Skip to main content

Μόναχο, Ρομαντικός Δρόμος – Σάλτσμπουργκ – Ίνσμπρουκ | 28η Οκτωβριου και Φθινόπωρο 2021 απο 539,00

19/10, 27/10, 3/11, 24/11

 Απολαύστε ένα πλήρες ταξίδι στο Μόναχο, στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διαμονή στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Europa 4*.
  • Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή, για μη χάνουμε ούτε λεπτό.
  • Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στα μοναδικά τους κάστρα και στα γραφικότατα χωριά τους Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.
  • Επίσκεψη στη Νυρεμβέργη.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
  • Στο 6ήμερο πρόγραμμα επισκεπτόμαστε το Σάλτσμπουργκ.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛOΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε για μια διαδρομή περίπου 3 ωρών με προορισμό τη Νυρεμβέργη, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντίρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Μόναχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΆΛΠΕΙΣ (Όμπεραμμεργκάου – Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, Κάστρο Νόισβανσταϊν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τις Βαυαρικές Άλπεις και τα κάστρα της περιοχής, μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα και απότομα φαράγγια. Θα φτάσουμε στο Φίσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, και στον παραμυθένιο πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν («Νέος Λίθος του Κύκνου»), το οποίο και θα βλέπουμε εξωτερικά. Είναι αν όχι το πιο διάσημο, σίγουρα ένα από τα πιο φημισμένα κάστρα στον κόσμο!

Συνεχίζουμε για το όμορφο, γραφικό χωριό Όμπεραμμεργκάου, το οποίο επισκεπτόμαστε καθώς και το χειμερινό θέρετρο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ (ΠΕΖΗ ΒΟΛΤΑ)

Πρωινή πεζή βόλτα με τον αρχηγό σας στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο πέριξ του κόμβου Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες του από το γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κ.λπ. Δοκιμάστε Glouwine - ζεστό γλυκό κρασί, τα περίφημα λουκάνικα και άλλες λιχουδιές.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΑΥΣΤΡΙΑ)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Αυστρία και το θρυλικό Σάλτσμπουργκ, που το όνομά του σημαίνει «Κάστρο του Αλατιού», καθώς το ορυκτό αλάτι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Η επίσκεψή μας στην «Πατρίδα της Μελωδίας» και τη γενέτειρα του Μότσαρτ περιλαμβάνει ολόκληρο το μνημειώδη πυρήνα της πόλης, την περίφημη Γκετραϊντεγκάσε, καθολικές εκκλησίες απαράμιλλης ομορφιάς, το ποτάμι Ζάλτσαχ με τα κομψά του γεφύρια, το κάστρο, τις κατακόμβες, τον παραδοσιακό νερόμυλο με το φούρνο του, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών, αφιερώσεις στον Αυστριακό διευθυντή ορχήστρας Χέρμπερτ φον Κάραγιαν (1908-1989), πλατείες με πάγκους και παζάρια κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για τα απαραίτητα ψώνια, για έναν απολαυστικό καφέ ή για ένα ασυναγώνιστο σοκολατάκι της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στο Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του Τιρόλο. Το Ίνσμπουργκ είναι πόλη στη Δυτική Αυστρία, πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τιρόλο, της κυριότερης τουριστικής επαρχίας της Αυστρίας. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ των υψηλών βουνών Nordkette (Hafelekar, 2.334 μ.) στο Βορρά, Patscherkofel (2.246 μ) και Serles (2.718 μ) στο Νότο, γι’ αυτό και είναι διεθνώς διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού. Το όνομα της πόλης μεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ιν» (Γερμ. brücke = γέφυρα). Στη μητροπολιτική περιοχή μένουν 190.000 μόνιμοι κάτοικοι και περίπου 30.000 φοιτητές. Δύο φορές ήταν διοργανώτρια Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1964 και το 1976.

Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τη χρυσή Αψίδα του Θριάμβου του Λεοπόλδου του Β’, το Χόφμπουργκ, τη Χόφκιρχε, τα 28 μπρούντζινα αγάλματα των Αψβούργων και των αξιωματούχων τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Κρυστάλλων Σβαρόφσκι ( δεν περιλαμβάνεται η είσοδος € 19). Ένας καταπληκτικός εκθεσιακός χώρος με κατασκευές από swarovski, μοναδικό στο είδος του και επίσης με ένα πολύ ωραίο υπαίθριο χώρο και φυσικά κατάστημα με εκπληκτική συλλογή. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο για εξερεύνηση της πόλης και νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 549 € 250 €
  Twin Room 549 € 250 €
  Triple Room 549 € 250 €
  Single Room 779 € 250 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Συνολικά 5 διανυκτερεύσεις στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Europa 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.
  • Ολοήμερη εκδρομή στα κάστρα Βαυαρίας και στα χωριά Ομπεραμμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.
  • Όλες οι μεταφορές, εκδρομές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και άλλα αξιοθέατα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 802

19/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

08:35

10:15

A3 807

24/10/2021

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

27/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1756

01/11/2021

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

21:05

00:30+ 1

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 802

03/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

08:30

10:10

A3 807

08/11/2021

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 802

24/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

08:30

10:10

A3 807

29/11/2021

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55