Skip to main content

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2016 ΒΕΡΟΛΙΝΟ & ΠΟΤΣΔΑΜ! ΑΠΟ 440,00

Μουσείο Περγάμου – Πότσδαμ – (Δρέσδη)

4, 5 ημέρες αεροπορικώς

Κάθε Τετάρτη 5νθήμερο & Κάθε Παρασκευή 4ημερο

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Άφιξη και πανοραμική πρώτη περιήγηση στα μνημεία  της πόλης. Όπου μέσα από την αρμονική  συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως  τη λεωφόρο Καρό Μαρξ  εναλλάσσονται τα μνημεία  της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιούνίου  απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων, όπου θα θαυμάσουμε την αγορά της Μιλήτου, την πύλη της θεάς Ιστάρης και την μακέτα του πύργου της Βαβέλ (μεγάλο μέρος του μουσείου βρίσκεται υπό ανακαίνιση)  κ.α.   Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για ψώνια ή να επισκεφθείτε τον Ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.  Σεργιανίστε στις μοναδικές αυλές «Hackesche Hofe» στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Εδώ σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά,  καφέ και εστιατόρια όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με πολλά καφέ και εστιατόρια. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlotternburg ή στην Potsdamer Platz.  Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendam. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα είδη και ένα μεγάλο τμήμα εκλεκτών τροφίμων με εστιατόριο. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής απόψεως κώνο στο κέντρο του, και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΟΤΣΔΑΜ

Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου.  Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

4η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  ολοήμερη εκδρομή (προαιρετικά). Θα επισκεφθείτε την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη.  Το 2004 η ΟΥΝΕΣΚΟ κήρυξε τη Δρέσδη και το τμήμα της κοιλάδας του ποταμού Elbe παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Στη ξενάγηση σας θα δείτε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο, το περίφημο τοίχο μήκους 102 μέτρων όπου απεικονίζει την πομπή πολλών Σαξόνων Κυβερνητών και είναι φτιαγμένος με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια, το περίφημο Zwinger, την εκκλησία της Παναγίας. Επιστροφή το απόγευμα στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .

 

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ & ΠΟΤΣΔΑΜ

 ΗΜΕΡΕΣ 

 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 

 ΕΠΙΒ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

 ΦΟΡΟΙ 

4

ΒΕRLIN BERLIN 4*

440 €

120 €

ΠΡΩΙΝΟ

150 €

WYNDHAM EXCELSIOR 4*

460 €

160 €

STEIGENBERGER 5*

560

240 €

 ΗΜΕΡΕΣ 

 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 

 ΕΠΙΒ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

 ΦΟΡΟΙ 

5

ΒΕRLIN BERLIN 4*

495 €

160 €

ΠΡΩΙΝΟ

150 €

WYNDHAM EXCELSIOR 4*

515 €

215 €

STEIGENBERGER 5*

645 €

320 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean
  • Τρείς (3) ή τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό.
  • Ξενάγηση της πόλης του Βερολίνου με ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βερολίνου.
  • Εκδρομή στο Πότσνταμ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (€150)
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό

Πτήσεις

A3 852 ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 0830 1025                   

A3 853 ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ 1120 1505                   

 

* Εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη  70 €, από όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 120 € το άτομο.