Skip to main content

Αλσατία Δρόμος του Κρασιού Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2022! από 445€

Φρανκφούρτη, Χαϊδελβέργη, Στρασβούργο, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ

Αναχωρήσεις: 24 Νοεμβρίου, 2, 9 Δεκεμβρίου    ~    4 μέρες  

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και

  απογευματινή από Φρανκφούρτη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Περιήγηση στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη
  • Περιήγηση στην μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας, το Στρασβούργο
  • Διαδρομή στον περίφημο Αλσατικό Δρόμο του Κρασιού με επισκέψεις στο γοητευτικό Κολμάρ και στα πανέμορφα χωριά Ρικβίρ και Εγκισέμ που θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας
  • Περιήγηση στο "Μανχάταν" του Μάιν, τη Φρανκφούρτη
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

Ταξιδεύουμε σε παραμυθένιες πόλεις, όπως το Στρασβούργο και τη Χαϊδελβέργη, σε τοπία μαγευτικά όπως εκείνα του Αλσατικού Δρόμου του Κρασιού σε γραφικές κωμοπόλεις όπως το Κολμάρ, σε κουκλίστικα χωριά, όπως το Εγκισέμ, το Ρικβίρ και το Τρίμπεργκ

Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα παραμύθι στην καρδιά της Ευρώπης…

Αλσατία: μια ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, με ποτάμια και κανάλια, με παραμυθένια χωριά και μεσαιωνικές πόλεις, με λιθόστρωτα δρομάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπιτάκια πνιγμένα στα λουλούδια, με απέραντους αμπελώνες, υπέροχες γεύσεις… και καλά κρασιά.

Για πολλούς αιώνες ήταν το "μήλον της έριδος" για τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 άλλαξε τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Σήμερα ανήκει μεν στη Γαλλία, όμως διατηρεί την μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Γερμανίας.

Το Στρασβούργο, η μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας και το "Σταυροδρόμι της Ευρώπης", είναι κτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου.

 

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Φρανκφούρτη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, την πόλη που υπήρξε κέντρο του κινήματος του γερμανικού ρομαντισμού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο μπαρόκ κυρίως αρχιτεκτονικής ιστορικό κέντρο της πόλης - κληρονομιά της πολυτάραχης ιστορίας της - θα δούμε την πλατεία της αγοράς στην οποία δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πνεύματος, τα κτίρια του Πανεπιστημίου (του παλαιότερου της Γερμανίας και τρίτου παλαιότερου της Ευρώπης), την περίτεχνη εκκλησία των Ιησουιτών, το κομψό Δημαρχείο κ.ά. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να σταθούμε για φωτογραφίες μπροστά από τους χαρακτηριστικούς πύργους της γέφυρας του πρίγκιπα-εκλέκτορα Κάρολου-Θεόδωρου με φόντο το πανέμορφο αναγεννησιακό κάστρο της πόλης, το οποίο στέκει καμαρωτό 80 μέτρα πάνω από αυτήν! Συνεχίστε τη βόλτα σας είτε με μια επίσκεψη στο κάστρο με το τραινάκι της Χαιδελβέργης για να δείτε το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου, την πανοραμική θέα στην πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, καθώς και το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής, είτε περπατώντας στο "βασιλικό μίλι", τον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, τον μεγαλύτερο της Γερμανίας (με μήκος 1.600 μέτρα). Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Στρασβούργο Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4* (www.marriott.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο, Περιήγηση

