Skip to main content

ΜΟΝΑΧΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Φθινοπωρο 2021 απο 495€

Mόναχο, Νυρεμβέργη, Ρότενμπουργκ, Κάστρο Νόισβανστάιν, Γκάρμις, Παρτενκίρχεν, Χαρμπουργκ, Όμπεραμεργκάου, (Ρεγκενσμπουργκ)  5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  4, 18/9 | 10, 24/10 | 13, 27/11 03/12

 

Το ταξίδι Μόναχο Κάστρα Βαυαρίας Νυρεμβέργη είναι το must των ταξιδιών! Πόλεις-μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μακραίωνη ιστορία, μεγάλη παράδοση, τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γνωρίσουμε από κοντά τη Γερμανία. Σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης θα δούμε παλάτια, μεσαιωνικά κάστρα, πόλεις-ναούς και θα γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε. Θα περιηγηθούμε στην ιστορική Νυρεμβέργη, στο γραφικό Ροτενμπουργκ και στο επιβλητικό κάστρο Νόισβανστάιν, εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

…εξαιρετικό ΤΑΞΙΔΙ εστιασμένο στις ομορφιές και τα  μοναδικά κάστρα της Βαυαρικής υπαίθρου…

 

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN AIRLINES
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη Νυρεμβέργη
  • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό 4*s ξενοδοχείο
  • Mπουφέ πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Εκδρομή στο πανέμορφο κάστρο Νόισβανστάιν σε συνδυασμό με το Ομπεραμεργκάου και το Γκάρμις Παρτενκίρχεν
  • Εκδρομή στην «ρομαντική οδό», στο Ροτενμπουργκ και στο Χαρμπουργκ
  • Δυνατότητα επίσκεψης στο μεσαιωνικό Ρέγκενσμπουργκ
  • Πλούσια περιήγηση στην πόλη του Μονάχου
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ Αρχηγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Μόναχο (εκδρομή στη Νυρεμβέργη)

Πρωινή απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του επάνω ρου του Δούναβη. Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το ομώνυμο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Άφιξη και απευθείας εκδρομή για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Η Νυρεμβέργη είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Πέγκνιτς (Pegnitz), σε απόσταση περίπου 140 χλμ., προς τα βόρεια, από το Μόναχο.

Αναφέρεται συχνά ως "ανεπίσημη πρωτεύουσα" της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους, επειδή τα επονομαζόμενα Reichstag (αυτοκρατορικά συμβούλια) και τα δικαστήρια συνεδρίαζαν στο κάστρο της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη οικοδομήθηκε εκ νέου μετά από τον πόλεμο και αποκαταστάθηκε σε ορισμένο βαθμό η προπολεμική εμφάνισή της και ορισμένα από τα μεσαιωνικά κτίριά της. Μεταξύ του 1945 και του 1949 οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και στο Ολοκαύτωμα, στη δίκη που έγινε γνωστή ως η δίκη της Νυρεμβέργης. Η πόλη επιλέχτηκε συμβολικά για την διεξαγωγή της δίκης αλλά και επειδή το δικαστικό της μέγαρο είχε υποστεί μικρές μόνον καταστροφές. Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της ιταλικής αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε τα υπέροχα καφέ του στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτς και θα γευματίσουμε κατ’ ιδίαν σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια που υπάρχουν διάσπαρτα στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο Μόναχο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η : Μόναχο

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια ενώ στη διαδρομή μας μπορούμε να δοκιμάσουμε και το παραδοσιακό γλυκό ζεστό κρασί. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις φημισμένες τοπικές μπυραρίες που σερβίρουν εξαίσια μπύρα και γευστικά πιάτα συνοδεία μουσικής από ντόπιους μουσικούς με παραδοσιακές φορεσιές.

 

Ημέρα 3η : Mόναχο (Ρομαντική οδός / Ρότενμπουργκ / Χάρμπουργκ)

Η σημερινή μας εκδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα πιο γραφικά κομμάτια της νότιας Γερμανίας, και συγκεκριμένα της Βαυαρίας με την «ρομαντική οδό». Πανέμορφα γραφικά χωριά και πόλεις, ρομαντικά κάστρα και υπέροχη φύση απλώνονται κατά μήκος της διαδρομής μας μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο- φρούριο Χάρμπουργκ που χρονολογείται σε έγγραφα από τον 11ο-12ο αιώνα, όταν ο Ερρίκος Στάουφερ έγραψε γι’ αυτό στη θεία του Μπέρτα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου. Το 1530 ο ιστορικός Βόλφ αναφέρεται σε αυτό το παλάτι που είχε τη τύχη να μην καταστραφεί ποτέ από πόλεμο.

