Skip to main content

Στη μαγεία…του Μέλανα Δρυμού και της Αλσατίας Φθινοπωρο 2021 απο 595,00

Χαϊδελβέργη, Φρανκφούρτη, Μπάντεν Μπάντεν, Στρασβούργο, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ, Χαϊδελβέργη 

27,28 Οκτωβρίου , 25 Νοεμβρίου , 2,9 Δεκεμβρίου

 

Ταξιδεύουμε σε παραμυθένιες πόλεις, όπως το Στρασβούργο και η Χαϊδελβέργη, σε τοπία μαγευτικά όπως εκείνα του Αλσατικού Δρόμου του Κρασιού ή του περίφημου Μέλανα Δρυμού και του Γερμανικού "Δρόμου του Ρολογιού", σε γραφικές κωμοπόλεις όπως το Μπάντεν Μπάντεν, σε κουκλίστικα χωριά της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως το Εγκισέμ, το Κολμάρ, το Ρικβίρ και το Τρίμπεργκ.  Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα παραμύθι στην καρδιά της Ευρώπης…!

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Φρανκφούρτη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Περιήγηση στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη
  • Περιήγηση στην μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας, το Στρασβούργο
  • Διαδρομή στον περίφημο Αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και επισκέψεις στο γοητευτικό Κολμάρ και στα πανέμορφα χωριά Ρικβίρ και Εγκισέμ, που θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας
  • Διαδρομή στο παραμυθένιο φυσικό τοπίο του Μέλανα Δρυμού και στον γερμανικό "Δρόμο του ρολογιού"
  • Επίσκεψη στην πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ
  • Επίσκεψη στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε
  • Επίσκεψη στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, το Τρίμπεργκ
  • Επίσκεψη στην γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν
  • Περιήγηση στο "Μανχάταν" του Μάιν, τη Φρανκφούρτη
  • Τέσσερις συνολικά διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο REGENT CONTADES 4* sup.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

Αλσατία: μια ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, με ποτάμια και κανάλια, με παραμυθένια χωριά και μεσαιωνικές πόλεις με λιθόστρωτα δρομάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπιτάκια πνιγμένα στα λουλούδια, με απέραντους αμπελώνες, υπέροχες γεύσεις… και καλά κρασιά.  Για πολλούς αιώνες ήταν το "μήλον της έριδος" για τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 άλλαξε τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Σήμερα ανήκει μεν στη Γαλλία, όμως διατηρεί την μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Γερμανίας.  Το Στρασβούργο, η μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας και το "Σταυροδρόμι της Ευρώπης", είναι κτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου.

Μία από τις πιο πυκνόφυτες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, όπου κατά τόπους οι ακτίνες του ήλιου δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο εσωτερικό της, είναι ο Μέλανας Δρυμός - το Μαύρο Δάσος.  Ανάμεσα στους ποταμούς Ρήνο και Δούναβη και σε καταπράσινες εκτάσεις ξεπροβάλλουν μικρά παραμυθένια χωριά με παραδοσιακά πανδοχεία, απέραντοι αμπελώνες,  αγροκτήματα με ξύλινα σπίτια και τόποι βγαλμένοι από τις ιστορίες των αδερφών Γκριμ. Υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια για να θαυμάσετε από κοντά αυτήν την μαγευτική περιοχή της Γερμανίας.  Τυριά, αλλαντικά και κρασιά έχουν την τιμητική τους, ενώ η λαχταριστή τούρτα Black Forest σας περιμένει σε κάθε χαριτωμένο ζαχαροπλαστείο.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Φρανκφούρτη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, καθώς και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTON 4*  Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Στρασβούργο, Ξενάγηση, Μπάντεν Μπάντεν  

Πρωινή περιήγηση στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το ιστορικό του κέντρο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, περνώντας πάνω από τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της από τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτες. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ - Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το Ρικβίρ,  όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Στρασβούργο, στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο του περίφημου Μέλανα Δρυμού με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία) ακολουθώντας τον γερμανικό "δρόμο του ρολογιού" (με τα αμέτρητα εργαστήρια ρολογιών-κούκων) και φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, το Τρίμπεργκ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Στρασβούργο - Φρανκφούρτη, Περιήγηση - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου και πολλών σημαντικών τραπεζών, αποκαλείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν, λόγω του μεγάλου αριθμού ουρανοξυστών που είναι κτισμένοι δίπλα στο ιστορικό της κέντρο. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

 

Αναχώρηση

 

 27,28 Οκτωβρίου , 25 Νοεμβρίου , 2,9 Δεκεμβρίου  

 ~  5 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

595

3ο άτομο έως 12 ετών    

495

Μονόκλινο

795

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: € 275

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

Α3 830   

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08.15΄ - 10.15΄

 5η μέρα

Α3 833

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

18.15΄ - 21.55΄

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα