Skip to main content

ΜΟΝΑΧΟ - ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 από 575,00

Αναχωρήσεις23, 24/12 & 02/1

 5 ΗΜΕΡΕΣ

Mόναχο, Νυρεμβέργη, Σάλτσμπουργκ, Κάστρο Νόισβανστάιν, Όμπεραμεργκάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν
BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 Ημέρα 1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο (εκδρομή στη Νυρεμβέργη)

Πρωινή απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του επάνω ρου του Δούναβη. Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το ομώνυμο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Άφιξη και απευθείας εκδρομή για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Η Νυρεμβέργη είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Πέγκνιτς (Pegnitz), σε απόσταση περίπου 140 χλμ., προς τα βόρεια, από το Μόναχο.

Αναφέρεται συχνά ως "ανεπίσημη πρωτεύουσα" της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους, επειδή τα επονομαζόμενα Reichstag (αυτοκρατορικά συμβούλια) και τα δικαστήρια συνεδρίαζαν στο κάστρο της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη οικοδομήθηκε εκ νέου μετά από τον πόλεμο και αποκαταστάθηκε σε ορισμένο βαθμό η προπολεμική εμφάνισή της και ορισμένα από τα μεσαιωνικά κτίριά της. Μεταξύ του 1945 και του 1949 οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και στο Ολοκαύτωμα, στη δίκη που έγινε γνωστή ως η δίκη της Νυρεμβέργης. Η πόλη επιλέχτηκε συμβολικά για την διεξαγωγή της δίκης αλλά και επειδή το δικαστικό της μέγαρο είχε υποστεί μικρές μόνον καταστροφές. Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της ιταλικής αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε τα υπέροχα καφέ του στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτς και θα γευματίσουμε κατ’ ιδίαν σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια που υπάρχουν διάσπαρτα στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο Μόναχο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 Ημέρα 2η: Μόναχο (ξενάγηση)

Μετά το πλούσιο πρωινό θα απολαύσουμε μια πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια ενώ στη διαδρομή μας μπορούμε να δοκιμάσουμε και το παραδοσιακό γλυκό ζεστό κρασί. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις φημισμένες τοπικές μπυραρίες που σερβίρουν εξαίσια μπύρα και γευστικά πιάτα συνοδεία μουσικής από ντόπιους μουσικούς με παραδοσιακές φορεσιές.

Ημέρα 3η: Mόναχο (εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ. Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα ή γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο. ( Η εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ θα πραγματοποιηθεί ανήμερα Χριστούγεννα και για τις δυο αναχωρήσεις).   

Ημέρα 4η: Mόναχο (κάστρο Νοϊσβανστάιν–Όμπεραμεργκάου–Γκάρμις Πάρτενκίρχεν)

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας εκδρομής το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’ που θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μοναδική βαυαρική πόλη Όμπεραμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια προς τιμή τάματος για την αναχαίτιση της πανούκλας στην κεντρική Ευρώπη. Τέλος, θα δούμε το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Γερμανίας, το Γκάρμις Πάρτενκίρχεν στους πρόποδες των γερμανικών άλπεων, με τα γραφικά δρομάκια του και τους υπέροχους κήπους του, όπου πραγματοποιούνται υπέροχες συναυλίες κλασσικής μουσικής το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστούμε από την υπέροχη τοποθεσία του και την εξαίρετη γραφικότητά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 Ημέρα 5η: Μόναχο/Αθήνα

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

     

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Μόναχο

08.30

10.10

Μόναχο - Αθήνα

11.00

14.40

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

2κλινο

Επιβάρ.

1κλινου

Φόροι

ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΑ

ΒΑΥΑΡΙΑΣ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

 

5 ημέρες

ΒB Πρωινό

23, 24/12

02/01

4*

575

+150

+190

  BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* (Maritim / Courtyard Marriott 4* )
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Φιλοδωρήματα
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού Ø Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο