Skip to main content

Νυρεμβέργη Ρομαντικός Δρόμος Πάσχα, Πρωτομαγιά 2019 από 595.00

Μόναχο, Μπάμπεργκ, Νέρντλιγκεν, Ρόττενμπουργκ, Βύρτσμπουργκ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 26,30 Απριλίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Ξενάγηση - Νυρεμβέργη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ίζαρ. Άφιξη και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου που κτυπάει δύο φορές την ημέρα, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες του να κινούνται προς δυο κατευθύνσεις υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο κεντρικό και πολυτελές ξενοδοχείο SHERATON GRAND 5* (www.starwoodhotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Νυρεμβέργη, Ξενάγηση
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Νυρεμβέργη - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη
Πρωινή αναχώρηση για το μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένο και αυτό σε επτά λόφους. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία - το παλιό Δημαρχείο που υπέστη ζημιές το 1945, το παλιό και το νέο Ανάκτορο, καθώς και τον γραφικό πύργο Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα. Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Νυρεμβέργη - Νέρντλιγκεν - Ρόττενμπουργκ - Βύρτσμπουργκ - Νυρεμβέργη
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε τρεις σημαντικές πόλεις-σταθμούς του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου. Πρωινή αναχώρηση για το Νέρντλιγκεν (Nördlingen), μια από τις λίγες πόλεις της Γερμανίας που εξακολουθεί να περικλείεται από τείχος. Στην "κυκλική" αυτή πόλη, που είναι κτισμένη μέσα σε έναν κρατήρα μετεωρίτη, θα δούμε το Δημαρχείο του 13ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Σωτήρα κ.ά., θα έχουμε δε παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το … πολλών καρατίων μυστικό της! Συνεχίζουμε για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ, ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τα τείχη, τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου. Τελευταίος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι το ασύλληπτης ομορφιάς Βύρτσμπουργκ (Würzburg), που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Ευρισκόμενο στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία (ή το τέλος) του Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας. Επίσκεψη στην πόλη και επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις:
Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 26,30 Απριλίου  5 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                               595
3ο άτομο έως 12 ετών       495      
Μονόκλινο                         845
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 185 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA
    LH ATH-MUC LH 1755 06:00 - 07:35
    MUC-ATH LH 1754 19:15 - 22:35
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SHERATON GRAND 5*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, καθώς και ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.