Η σημερινή περιήγησή μας στο Στρασβούργο ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Συνοικία της Πόλης, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Κτίριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Παλάτι της Ευρώπης που στεγάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, το αγαπημένο σε όλους πάρκο Orangerie. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1988 (πρώτη φορά που αποδόθηκε τέτοια τιμή σε ολόκληρο κέντρο πόλης) - που έχει κτιστεί πάνω σε ένα νησί στον ποταμό Ιλ (γνωστό ως Μεγάλο Νησί) και χαρακτηρίζεται από γραφικούς δρόμους, ξύλινα σπιτάκια, λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France" (Μικρή Γαλλία), την πιο γραφική από όλες τις συνοικίες, με τα κουκλίστικα σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα (με τις ξυλοδεσιές, τις επικλινείς στέγες και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια), τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια (winstubs) και τις γέφυρες των καναλιών του ποταμού Ιλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλ". Τέλος, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πλοιάρια που κάνουν τον γύρο του Μεγάλου Νησιού για τα δείτε όλα: ιστορικά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, αλλά και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, από μια άλλη πλευρά. Ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω γνωριμία με την πόλη ή επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία της. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Ρικβίρ, Κολμάρ - Στρασβούργο

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον Αλσατικό δρόμο του Κρασιού, μια διαδρομή που ακολουθεί τους πρόποδες των Βοσγίων και συναντά ιστορικές πόλεις και χωριά με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα μεσαιωνικά σπίτια και αναγεννησιακά σιντριβάνια. Πρωινή αναχώρηση για το "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του. Το Ρικβίρ, όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Συνεχίζουμε για την "πρωτεύουσα της Αλσατικής οινοπαραγωγής", το γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), μία από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Αφού περιηγηθούμε στο πεζοδρομημένο κέντρο της και θαυμάσουμε τα χαρακτηριστικά ιστορικά της κτίρια, θα φθάσουμε μέχρι την περιοχή που αποκαλείται "Μικρή Βενετία", την περιοχή δηλαδή με τα κανάλια του ποταμού Lauch, που ξεχωρίζει για τη γραφικότητα και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο - Φρανκφούρτη, Περιήγηση - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την Φρανκφούρτη, το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Γερμανίας. Στην πόλη που ονομάζεται και "Μάινχάταν" ή Σικάγο του Μάιν, λόγω το μεγάλου αριθμού ουρανοξυστών κοντά στο κέντρο της, έχουν την έδρα τους το γερμανικό Χρηματιστήριο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολλές άλλες σημαντικές τράπεζες και εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Frankfurt Messe. Εμπορικές εκθέσεις (Messe) οργανώνονταν στην πόλη από τον 11ο αιώνα και αποτέλεσαν μάλιστα τη βάση του πλούτου και της φήμης της. Άφιξη και περιήγηση στο Römer, την πανέμορφη πλατεία, φυσικό και πνευματικό κέντρο της Φρανκφούρτης από τις ημέρες του Καρλομάγνου, για να θαυμάσουμε την τριάδα των συνδεδεμένων μεσαιωνικών πλουσιόσπιτων που λειτουργούσαν σαν Δημαρχείο από το 1405, το αναγεννησιακό σιντριβάνι της Δικαιοσύνης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αλλά και τα πανέμορφα πολύχρωμα σπίτια με τους ξύλινους σκελετούς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, πολύ προσεκτικά αναστηλώθηκε σε χρόνο μηδέν μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, όταν η πόλη φιλοδοξούσε να γίνει πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας, κάτι που δεν έγινε, καθώς τη θέση αυτή κέρδισε η επαρχιακή Βόννη. Αφού επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου ή αυτοκρατορικό Καθεδρικό ναό, καθώς εκεί γίνονταν οι στέψεις των αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θα ανέβουμε στην διάσημη Eiserner Steg (σιδερένια πεζογέφυρα) για να δούμε τη θέα και να φωτογραφηθούμε μπροστά από τους ουρανοξύστες που φιλοξενούν τους σημαντικότερες οικονομικούς θεσμούς της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 24 Νοεμβρίου, 2, 9 Δεκεμβρίου    ~    4 μέρες  

 

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

 

Δίκλινο

445

3ο άτομο έως 12 ετών

395

Μονόκλινο

695

Περιλαμβάνονται

 

Οι πτήσεις μας με

AEGEAN

 

1η μέρα

Α3 830   

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:15 - 10:15

 

4η μέρα

Α3 833

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

18:30 - 22:15

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4* στο Στρασβούργο
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.