περιήγηση στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το ρωμαϊκό αμφιθέατρο (Les Arènes) του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο. Έχει μήκος 133 μ. και πλάτος 101 μ., ενώ η πρόσοψή του έχει ύψος 21 μ. και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στο εσωτερικό χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στη Ρώμη. Θα δούμε επίσης τον αρχαίο ναό Maison Carrée (τετράγωνος οίκος), ο οποίος κτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, γαμπρό του Αυγούστου, σε ελληνιστικό ρυθμό με διαστάσεις 26 μ. μήκος, 15 μ. πλάτος και 17 μ. ύψος. Κτισμένος πάνω σε ένα βάθρο, χάρη στο οποίο δέσποζε στην αρχαία ρωμαϊκή Αγορά, είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε την πύλη του Αυγούστου γνωστή και ως "πύλη της Αρλ", μια από τις κύριες πύλες της ρωμαϊκής πόλης, καθώς και τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια υπέροχη διαδρομή με πρώτο σταθμό στη μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής από το 1309 έως το 1377. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το ιστορικό της κέντρο και το Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα, καθώς και τη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ του γνωστού λαϊκού τραγουδιού. Συνεχίζουμε για την πόλη Άρλ, στην οποία έζησε για 16 μήνες ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ο μεγάλος «νομάδας» ζωγράφος του 19ου αι., που το 1888 άφησε την ομίχλη της Ολλανδίας και αποτύπωσε το φως της Προβηγκίας σε 200 πίνακες και σκίτσα. Πολλά από τα αξιοθέατα της Αρλ έχουν τη σφραγίδα του Ρωμαϊκού παρελθόντος της, καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα με την ονομασία Αρελάτ, δηλαδή "πόλη των βάλτων" και αποτελεί σήμερα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Republic). Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του St. Trophime είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Ρωμαϊκά μνημεία στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Επιστροφή στη Νιμ. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Νιμ – Μασσαλία – Νίκαια – πτήση επιστροφής Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία (Marseille), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacré Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση στη Μασσαλία, πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 360 €
  Twin Room 699 € 360 €
  Triple Room 699 € 360 €
  Single Room 1159 € 360 €

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΑΖ 717

23/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

ΑΖ 348

23/03/2023

ΡΩΜΗ – ΝΙΚΑΙΑ

09:10

10:25

ΑΖ 355

29/03/2023

ΝΙΚΑΙΑ – ΡΩΜΗ

19:35

20:50

ΑΖ 722

29/03/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής.
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο ξενοδοχείο Novotel Nimes Atria 4*. 
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια Nh Nice 4*.
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Βόλτα-μεταφορά  με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σαιν Τροπέ και πίσω
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 360

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.