Skip to main content

Μόναχο… Ρομαντικός Δρόμος, Νυρεμβέργη Kαθαρά Δευτέρα, 25η Μάρτιου 2019 από 545.00

Σάλτσμπουργκ, Ρόττενμπουργκ, Μπάμπεργκ, Ρέγκενσμπουργκ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7, 21 Μαρτίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Ξενάγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο με LUFTHANSA. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURECITYCENTER4* (www.accorhotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μόναχο, Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Η διαδρομή μέσα από το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας μας οδηγεί στο "Κάστρο του Αλατιού", όπως μεταφράζεται το όνομα της πόλης, καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ με τους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε τον ποταμό Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοχενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), που σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη, Ξενάγηση
Αναχώρηση για Νυρεμβέργη, όπου φθάνοντας θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την ιστορική Marktplatz, τους ναούς Αγίου Λαυρεντίου και Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Τακτοποίηση στο κεντρικό και πολυτελές ξενοδοχείο SHERATON GRAND 5* (www.starwoodhotels.com ).

4η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη
Αναχώρηση για το παραμυθένιο Ρόττενμπουργκ, ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, δείτε τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το αναγεννησιακό Δημαρχείο, επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας", αφού και αυτό είναι κτισμένο σε επτά λόφους. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το παλαιό Δημαρχείο, το παλαιό και το νέο Ανάκτορο και τον πύργο Άλτενμπουργκ. Στο Μπάμπεργκ υπάρχουν πολλά καταστήματα αντικών και ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νυρεμβέργη – Φρανκφούρτη/ Μόναχο - Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας έως την μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7, 21 Μαρτίου      5 μέρες

Τιμή Κατά άτομο                                    

Δίκλινο                                               545                                                              

3ο άτομο έως 12 ετών                          495                                                     

Μονόκλινο                                          745                                                                                                   

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 185 €

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ, ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ -ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA

LH

07 MAR

ATH

MUC

LH 1755 06:00 - 07:35

11 MAR

MUC

ATH

LH 1754 20:50 - 00:15

LH

21 MAR

ATH

MUC

LH 1755 06:00 - 07:35

25 MAR

FRA

ATH

LH 1284 21:00 - 00:45

 

• Τέσσερεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* / 5*

• Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.