Skip to main content

ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ - ΠΥΡΗΝΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - ΓΑΛΙΚΙΑ ΜΑΪΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 από 1790

 (Απ’ τη Μεσόγειο ως τον Ατλαντικό) 

13 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΪΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

20/5 | 17/6 | 22/7| 12/8 | 9/9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό το ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα. Είναι ένα οδοιπορικό που συνδυάζει μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης. Περιέχει πόλεις-κοσμήματα όπως το Περπινιάν, το Σαν Σεμπαστιάν, τη Σαντιγιάνα δελ Μαρ και το Σνατιάγκο ντε Κομποστέλα. Μνημεία που κοσμούν τις λίστες της Unesco όπως τα ρωμαϊκά μνημεία της Αρλ, το ιστορικό κέντρο της Αβινιόν, τις οχυρώσεις της Καρκασόν και τα ιστορικά κτίρια στο Οβιέδο. Σ’ αυτό το ταξίδι θα γευτούμε τη νυχτερινή σαγήνη του λιμανιού στη Μασσαλία, θα περπατήσουμε το ιστορικό κέντρο του Μονπελιέ και της Τουλούζ και θα ατενίσουμε τον Ατλαντικό από την Μπιαρίτζ. Τέλος, θα απολαύσουμε τα δρομάκια της Παμπλόνα, της Βιτόρια, της Σαταντέρ και της Λα Κορούνια, ενώ στο Μπιλμπάο θα εντυπωσιαστούμε από το μουσείο Γκουγκενχάιμ που αποτελεί την επιτομή της αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

  • Διαμονή 4* κεντρικά ξενοδοχεία
  • Ξενάγηση στο σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, την Μασσαλία
  • Επίσκεψη στις πόλεις Αρλ, Αβινιόν και Νιμ
  • Ξενάγηση στο Περπινιάν και την Καρκασόν με τα αρχιτεκτονικά μνημεία και τα μουσεία
  • Διανυκτέρευση στην Τουλούζη και επίσκεψη στην Μπιαρίτζ
  • Σαν Σεμπαστιάν, γνωριμία με την πόλη και επίσκεψη στο ενυδρείο της
  • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλλα, με τον διάσημο καθεδρικό ναό 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μασσαλία

Πρωινή πτήση για το σημαντικότερο λιμάνι της Γαλλίας στη Μεσόγειο, τη Μασσαλία. Με την άφιξή μας ξεκινάει και η επίσκεψη της πόλης με πρώτο σταθμό τη Βασιλική «Notre Dame de la Garde», με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και την εκπληκτική θέα στην πόλη και στο λιμάνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Vallon des Auffres στις εκβολές του ποταμού Ροδανού και θα καταλήξουμε στη Μονή του Αγίου Βίκτωρος (11ος αιώνας) που είναι η είσοδος του παλιού λιμανιού. Ακολουθώντας τη διάσημη λεωφόρο της La Canebière, όπου βρίσκεται και το παλάτι Longchamp με την μεγαλοπρεπή κρήνη του και στεγάζει την πινακοθήκη της πόλης, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τη βόλτα σας στο παλιό λιμάνι.

Ημέρα 2η: Μασσαλία (Αρλ, Αβινιόν, Νιμ)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τρεις πανέμορφες πόλεις του γαλλικού νότου. Πρώτος σταθμός η Αρλ χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Αγαπημένη πόλη του Βαν Γκοκ και του Γκωγκέν, η Αρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη των σημαντικότερων ρωμαϊκών και χριστιανικών μνημείων της γειτονικής Νιμ.

Ημέρα 3η: Μασσαλία - Μονπελιέ - Περπινιάν

Σήμερα αφήνουμε τη Μασσαλία και κατευθυνόμαστε 170 χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Μονπελιέ. Θα κάνουμε στάση για μία βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης γύρω από την πλατεία της Κωμωδίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Περπινιάν.

Ημέρα 4η: Περπινιάν - Καρκασόν

Το πρωί θα ξεκινήσουμε με την μεστή ξενάγηση της πόλης η οποία αποτελείται από ένα λαβύρινθο στενών δρόμων γεμάτων ζωή. Εμείς θα επισκεφθούμε μεταξύ των άλλων το «Παλάτι των Βασιλιάδων» το καλύτερο δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη τη Γαλλία. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την οχυρωμένη Καρκασόν. 

Ημέρα 5η: Καρκασόν - Τουλούζη

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Η ξενάγησή μας θα είναι πεζοπορική για να απολαύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα αρχιτεκτονικά μνημεία και τα μουσεία εντός των τειχών. Εμείς θα σας δείξουμε το Chateau Comptal, το μουσείο που αφορά στα έργα αναστήλωσης της παλιάς πόλης και φυσικά τα επιβλητικά τείχη της. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο να απολαύσετε το τοπίο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Τουλούζη που θα μας φιλοξενήσει απόψε.

