Skip to main content

Αλσατία – Ρήνος με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη | Μάιος - Ιούλιος 2023 από 939€

31/5, 4/6, 24/7   Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Voco Hotel 4*.
  • τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, στο ξενοδοχείο Heidelberg Marriott Hotel / NH Heidelberg 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Κρουαζιέρα στο σπουδαιότερο τμήμα του Ρήνου (μνημείο της UNESCO) με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα.
  • Περιήγηση στο ομορφότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, απ΄όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
  • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο.
  • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
  • Εκδρομή στην αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, και στην κρυστάλλινη Λίμνη Τίτι με τα εντυπωσιακά σαλέ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Φρανκφούρτη – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στη γερμανική πόλη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία και τον τελικό προορισμό της ημέρας, το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

2η ημέρα Στρασβούργο (ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε για μια μεγάλη βόλτα στο Στρασβούργο, την πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία με την ονομασία Μικρή Γαλλία. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρασβούργο διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στον αρχαιότερο κήπο της πόλης, την Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Αλλά οπωσδήποτε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη αλσατική κουζίνα του Στρασβούργου – ένα από τα διασημότερα πιάτα είναι η τάρτα φλαμπέ, η λεγόμενη και αλσατική πίτσα.

Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

3η ημέρα: Στρασβούργο – Ρικβίρ – Κολμάρ – Έγκισχαϊμ - Στρασβούργο (εκδρομή)

Σήμερα θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στους αλσατικούς Δρόμους του Κρασιού. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση στο Ρικβίρ που είναι χτισμένο πάνω στις όμορφες πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε και οι πολλοί συνεταιρισμοί των οινοπαραγωγών και των καλλιεργητών. Εδώ πρέπει να πούμε πως το κλίμα της περιοχής, με τους Βόσγιους Λόφους από τη μια πλευρά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις αμπελοκαλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο λευκό ρίσλινγκ, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συνεχίζουμε για την κωμόπολη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Θα κάνουμε μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο, θα δούμε τον καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί. Ο Μπαρτολντί φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς για να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις και το περίφημο κρασί της περιοχής.

Εν συνεχεία θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να πάμε στο γραφικό χωριό Έγκισχαϊμ, που σταθερά συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα της Γαλλίας. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα είχε ανακηρυχθεί ως το πιο αγαπημένο των Γάλλων. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

4η ημέρα: Στρασβούργο – Φράϊμπουργκ – λίμνη Τίτι – Μπάντεν Μπάντεν – Χαϊδελβέργη (εκδρομή)

Σήμερα μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε οδικώς για την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού. Πρόκειται για τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Ευρώπης – ένα πυκνό καταπράσινο δάσος που εκτείνεται από τον Ρήνο ως τον Δούναβη. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στο Φράιμπουργκ, τη μεγαλύτερη πόλη στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού και αγαπημένη του Νίκου Καζαντζάκη. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ και θεωρείται η πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης. Στην ξενάγησή μας εκεί μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό Μούνστερ, την έδρα του Πανεπιστημίου, το θέατρο και το Δημαρχείο.

Μετά το Φράιμπουργκ θα οδεύσουμε προς την πανέμορφη λίμνη Τίτι, δημιούργημα των παγετώνων και αγαπημένο θέρετρο των Γερμανών, που φτιάχνουν τα σαλέ τους ανάμεσα στις καταπράσινες ελατοσκέπαστες πλαγιές των γύρω λόφων.
Επόμενος σταθμός μας είναι το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Τελικός προορισμός μας θα είναι η Χαϊδελβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

 

5η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Μπάκαραχ – Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο – Κόμπλεντς – Χαϊδελβέργη (εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από τη Χαϊδελβέργη για το Μπάκαραχ, μια μικρή κωμόπολη στις όχθες του Ρήνου. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο για μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Μέσου Ρήνου μέχρι την πόλη Κόμπλεντς. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή-μνημείο της UNESCO χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσινων λόφων που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πολυθρύλητο βράχο της Λόρελαϊ, ντυμένο με μεσαιωνικές ιστορίες που σφράγισαν τον γερμανικό ρομαντισμό. Η κρουαζιέρα μας θα ολοκληρωθεί στην Κόμπλεντς, μια όμορφη πόλη στη συμβολή του Ρήνου με τον ποταμό Μοζέλα. Ακριβώς εκεί όπου ενώνονται τα νερά των δύο ποταμών θα δούμε τον πελώριο ανδριάντα του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’, μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας. Θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κάστορα, στη βόρεια πλευρά της πόλης. Στην Κόμπλεντς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή για ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, πριν επιστρέψουμε οδικώς στη Χαϊδελβέργη.

Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

 

6η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός Δρόμος – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη (εκδρομή)

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και την περιοχή που διαπερνά ο πολυθρύλητος Ρομαντικός Δρόμος. Συνολικά ο Ρομαντικός Δρόμος εκτείνεται σε μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, στην περιοχή της Φρανκονίας. Η πόλη αυτή αποτελεί εμβληματικό σταθμό του Ρομαντικού Δρόμου χάρη στην πανέμορφη γοτθική αρχιτεκτονική της. Τα κτίρια είναι χρωματιστά και κατά το ήμισυ στηριζόμενα σε ξύλινα δοκάρια. Ο οικισμός περιβάλλεται από καλοδιατηρημένα τείχη και μια βόλτα πάνω σ’ αυτά προσφέρει απίστευτη θέα τόσο στην πόλη όσο και στη φύση που την περιβάλλει. Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, την πλατεία Κόρνμαρκτ αλλά θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για μια απολαυστική βόλτα στα γραφικά δρομάκια ανάμεσα στα σπίτια. Επιστροφή το απόγευμα στη Χαϊδελβέργη.

Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

 

7η ημέρα: Χαϊδελβέργη (ξενάγηση) – Φρανκφούρτη (ξενάγηση) – Πτήση για Αθήνα

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη.
Μετά την ξενάγησή μας στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Φρανκφούρτη. Εκεί θα κάμουμε μία πανοραμική περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου εδράζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όμως η Φρανκφούρτη στην καρδιά των Γερμανών είναι συνδεδεμένη με τον Γκαίτε (1749-1832), τον Νο 1 γερμανό λογοτέχνη, παγκοσμίως διάσημο ήδη από την εποχή του, ο οποίος γεννήθηκε εκεί. Ο Γκαίτε είναι ο συγγραφέας του Φάουστ αλλά υπήρξε και ένθερμος φιλέλληνας. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στη Φρανκφούρτη θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/5/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 939€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 939 € 285 €
  Twin Room 939 € 285 €
  Triple Room 939 € 285 €
  Single Room 1479 € 285 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 959€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 959 € 285 €
  Twin Room 959 € 285 €
  Triple Room 959 € 285 €
  Single Room 1499 € 285 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1049€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1049 € 285 €
  Twin Room 1049 € 285 €
  Triple Room 1049 € 285 €
  Single Room 1519 € 285 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Voco 4* στο Στρασβούργο, στη Χαϊδελβέργη στο ξενοδοχείο Heidelberg Marriott Hotel / NH Heidelberg 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας στην περιοχή.
  • Κρουαζιέρα στον Ρήνο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €285
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

31/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 1284

06/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1281

04/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

11:25

13:30

LH 1284

10/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 830

24/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

A3 833

30/07/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:30

22:10