Skip to main content

ΜΟΝΑΧΟ Χριστούγεννα 2019 και Φώτα 2020 από 525,00

Μόναχο - Νυρεμβέργη - Κάστρα Βαυαρίας – Μοναστήρι Ettal – Ομπεραμμεργκάου

Αναχωρήσεις : 21, 22/12  &  02/01, 5 & 6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Μόναχο (Ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, μια μοντέρνα διεθνή πόλη με καρδιά και μακρά παράδοση. Άφιξη και απ’ ευθείας ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο, όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την 'Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης και άλλα, πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Κατόπιν πεζοί, θα ζήσουμε έντονα τον ρυθμό των Χριστουγέννων. Χρειάζονται όλες οι αισθήσεις σας για να βιώσετε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Ζεστό αρωματικό κρασί, στολισμένοι πάγκοι με χειροποίητα δώρα, μπισκότα gingerbread σε διάφορα σχήματα, αρώματα κανέλλας, γλυκάνισου και αμυγδάλου, όπως επίσης κάθε λογής φρεσκοψημένα λουκάνικα. Τοπικές μπάντες παίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.  Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία του Καρόλου Stachus με το παγοδρόμιο, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία, την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz, με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο, την Viktualienmarkt, και θα ολοκληρώσουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ, το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους, και την πλατεία με τα αγάλματα των δύο λιονταριών να δεσπόζουν, αποτελώντας το σύμβολο της Βαυαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & το βράδυ μπορείτε να επισκεφτείτε την μεσαιωνική αγορά στην Wittelsbacher Platz ή την αγορά του Δημαρχείου, που είναι η παλαιότερη από τον 14ο αιώνα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ξύλινα και γυάλινα στολίδια, αλλά και τοπικές νοστιμιές.

2η ημέρα: Χριστουγεννιάτικη Νυρεμβέργη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή  στη Νυρεμβέργη, μια πόλη όνειρο, που περιμένει να την ανακαλύψουμε. Το επιβλητικό κάστρο, οι γοτθικοί ναοί και τα μεσαιωνικά κτίρια, συνθέτουν μία εικόνα βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Το ιστορικό της κέντρο είναι ασύγκριτης ομορφιάς και συνδυάζει αρμονικά το κλασσικό με το μοντέρνο. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε και την πιο διάσημη αγορά του κόσμου και την μεγαλύτερη της Γερμανίας, την Christkindlesmarkt. Λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, την Hauptmarkt. Απολαύστε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα και τις υπέροχες γεύσεις που θα βρείτε στους πάγκους. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι Glühwein σε συνδυασμό με λουκάνικα Νυρεμβέργης. Για τους μικρούς μας φίλους, το παραδοσιακό καρουσέλ, η ρόδα, το τρενάκι του τρόμου και τα  πανέμορφα αλογάκια πόνυ, δίνουν χαρά για ατελείωτο παιχνίδι. Επιστροφή στο Μόναχο.

3η  ημέρα: Αββαείο  Ettal – Oberammergau – Κάστρο Neuschwanstein

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια υπέροχη ημέρα, όπου αφού διανύσουμε μια φανταστική διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, η  πρώτη στάση θα είναι στο πανέμορφο Αββαείο Ettal. Αυτό το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών με τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο θα μας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την υπέροχη Βαυαρική πόλη Ομπεραμμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο Βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια . Όμως το καλύτερο σας το κρατάμε για το τέλος. Το εκπληκτικό παλάτι του Λουδοβίκου του Β’, το Νόισβανστάιν, όπου και θα περιηγηθούμε. Ένα παλάτι που ενέπνευσε ακόμη και τους παραγωγούς της Ντίσνευλαντ να το μιμηθούν! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.

4η ημέρα: Μόναχο (βόλτες στη στολισμένη πόλη)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα. Κάνετε τη βόλτα σας στη Χριστουγεννιάτικη αγορά και δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα με τα λαχταριστά λουκάνικα Wurst. Αν πάλι λατρεύετε το shopping και δε σας τρομάζουν οι τιμές στις βιτρίνες, τα πολυτελή καταστήματα και οι  διάσημοι οίκοι μόδας της αριστοκρατικής λεωφόρου Maximilianstrasse θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό για σικάτες αγορές. Για τους λάτρεις του καλού γλυκού, το καφέ Rischart θα σας καταπλήξει με τις επιλογές του.

5η ημέρα: Αλπικά Χριστούγεννα- Κίτζμπιχελ - Ζάλτσμπουργκ  

Πρόγευμα και αναχώρηση για  την πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Μότσαρτ και γυρίστηκε η «Μελωδία της Ευτυχίας», το Ζάλτσμπουργκ. Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα ιστορία, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική, που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης, είναι στοιχεία που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν στην πόλη αυτή. Περπατήστε στην πόλη για να δείτε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Ντομ, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες κ.α. Το απόγευμα κατά  την διαδρομή επιστροφής, θα σταματήσουμε στο περίφημο  Κίτζμπιχελ, γνωστό από το περίφημο χιονοδρομικό του κέντρο, ένα παραμυθένιο χωριό στην καρδιά των Αυστριακών Άλπεων. Γραφικό τυρολέζικο σκηνικό, πέτρινα δρομάκια και πολύχρωμα σαλέ, σε συνδυασμό με τον υπέροχο φωτισμό, συνθέτουν μια μαγική εικόνα.

6η μέρα: Μόναχο – Πτήση επιστροφής για Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Αναχωρήσεις

2κλινο

 1κλινο

Παιδί 2-12 ετών

21-26/12 & 22-27/12 (6 ημέρες)

€ 565

€ 765

€ 515

02/01 (5 ημέρες)

€ 525

€ 725

€ 475

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • 4 ή 5 διαν/σεις στο Μόναχο στο ξενοδοχείο Premier Inn Munchen Zentrum 3*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο στο Μόναχο.
  • Ξενάγηση της πόλης του Μονάχου
  • Ολοήμερη εκδρομή στα Κάστρα Βαυαρίας, το Ομπεραμμεργκάου και το  ‘Ετταλ
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Νυρεμβέργη
  • Ολοήμερη εκδρομή Κίτζμπιχελ - Ζάλτσμπουργκ (εκτός από την αναχ. 02/01)
  • Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός στον τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων: 165 €
  • Είσοδοι  σε μουσεία και αξιοθέατα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα  περιλαμβανόμενα.

 

Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς παραλείψεις.

Το 5ήμερο πρόγραμμα με αναχώρηση 02/01 δεν περιλαμβάνει την ολοήμερη εκδρομή σε Κίτζμπιχελ – Ζάλτσμπουργκ

 

Πτήσεις με Aegean Airlines:

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

21/12

A3 802

08.30

10.10

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

26/12

A3 803

11.00

14.40

 

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

22/12

A3 802

08.30

10.10

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

27/12

A3 803

11.00

14.40

 

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

02/01

A3 802

08.30

10.10

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

06/01

A3 807

18.25

21.55

 

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

02/01

A3 802

08.30

10.10

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

06/01

A3 803

11.00

14.40