Ημέρα 6η: Τουλούζη - Μπιαρίτζ - Σαν Σεμπαστιάν

Το πρωί θα κάνουμε μία σύντομη πεζοπορική βόλτα στην πλατεία του Καπιτωλίου, την καρδιά της πόλης, όπου βρίσκεται και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για τη Μπαγιόν και τη Μπιαρίτζ όπου θα έχουμε μία σύντομη στάση και στις δύο πόλεις για να φωτογραφίσουμε τις ακτές του Ατλαντικού και από εκεί θα περάσουμε τα σύνορα με την Ισπανία, στη χώρα των Βάσκων και θα καταλήξουμε στο κοντινό Σαν Σεμπαστιάν για διανυκτέρευση. 

Ημέρα 7η: Σαν Σεμπαστιάν

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο στη χώρα των Βάσκων. Σήμερα με τη βοήθεια τοπικού ξεναγού θα ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της στην «Πάρτε Βιέχα» δηλαδή παλιά πόλη, στην περιοχή Centro Romantico με τα κομψά κτήρια και τέλος στη Λα Κόντσα, την παραλιακή λεωφόρο. Επίσης δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Ενυδρείο της πόλης στη Δυτική Άκρη της χερσονήσου. 

Ημέρα 8η: Σαν Σεμπαστιάν - Παμπλόνα – Βιτόρα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη Παμπλόνα. Η πόλη έχει γίνει γνωστή από τις περίφημες Ταυρομαχίες στο πανηγύρι του Σεν Φερμίν. Κάθε χρόνο, εικόνες με μαινόμενους ταύρους που τρέχουν στα στενά δρομάκια της πόλης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο αυτά συμβαίνουν 6-14 Ιουλίου, κι έτσι εμείς –χωρίς ταύρους– θα κάνουμε μία ήσυχη ξενάγηση όπου κορυφαίο αξιοθέατο φυσικά είναι ο Καθεδρικός ναός και το Μουσείο Diocesano. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Βάσκων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

Ημέρα 9η: Βιτόρια - Μπιλμπάο - Σαταντέρ - Σαντιγιάνα δελ Μαρ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μπιλμπάο όπου και θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, στις όχθες του ποταμού Nέρβιον. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό Ναό του Σαντιάγκο, την υπέροχη Πλάθα Nουέβα και τον μνημειώδη ναό Mπεγόνια, που αποτελεί τον προστάτη της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο Γκουγκενχάιμ που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αναχώρηση για το Σανταντέρ την πρωτεύουσα της επαρχίας Καντάμπρια και το γραφικό χωριό Σαντιλιάνα Ντελ Μαρ.

Ημέρα 10η: Σαντιγιάνα δελ Μαρ – Οβιέδο

Πρωινή επίσκεψη στο Μουσείο της Αλταμίρας όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την προϊστορική σπηλιά της Αλταμίρας. Αναχώρηση για το Οβιέδο πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αστούριας. Νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Ημέρα 11η: Οβιέδο - Λα Κορούνια - Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την δυτικότερη πόλης της Ισπανίας την Λα Κορούνια. Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός. Στη συνέχεια αναχώρηση για την νότιο ανατολική πλευρά της Ιβηρικής προς την καρδιά της Γαλικίας όπου θα προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα της Γαλικίας, την πόλη κόσμημα, το θρυλικό Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα. 

Ημέρα 12η: Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα

Το Σαντιάγκο της Κομποστέλλα είναι πόλη ευλογημένη και ιερή για τους καθολικούς χριστιανούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Άγιου Ιακώβου και εδώ συρρέουν αιώνες τώρα οι πιστοί για να τα προσκυνήσουν. Αρχιτεκτονικά, η πόλη είναι ένα απαράμιλλο κομψοτέχνημα τέτοιο που το 1985, η Unesco την ενέταξε στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με την κεντρική πλατεία Ομπραντόιρο όπου βρίσκεται και ο διάσημος Καθεδρικός Ναός της πόλης, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις γειτονικές πλατείες Κιντάνα, Αζαμπατσέρια και Πλατερίας για να θαυμάσουμε τα επιβλητικά δημόσια κτίριά τους. Απόγευμα ελεύθερο. 

Ημέρα 13η: Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα - Βίγκο – Aθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Βίγκο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Νότια Γαλλία – Πυρηναία

Χώρα των Βάσκων - Γαλικία

 

13 ημέρες

BB

Πρωινό

20/5, 17/6, 22/7, 12/8, 9/9

3*, 4*, 5*

1.790

+690

+490

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

 

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.