Skip to main content

Μόναχο - Βαυαρία 28η Οκτωβριου και Φθινοπωρο 2021 απο 645,00

5 ημέρες  Αναχωρήσεις : 27/10, 17/11, 08/12 νωρις πρωι με βραδυ επιστροφη!

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο

Πρωινή πτήση για το Μόναχο. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση πόλης. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα: Ομπεραμεργκάου -  Κάστρο Νοϊσβανστάιν

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ομπεραμεργκάου. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, διάσημο παγκοσμίως για τα υπέροχα ζωγραφισμένα από ντόπιους σπίτια και την αναπαράσταση των "Παθών" κάθε 10 χρόνια. Επόμενη στάση μας το φημισμένο Κάστρο Νοϊσβανστάιν. Είναι ίσως το ωραιότερο κάστρο του κόσμου και βρίσκεται πάνω από το χωριό  Hohenschwangau στη νοτιοδυτική Βαυαρία. Δεσπόζει ανάμεσα στις ψηλές κορφές των Άλπεων και είναι πραγματικά σαν να βγήκε από παραμύθι! Επιστροφή στο Μόναχο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μόναχο

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Για όσους το επιθυμούν ο συνοδός σας θα είναι διαθέσιμος για μια επίσκεψη στη περίφημη γλυπτοθήκη του Μονάχου. Πρόκειται για αρχαιολογικό μουσείο στο Μόναχο της Γερμανίας, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε από τον Βαυαρό βασιλιά Λουδοβίκο Α´ ώστε να στεγάσει τη συλλογή αρχαιοτήτων του με ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά. Ανάμεσα στα πλέον διάσημα εκθέματα της συλλογής είναι ο Κούρος του Μονάχου (540 π.Χ.), ο Κούρος της Τενέας (560 π.Χ.), και τα γλυπτά του ναού της Αφαίας στην Αίγινα (510-480 π.Χ.). Για τη συνέχεια προτείνουμε μια επίσκεψη στο παλάτι Νίμφενμπουργκ (γερμανικά: Schloss Nymphenburg), "Κάστρο της Νύμφης (ή Νυμφών)", ένα παλάτι σε στιλ μπαρόκ το οποίο θα δούμε εξωτερικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σάλτσμπουργκ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Το πνεύμα του Μότσαρτ θα σας ακολουθεί παντού στην όμορφη γενέτειρά του, μαζί με την μοναδική μουσική κουλτούρα της και τα πανέμορφα τοπία. Το Σάλτσμπουργκ είναι μια πόλη όπου όλα μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί τέλεια και όχι άδικα, το πιο τουριστικό μέρος της Αυστρίας μετά τη Βιέννη. Το Σάλτσμπουργκ, στα δυτικά της χώρας και σε υψόμετρο 425 μ., είναι το… παραμύθι της Αυστρίας. Δίπλα στον ποταμό Salzach, το βλέμμα σας θα «κολλήσει» στο μωσαϊκό του Altstadt, της παλιάς πόλης με τους χαριτωμένους τρούλους και τα καμπαναριά, το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου και τα χιονισμένα βουνά. Περιήγηση στη πόλη και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

645€

695€

+180€

595€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με Lufthansa
  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Holiday Inn Munich City Center 4* ή παρόμοιο
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους , κάστρα κλπ
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μόναχο

06.00

07.35

LH 1757

Μόναχο

Αθήνα

21.20

00.40

LH 1756

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας