Skip to main content

Αλσατία - Δρόμος του κρασιού  Χαϊδελβέργη Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2022! από 395,00

Φρανκφούρτη, Μπάντεν Μπάντεν,Στρασβούργο

 Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ,Χαϊδελβέργη

Αναχ. 04,25Μαρτίου 2022

5Μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για Φρανκφούρτη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, καθώς και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALOFT STRABOURG ETOILE 4* (www.marriott.com ). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο, Ξενάγηση, Μπάντεν Μπάντεν  

Πρωινή περιήγηση στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το ιστορικό του κέντρο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, περνώντας πάνω από τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της από τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και το ιστορικό της Καζίνο,

3η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ - Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το Ρικβίρ,  όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο - Φρανκφούρτη, Περιήγηση - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου και πολλών σημαντικών τραπεζών, αποκαλείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν, λόγω του μεγάλου αριθμού ουρανοξυστών που είναι κτισμένοι δίπλα στο ιστορικό της κέντρο. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 4, 25 Μαρτίου    ~  4 μέρες  

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

4/3

25/3

 

4 μέρες

 

 

4 μέρες

 

Δίκλινο

395

445

3ο άτομο έως 12 ετών

295

345

Μονόκλινο

495

545

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: € 275

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4* ή παρόμοιο
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις Προγράμματος

 

LH

04/03

ΑΘΗΝΑ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

LH 1285  07:00 -09:05

07/03

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

LH 1284  16:50 - 20:35

LH

25/03

ΑΘΗΝΑ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

LH 1285  07:00 -09:05

28/03

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

LH 1284  20:25 - 00:10

 

. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

  1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα 40.000€
  2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X 10.000€.
  3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.
  4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

  1. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.
  2. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).
  3. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.
  4. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.
  5. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.
  6. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

      Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

      Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

  1. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.
  2. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.
  3. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).
  4. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.
  5. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

- Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

- Απώλεια αποσκευών.

- Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

- Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

- Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

- Θάνατος από ατύχημα.

- Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

- Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

  1. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.
  2. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

  1. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

  1. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.

  1. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

- Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

- One Day Clinic-One Day Surgery - Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

- Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

- Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

- Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

  1. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.