Skip to main content

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΑΛΣΑΤΙΑ & ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΡΗΝΟΥ – ΜΟΝΑΧΟ 6ημ. Αποκριες 2023 απο 645

 Μπάντεν-Μπάντεν, Κολμάρ, Χωριά Αλσατίας, Λίμνη Τίτιζε, Καταρράκτες Ρήνου

 Αναχώρηση:  22,23,25 Φεβρουαρίου

 

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Αναχώρηση για το

Μπάντεν– Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το  Ribeauville, Riquewihr και Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο  Στρασβούργο.  Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΜΟΝΑΧΟ       

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη και δασώδη περιοχή του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο και τις πηγές του Δούναβη. Θα θαυμάσουμε χωριά, αγροικίες, λίμνες ρυάκια, καταρράκτες και αλπικά λιβάδια. Φτάνοντας στο Schonachbach, θα δούμε το μεγαλύτερο ρολόι-κούκο στον κόσμο (Βιβλίο Ρεκόρ Guinness). Επόμενη μας στάση οι καταρράκτες Triberg μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία με τα νερά να πέφτουν από ύψος 163μ. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Titisee τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 850μ. Στη συνέχεια,  αναχώρηση για την πόλη Σαφχάουζεν στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Ρήνου, ένα τρομερό φυσικό φαινόμενο μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Τελικός προορισμός μας το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την πανοραμική περιήγηση μας στην πόλη του Μονάχου. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ     

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροσκάφος για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

                                                     Early Booking                                        

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                      645€                 695€

Τιμή σε μονόκλινο                                   895€                 945€

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)                   595€                 645€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων            225€                     225€

               

    Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Mόναχο-Αθήνα με την Sky Express.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*

(Hotel Aloft Strasbourg Etoile στο Στρασβούργο & Hotel Europa στο Μόναχο) ή παρόμοια.

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Μία αποσκευή μέχρι 20 κιλά.
  • Μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (225€).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν  προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoints (25€).
  • Προαιρετική Ασφάλεια Covid (20€).

          Πτήσεις SKYEXPRESS

    Αναχώρηση:  GQ 870 Αθήνα – Μόναχο     10.20 - 11.55  
   Επιστροφή:    GQ 871 Μόναχο – Αθήνα     12.55 - 16:30  

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

Αναχωρήσεις από όλη την Ελλάδα: Πτήσεις εσωτερικού για Αθήνα από/προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη από 90€ επιπλέον χρέωση.