Skip to main content

Πλήρες Βερολίνο - Δρέσδη 5ημερες ΙΑΝ-ΑΠΡ 2013

Βερολίνο, Πότσδαμ, Μουσείo Περγάμου & Sanssouci,
Δρέσδη, Λειψία, Μάισεν

Αναχωρήσεις: 11/01, 18/01, 25/01, 01/02, 08/02, 15/02, 22/02
15/03, 22/03, 29/03, 05/04, 12/04

 

Το κλασσικό μας καθιερωμένο πρόγραμμα στο Βερολίνο με την εκδρομή και επίσκεψη στις μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, την Δρέσδη, τη Λειψία και το Μάισεν. Με ένα -όπως πάντα - πλούσιο ημερήσιο πρόγραμμα περιεκτικών ξεναγήσεων και επισκέψεων στα σημαντικότερα μνημεία και τα αξιοθέατα του Βερολίνου θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτό τα ταξίδι έτσι που μόνο σχεδιάζει και πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έντονη χροιά στο πολιτιστικό στοιχείο και τις ξεναγήσεις υψηλού επιπέδου από τους πλέον ειδικούς ξεναγούς της πόλης.

οι είσοδοι στα μουσεία της Περγάμου και στο Σανσσουσί, αλλά και η ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη, Λειψία, Μάισεν περιλαμβάνονται στο κόστος σας. Διαθέτουμε 2 πολυτελή και κεντρικά ξενοδοχεία στην καρδιά του Βερολίνου στον εμπορικότερο δρόμο την (kurfurstenstrasse ) Ku-damm, καθώς και στο Ανατολικό Βερολίνο.

Το Βερολίνο χωρίς περικοπές και εκπτώσεις

  • Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος, με δικαίωμα ξενάγησης στο Βερολίνο, μεγάλη εξειδίκευση και γνώση για τα μουσεία και τα αξιοθέατα του Βερολίνο και των περιχώρων. 
  • 5ήμερο «χορταστικό» πρόγραμμα 
  • Είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου & η είσοδος στο ανάκτορο του Sanssouci, όπου κανονίζουμε την είσοδό σας στα μουσεία κατά προτεραιότητα λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας στο συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΤΗΣΗ,

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Πρωινή πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και αναχώρηση για την εκτεταμένη ξενάγηση μας στο Βερολίνο και το Μουσείο της Περγάμου. Στην σημερινή μας πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο Μουσείο της Περγάμου για την εκτεταμένη ξενάγηση μας από τον ειδικό ξεναγό και συνοδό μας και στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε πανοραμικά (με στάσεις για τις απαραίτητες φωτό) στο Βερολίνο, όπου βλέπουμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, τα απομεινάρια του Τείχους, τη φωλιά της Γκεστάπο, την εσχάρα πλησίον του χιτλερικού αρχηγείου, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτερικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη, ως ουρανοξύστες, στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Τέλος, γύρω στις 16:00 - θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ (ΣΑΝΣΣΟΥΣΙ) & ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ.

Πρόγευμα και 09:00 αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα ανάκτορα του Σανσσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης, με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων στο Βραδεμβούργιο σύνορο), αλλά και μέρη γαλήνης όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Σανσσουσί και τον περιβάλλοντα χώρο με τις πρόσθετες πολυτελείς κατασκευές & την τοπιοδομία των ερειπιώνων, των κρηνών, των μύλων και των βουκολικών μονοπατιών. Σταχυολογώντας πολύτιμες εικόνες από την επαναδημιουργία του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς αστικού ιστού, καταλήγουμε στην γραφικότερη πλευρά και όπως τα ολλανδικά τετράγωνα. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα κοκκινότουβλα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια, ή γλυκίσματα από τα λιχουδάδικα & αφηνόμαστε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης, ανάμεσα σε χειροτέχνες, εμποράκους αγρότες και μαγείρους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια σας στα ανοικτά καταστήματα ή ακόμη για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αυτής της μοναδικής κοσμοπολίτικης πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ – ΛΕΙΨΙΑ & ΜΑΙΣΕΝ

08:30 – Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στη Δρέσδη, τη Λειψία και το Μάισεν. Μετά από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, αποβίβαση στην «ιταλική γειτονιά» της Μπαρόκ Σειρήνας, έναντι των παινεμένων αμπελώνων στις όχθες του Έλβα, πλάι στις αγκυροβολημένες θαλαμηγούς, που λειτουργούν ευφάνταστα ως πλωτά καμπαρέ με σάτιρες, εδέσματα, κοκτέιλ & ζωντανές ορχήστρες κλασικής ή τζαζ. Περιήγηση σε καλειδοσκοπικά αξιοθέατα, δηλαδή την Όπερα Σέμπερ, το Παλάτι, τον ιδιαίτερης σχεδιαστικής συλλήψεως Καθεδρικό Ναό, το σύμπλεγμα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων, κομψά κτίρια , κομψά κτίρια, & γλυπτικές /αρχιτεκτονικές ομορφιές από σχεδόν κάθε εποχή - ύφος - ρυθμό τέχνης. Αναχώρηση με προορισμό το Μάισεν (όπου παραμένουμε για 1 ώρα περίπου) για να γνωρίσουμε την μικρή καστροπολίχνη που τυλίγεται ακόμη σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα μεσαιωνικού παραμυθιού. Αφού φωτογραφίσουμε τα κουκλίστικα σοκάκια, όπου τα ρομαντικά χρόνια ανηφόριζαν άμαξες & ιππότες προς τον ηγεμόνα στο αγέρωχο οχυρό της βραχώδους κορυφής, συνεχίζουμε για την Λειψία, περνώντας από την πλούσια Σαξονική περιοχή. Οι ξακουστές στοές & τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφίλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο επί 6 αιώνες φωτίζουν την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία & επιστημονική μελέτη συλλήβδην), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ & της καθιδρυμένης παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Εδώ σ’ αυτή τη θαυμαστή συσσώρευση κουλτούρας, βλέπουμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, τις εκκλησίες Α. Θωμά & Α. Νικολάου, Λυρικά Θέατρα & στην πλατεία Αουγκούστους. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο είναι γύρος στις 18:00.

 

5Η ΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΑΘΗΝΑ) , ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια σας και για άλλα ενδιαφέροντα. Απογευματινή πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.

- Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

- Οι μετακινήσεις και οι εκδρομές με πούλμαν στις πόλεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

- διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο, στα ξενοδοχεία Berlin- Berlin 4* , Crowne Plaza Berlin

Ηoliday Inn City Center 4* Sup. ή Intercontinental 5*

- Πλούσιο Buffet - πρωινό καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.

- Εκδρομές, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.

- 2 ξεναγήσεις – εκδρομές στο Βερολίνο.

- Η ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη, τη Λειψία & το Μάισεν.

- Η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου & η είσοδος στο ανάκτορο του Sanssouci, όπου κανονίζουμε την είσοδό σας στα μουσεία κατά προτεραιότητα λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας στο συγκεκριμένο ταξίδι.

- Έμπειρος - Έλληνας τοπικός, συνοδός & ξεναγός στη διάθεσή σας σε καθημερινή βάση με

ειδικές γνώσεις και άδεια ξενάγησης στο Βερολίνο!

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων 300 euro , επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να είναι σε ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)