Σήμερα αποτελεί ένα καλοδιατηρημένο εντυπωσιακό μεσαιωνικό κτίσμα και τον 15ο αιώνα το αρχικό φρούριο επεκτάθηκε με κατοικήσιμα κτίρια. Μεταξύ του 16ου και 18ου αιώνα προστέθηκαν κι άλλες αίθουσες όπως η αίθουσα δεξιώσεων και η εκκλησία του κάστρου. Διασχίζοντας την περιοχή Nördlinger Ries αφού έχουμε σύντομη στάση στο Dinkelsbühl με τους πύργους του, θα φθάσουμε στη συνέχεια στο μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ, στην Φρανκονική περιοχή της Βαυαρίας ή αλλιώς «κόκκινο φρούριο πάνω από τον Τάουμπερ». Το Ρότενμπουργκ ήταν ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη από τα τέλη του Μεσαίωνα μέχρι το 1803. Το όνομά του φανερώνει την ακριβή τοποθεσία της πόλης που είναι πάνω σε ένα οροπέδιο με θέα το ποτάμι Τάουμπερ. Σχετικά με το όνομα "Ρότενμπουργκ", η κυριότερη άποψη αναφέρει πως προέρχεται από τις γερμανικές λέξεις rot (κόκκινο) και burg (μεσαιωνικός οχυρωμένος οικισμός), και συνδέεται με το κόκκινο χρώμα από τις στέγες των σπιτιών, τα οποία έχουν θέα στο ποτάμι. Τα καλοδιατηρημένα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το Δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής που γοητεύει σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το επισκέπτονται τόσοι ταξιδιώτες παγκοσμίως. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το αυθεντικό γλύκισμα της πόλης, τη "χιονόμπαλα" (γερμ. Schneeball) που είναι τηγανητή ζύμη σε σχήμα σαν μια μπάλα που καλύπτεται είτε με άχνη ζάχαρη ή με σοκολάτα. Επιστροφή στο Μόναχο αργά το απόγευμα.

 

Ημέρα 4η : Mόναχο (Κάστρο Νοϊσβανστάιν–Όμπεραμεργκάου–Γκάρμις Πάρτενκίρχεν)

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας εκδρομής το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’ που θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μοναδική βαυαρική πόλη Όμπεραμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια προς τιμή τάματος για την αναχαίτιση της πανούκλας στην κεντρική Ευρώπη. Τέλος, θα δούμε το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Γερμανίας, το Γκάρμις Πάρτενκίρχεν στους πρόποδες των γερμανικών Άλπεων, με τα γραφικά δρομάκια του και τους υπέροχους κήπους του, όπου πραγματοποιούνται υπέροχες συναυλίες κλασσικής μουσικής το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστούμε από την υπέροχη τοποθεσία του και την εξαίρετη γραφικότητά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 5η : Μόναχο (προαιρετική εκδρομή στο Ρέγκενσμπουργκ) - Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στους δρόμους της Βαυαρικής πρωτεύουσας. Η δική μας εναλλακτική πρόταση είναι εκδρομή (έξοδα ατομικά) στο Ρεγκενσμπουργκ που βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Το Ρεγκενσμπουργκ χρονολογείται από την εποχή των Ρωμαίων και γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή του μεταξύ 12ου και 16ου αιώνα από όπου και τα περισσότερα μεσαιωνικά κτίρια και οι ψηλοί πύργοι που σώζονται μέχρι σήμερα. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.  

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Μόναχο

08.35

10.15

5η μέρα

Μόναχο – Αθήνα

18.25

21.55

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.30

07.20

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

23.00

23.55

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

 

ΜΟΝΑΧΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

 

5 μέρες

4, 18/9

10, 24/10

13, 27/11, 03/12

4*s

Mercure City Centre

 

πρωινό

 

495



535

+200

230

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) : Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4*s ως ακολούθως ή παρόμοιο

(Mercure City Center / Courtyard Marriott)

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.