Skip to main content

Ονειρεμένες γιορτές στο Μόναχο Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα 2020 απο 545,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  23, 24, 30 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου     5 μέρες
                            22, 29 Δεκεμβρίου                                    6 μέρες 
Νυρεμβέργη, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργκάου, Ίννσμπρουκ, Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι, Σάλτσμπουργκ

Η εορταστική ατμόσφαιρα στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι ανεπανάληπτη!

Περπατάμε στους εκπληκτικά στολισμένους δρόμους του Μονάχου, βλέπουμε το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χιλιάδες λαμπιόνια, επισκεπτόμαστε την κουκλίστικη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά με τα υπέροχα χειροποίητα στολίδια, δοκιμάζουμε γιορτινά εδέσματα και Gluhwein - αυτό το ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρφια και άλλα μπαχάρια!

Και ακόμα, επισκεπτόμαστε το μεσαιωνικό κόσμημα της Βαυαρίας, την Νυρεμβέργη, το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι, το παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου με τα ζωγραφιστά του σπίτια, το επιβλητικό κάστρο Νοϊσβανστάιν, που αποτέλεσε πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην Disneyland, καθώς και την "πόλη της μελωδίας", το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ.

 

Προγραμμα

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Περιήγηση   

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την εορταστική, λόγω των ημερών, ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Βόλτα στην εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά (ανοιχτή μέχρι τις 24/12 στις 14:00΄ μ.μ.). Εδώ βρίσκεται και το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2.500 λαμπιόνια. Θα νιώσετε το άρωμα του ζεστού κρασιού στα μικρά ξύλινα περίπτερα, θα γευθείτε τα κλασικά λαχταριστά λουκάνικα και θα αγοράσετε πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* (www.accorhotels.com). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη, Ξενάγηση - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό στολίδι της Βαυαρίας, την Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το μεγαλοπρεπές κάστρο Kaiserburg. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Μόναχο - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Ομπεραμεργκάου - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν - το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Disneyland. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, παγκοσμίως γνωστό για τα ζωγραφιστά σπίτια του, καθώς και την ανά δεκαετία θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού - ένα τάμα του 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας. Περπατώντας, θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου, από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μόναχο - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ- Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς, όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Swarovski (έξοδα ατομικά). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς Διαδρόμους, στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει κατάστημα, όπου μπορείτε να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου. Συνεχίζουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, με τις όμορφες πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ - Μόναχο

Η σημερινή διαδρομή μέσα από το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας θα μας οδηγήσει στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, το "Κάστρο του Αλατιού" όπως μεταφράζεται το όνομά του, καθώς κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου (μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τον ελεύθερό σας χρόνο αν είναι ανοικτό, έξοδα ατομικά). Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Μόναχο - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (ανάλογα με την ώρα πτήσης και εάν είναι ανοιχτά). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:  •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Στο εξαήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  23, 24, 30 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου     5 μέρες

                               22, 29 Δεκεμβρίου                                    6 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

22, 29/12

6 μέρες

23,24,30/12,2/1

5 μέρες

Δίκλινο

595

545

3ο  άτομο έως 12 ετών

495

445

Μονόκλινο

845

745

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων: + € 230

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ    A3 802    08:30΄ - 10:10΄

 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ    A3 807    18:25΄ - 21:55΄

                &

 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ    A3 802    08:30΄ - 10:10΄

 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ    A3 803    11:00΄ - 14:40΄

  • • Τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4*
  • • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • • Εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
  • • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • • Φόροι πόλεων
  • • Είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους
  • •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

*  Επιπλέον των ασφαλιστικών καλύψεων βάση ΠΔ, που εξακολουθούν ασφαλώς να ισχύουν, έχουμε προσθέσει τις δύο παρακάτω "δικλείδες ασφαλείας", ώστε να είστε ακόμη πιο εξασφαλισμένοι για κάθε απευκταία περίπτωση ασθενείας, σε σχέση με τον Κορωνοϊό:

  1. Εάν έχετε καταβάλει την προκαταβολή ή ακόμα και αν έχετε αποπληρώσει το ταξίδι σας και προσβληθείτε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογενείας σας που ταξιδεύει μαζί σας από Covid-19  πριν την αναχώρηση, αναλαμβάνει το γραφείο όλη τη διαχείριση των ακυρωτικών και τη διαδικασία μετάθεσης του ταξιδιού σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σε συνεννόηση μαζί σας.
  2. Σε περίπτωση που νοσήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας παρέχουμε καλύπτει όλα τα έξοδα μέχρι και την ασφαλή επιστροφή σας.