Skip to main content

Κολωνία Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία Καλοκαιρι 2021 απο 635€

27/05, 17/06, 24/06, 08/07, 22/07, 05/08, 12/08, 26/08, 09/09, 23/09  5 μερες 
Οδοιπορικό στην καρδιά της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ….από την Κολωνία στο Μύνστερ….ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με πλήρη ξενάγηση στο γοητευτικό Ντίσελντορφ και την επιβλητική Κολωνία

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή στην Κολωνία σε επιλεγμένο κεντρικό 4*s ξενοδοχείο
    Mercure Severinshof / Pulmann
  • Πλούσια μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Επίσκεψη στην πιο ιστορική πόλη της Βεστφαλίας, το Μύνστερ
  • Επίσκεψη στη πρώην πρωτεύουσα Βόννη και στο γοητευτικό Μπρυλ
  • Βόλτα με το διάσημο εναέριο τρένο στο υπέροχο Βούπερταλ
  • Περιήγηση στην Αάχεν, εδώ που ο Καρλομάγνος στέφθηκε Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
  • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δημοτικοί φόροι και ξενοδοχείων
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

Ημέρα 1η: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (Ντίσελντορφ) - Κολωνία
Η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο μεγάλο λιμάνι στον Ρήνο ποταμό, την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πάντα επίκαιρο Ντίσελντορφ. Αμέσως μετά την άφιξή μας ξεκινούμε τη γνωριμία της θαυμάσιας αυτής πόλης αρχίζοντας από την μεγάλη γέφυρα επί του Ρήνου ποταμού, την περιοχή του λιμανιού εδώ που δεσπόζει ο Πύργος των Τηλεπικοινωνιών στα 240,5 μέτρα ύψος καθώς και τα περίφημα επικλινή κτίρια που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry. Ακολουθεί η παλιά πόλη (Altstadt) με τα σπουδαία ιστορικά της κτίρια και τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Τέλος η διάσημη οδός Koningshalle ή σκέτα Κο, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης, που εκτείνεται κατά μήκος του παραπόταμου του Ρήνου, Ντίσελ ο οποίος έδωσε και το όνομα στην πόλη, γεμάτη με τις σικ μπουτίκ των σχεδιαστών της γερμανικής Μέκκας της μόδας και φυσικά τα σικ καφέ και μπαρ, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την γνωριμία μας με την υπέροχη αυτή πόλη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην κοντινή Κολωνία, μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η οποία θα αποτελέσει το ορμητήριο για τη γνωριμία μας με την περιοχή της «καρδιάς» του Ρήνου ποταμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση και βραδινός περίπατος για να απολαύσουμε τα υπέροχα φωταγωγημένα κτίρια του κέντρου της πόλης.

Ημέρα 2η: Κολωνία (Μπρυλ - Βόννη)
Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με την περιήγηση της Κολωνίας, που είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Ο διάσημος καθεδρικός ναός με τα 157μ ύψος, σε γοτθικό ρυθμό, που άρχισε να κτίζεται το 1268 και ολοκληρώθηκε με βάση τα μεσαιωνικά σχέδια το 1880 αποτελεί το απόλυτο μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια μας περιμένει το ιστορικό κέντρο (Altstadt) με τα μεσαιωνικά κτίρια που σώθηκαν ως εκ θαύματος των βομβαρδισμών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως το Δημαρχείο, το παλαιότερο σε όλη τη Γερμανία, οι περίφημες 12 Ρομανικές Εκκλησίες, ανάμεσα στις οποίες και ο Άγιος Παντελεήμων, εδώ που βρίσκεται ο τάφος της Αυτοκράτειρας Θεοφανούς, συζύγου του Όθωνος του Β’, βυζαντινής καταγωγής που προς τιμήν της, θεσπίστηκε μόλις φέτος, το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» καθώς και η εμβληματική γέφυρα επί του Ρήνου ποταμού, Hohenzollern, προς τιμή του ομώνυμου βασιλικού οίκου. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε την γοητευτική κωμόπολη του Μπρυλ, όπου θα φωτογραφίσουμε εξωτερικά το περίφημο παλάτι Augustusburg και θα κάνουμε περίπατο στο πολύ όμορφο ιστορικό της κέντρο.
Για τους λάτρεις της τέχνης, συνιστάται η επίσκεψη στο Μουσείο Max Ernst, αφιερωμένο στον διάσημο ζωγράφο, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη. Τέλος μας περιμένει, η όμορφη, πρώην πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας, η Βόννη, γενέτειρα του μεγαλύτερου ίσως συνθέτη όλων των εποχών, Ludwig Van Beethoven. Θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου, θα δούμε εξωτερικά το σπίτι-μουσείο του μεγάλου μουσουργού και το άγαλμά του, το υπέροχο παλιό δημαρχείο καθώς και τα καφέ και εστιατόρια του κέντρου. Φεύγοντας από την πόλη θα περάσουμε παράλληλα με τον Ρήνο για να θαυμάσουμε τα κυβερνητικά κτίρια της Δυτικής Γερμανίας έως το 1990, που μεταφέρθηκε ξανά η πρωτεύουσα στην ενωμένη πλέον Γερμανία, στο Βερολίνο. Επιστροφή στην Κολωνία αργά το απόγευμα.

