Skip to main content

Νοτιοδυτική Γαλλία Πάσχα 2023! από 645€

Αναχώρηση: 15/4/2023...5 ημέρες

Early Booking για περιορισμένο αριθμο θέσεων!

1η μέρα: Αθήνα - Μασσαλία - Αρλ - Νιμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μασσαλία. Άφιξη και αναχωρούμε για την ιστορική πόλη Άρλ, γνωστή σαν αρχαία Ρωμαϊκή Αρελάτη, την πόλη με τα περισσότερο Ρωμαϊκά μνημεία στη Γαλλία. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και Αμφιθέατρο, την καλοδιατηρημένη Αρένα, τη Ρωμαϊκή νεκρόπολη, την Place Du Forum με τη διάσημη ελαιογραφία του Βαν Γκόγκ «Εξώστης Καφενείου τη Νύχτα» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Τροφίμου. Και οι τρεις πόλεις έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επόμενος σταθμός μας η Νιμ, πόλη με σημαντική ιστορία και πολλά ρωμαϊκά μνημεία, πολύ καλά διατηρημένα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το κτίριο-πρότυπο Maison Carrée, την Αρένα, το Δικαστικό Μέγαρο, το ενδιαφέρον Μουσείο Ρωμανικής τέχνης, την εκκλησία του Αγίου Παύλου, τον Καθεδρικό Ναό Saint Castor, τον Πύργο του Ρολογιού και το δημόσιο πάρκο με τα σιντριβάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Νιμ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καρκασόν - Μονπελιέ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για μια από τις ωραιότερες πόλεις της Γαλλίας, την εκπληκτική Καρκασόν, που βρίσκεται χτισμένη σε λόφο στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα ισπανικά σύνορα. Η Καρκασόν είναι σήμερα μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. Ο ποταμός Όντ χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα, την οχυρωμένη «πολιτεία της Καρκασόν» (Cité de Carcassonne) και την εκτός των οχυρώσεων «Κάτω πόλη» (Ville Basse). H γέφυρα Ποντ Βιέ οδηγεί στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης. Άφιξη και πεζή ξενάγηση της καστροπολιτείας. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το πανέμορφο Μονπελιέ, μια από τις ομορφότερες, σύγχρονες πόλεις της Γαλλίας, χτισμένη σε απόσταση μόλις 10χλμ. από τη Μεσόγειο θάλασσα. Σημαντική πανεπιστημιούπολη, με την παλαιότερη ιατρική σχολή στην Ευρώπη - φοιτητής της οποίας υπήρξε και ο Αδαμάντιος Κοραής - συνδυάζει τέλεια τη ζωντάνια, τη νυχτερινή ζωή και τον πολιτισμό. Η πόλη φημίζεται για την «πράσινη-οικολογική» σχεδίασή της, το εκτεταμένο πεζοδρομημένο κέντρο, την πλούσια βλάστηση και τους ποδηλάτες της. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης (όπου μπορεί να μπει το πούλμαν) και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο με τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά σοκάκια, τις γκαλερί και τα καλόγουστα εμπορικά μαγαζάκια. Απολαύστε τους πλανόδιους μουσικούς στα καφέ της πλατείας Κομεντί με θέα την όπερα. Επισκεφθείτε τον επιβλητικό Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου και τη ρομαντική Αγία Άννα. Θαυμάστε τη θέα της πόλης από το πάρκο Peyrou και την Αψίδα του Θριάμβου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Νιμ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Νιμ - Αβινιόν - Μασσαλία

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αβινιόν, πρωτεύουσα του νομού Βοκλίζ, χτισμένη στις όχθες του Ροδανού ποταμού, γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377. Στην περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το Παπικό Παλάτι και το Επισκοπικό Συγκρότημα που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο γοτθικό κτίσμα στην Ευρώπη, την πλατεία του Δημαρχείου και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν. Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε εσωτερικά το Παπικό Παλάτι. Συνεχίζουμε για τη Μασσαλία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Εξ Εν Προβάνς

Πρωινό και αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Προβηγκίας, την Εξ Εν Προβάνς (Aix en Provence), την πόλη των υδάτων, που οφείλει το όνομά της στις πολυάριθμες πηγές, γενέτειρα του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά και του ζωγράφου Πολ Σεζάν. Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια, διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μασσαλία - Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Μασσαλία, πρωτεύουσα της Προβηγκίας, χτισμένη στον κόλπο της Λυών. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα - φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Θα απολαύσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο παλιό λιμάνι, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Early Booking 1

Early Booking 2

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

15/4

645€

695€

745€

+195€

595€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μασσαλία - Αθήνα με Volotea Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Νιμ, 2 Μασσαλία)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 235€
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Πτήσεις με Volotea Airlines:

Ημ/νια

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

15/04

Αθήνα

Μασσαλία

10:05

11:55

V7 2483

19/04

Μασσαλία

Αθήνα

16:35

20:15

V7 2482

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  7. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  8. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  9. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας