Skip to main content

Αλσατία - Μέλας Δρυμός Αποκριες 2023 απο 595

5 ημέρες  Αναχώρηση: 23/2  με Lufthansa πρωι με βραδυ!   early booking τιμες

 

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, στις όχθες του ποταμού Neckar. Θα ανεβούμε στο κάστρο Schloss, στην πλαγιά του Λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο. Θα περιηγηθούμε πεζή στο ιστορικό κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος και τα κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Μεταφορά και τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στο Στραβούργο, χτισμένο σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Θα επισκεφθούμε τη «μικρή Γαλλία» με τα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά ταβερνάκια winstubs. Ακολουθεί ο Cathedrale Notre Dame από τον 13ο αιώνα με το Αστρονομικό Ρολόι, οι Ponts Couverts (Σκεπαστές Γέφυρες), η θέα στον Ίλ από το φράγμα Vauban του 17ου αιώνα και η Place Republique. Στο Parc de l’Orangerie θα απολαύσουμε μια σύντομη βόλτα με βάρκα στη λίμνη με τους κύκνους. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τρίμπεργκ - Φράιμπουργκ - Λίμνη Τίτι

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών που διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα, γεωργικά εργαλεία και πληροφορίες για τις αγροτικές εργασίες, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια και πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Θα επισκεφθούμε τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ που έχουν μετατραπεί σε ένα δημοφιλές πάρκο. Συνεχίζουμε για το Φράιμπουργκ. Στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Ακολουθεί το Δημαρχείο απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών, με παραδοσιακά εστιατόρια και μπιραρίες. Τελευταίος μας σταθμός η λίμνη Τίτι (Titisee), γέννημα παγετώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Έγκισεμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ

Πρωινό και αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειο-ανατολική Γαλλία, «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα. Οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας». Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια, χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο και μικρές όμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί το χωριό Ρίκβιρ, γνωστό για τους γραφικούς αμπελώνες του και τα εκλεκτά κρασιά. Θαυμάστε την Παλιά Πόλη, γεμάτη ιστορία, γραφικά μονοπάτια και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το κελάρι Χούγκελ, όπου βρίσκεται το πιο παλιό βαρέλι κρασιού από το 1715, τον Πύργο Ντολντέρ, τον Πύργο του Ρολογιού και τα πρώην κελάρια που έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Φρανκφούρτη - Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό, ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Οι πηγές του ήταν ονομαστές από τη ρωμαϊκή εποχή και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Ακολουθεί η Φρανκφούρτη, η πόλη του Γκαίτε, σήμερα η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.



Κόστος κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

23/2

595€

645€

+175€

495€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 195€


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα με πτήσεις της Lufthansa
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mercure Strasbourg Centre 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 195€
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο


Πτήσεις με Lufthansa:

Ημ/νια

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

23/2

Αθήνα

Φρανκφούρτη

06:55

09:00

LH 1285

27/2

Φρανκφούρτη

Αθήνα

20:30

00:15

LH 1284

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site