Ημέρα 3η: Κολωνία (Βούπερταλ - Λεβερκούζεν - Μύνστερ)
Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινούμε για την ιστορική πόλη του Βούπερταλ, με τον μοναδικό κτιριακό του πλούτο, τον οποίο και θα γνωρίσουμε από κοντά, όπως φυσικά και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το περίφημο εναέριο, αιωρούμενο τρένο Schwebebahn, που πρωτολειτούργησε το 1901, χαρακτηρίστηκε θαύμα της μηχανικής και διασχίζει 13,2 χιλιόμετρα σε ύψος 12μ πάνω από το έδαφος. Η βόλτα που θα απολαύσουμε επιβιβαζόμενοι στο μοναδικό αυτό τρένο είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη του Μύνστερ, το πνευματικό κέντρο της Βεστφαλίας, εδώ που υπογράφηκε η περίφημη ομώνυμη συνθήκη με την οποία τερματίστηκε ο καταστροφικός Τριακονταετής Πόλεμος (1618-1648). Το μοναδικό σε αρχιτεκτονική αξία μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του και θα μας μαγέψει με την επιβλητική γοτθική του ατμόσφαιρα στην περιπατητική μας περιήγηση. Τέλος, πριν επιστρέψουμε στη βάση μας, στην Κολωνία, μας περιμένει μία σύντομη στάση στο βιομηχανικό Λεβερκούζεν, έδρα της διάσημης φαρμακοβιομηχανίας Bayern, γνωστό επίσης στην Ελλάδα από το σχετικό τραγούδι «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν».

Ημέρα 4η: Κολωνία (Αάχεν)
Το σημερινό πρωινό είναι αφιερωμένο στη γνωριμία μας με την ιστορική πόλη του Αάχεν, μία ανάσα από το σύνορα με το Βέλγιο. Στον διάσημο Καθεδρικό του Ναό στέφθηκε ο Καρλομάγνος αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έγινε η ταφή του το 814, ενώ στην περίφημη Capela Palatina έγινε η στέψη 31 Γερμανών Αυτοκρατόρων. Έτσι είναι απόλυτα φυσικό να ανήκει στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Φυσικά θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, θα σταθούμε στην Πλατεία της Αγοράς για να θαυμάσουμε το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και θα περιπλανηθούμε στα φωτογενή του σοκάκια. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στην γνώριμή μας Κολωνία και χρόνος στη διάθεσή σας για την πλούσια αγορά της πόλης ή για να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το διάσημο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ludwig, που στεγάζει, ανάμεσα στα υπόλοιπα, την τρίτη πλουσιότερη συλλογή στον κόσμο, με έργα του μεγάλου ζωγράφου του 20ού αιώνα, Πάμπλο Πικάσο.

Ημέρα 5η: Κολωνία – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Πλήρεις όμορφων ταξιδιωτικών εντυπώσεων μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

ΤΙΜΕΣ

27/05, 17/06, 24/06, 08/07, 22/07, 05/08, 12/08, 26/08, 09/09, 23/09    ΣΕ Δίκλινο 635€

Μονόκλινο 875€

Φόροι 220€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Κεντρικό ξενοδοχείο στην Κολωνία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοιο (Pulmann / Mercure Severinshof).
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Μεταφορά με Τρένο: Εισιτήριο εναέριου τραίνου στο Βούπερταλ.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανει

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Πτήσεις: Aegean Airlines

1η μέρα Αθήνα – Ντίσελντορφ 9:25 11:35
5η μέρα Ντίσελντορφ – Αθήνα 12:25 16:25
       
1η μέρα Θεσ/νίκη – Ντίσελντορφ 10:15 12:00
5η μέρα Ντίσελντορφ – Θεσ/νίκη 12:50 16:25