Skip to main content

Μόναχο -Ο Ρομαντικός Δρόμος ΠΑΣΧΑ 2022! από 595€

Αναχώρηση: 23 Απριλίου 2022 ~   

6 μέρες  

Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Γκάρμις-Πάρτενκιρχερν, Αββαείο Εττάλ, Νυρεμβέργη, Σάλτσμπουργκ, Ίννσμπρουγκ

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με LUFTHANSA - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και

   απογευματινή από Μόναχο - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το κοσμοπολίτικο Μόναχο
  • Επίσκεψη στο Αββαείο του Εττάλ με τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
  • Επίσκεψη την αυτοκρατορική Νυρεμβέργη
  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή  Marienplatz για να απολαύσουμε, το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο και να αφεθούμε για ορισμένα λεπτά στο επιβλητικό νέο Δημαρχείο, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες που κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών. Αργότερα θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό Ναό, Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι του Residenz. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* (www.accorhotels.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μόναχο - Αββαείο του Εττάλ - Γκάρμις-Πάρτενκιρχερν - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με αρχικό προορισμό το πανέμορφο Αββαείο του Εττάλ (Ettal), για να επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών με τον πλούσιο Baroque διάκοσμο. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν (Garmisch-Partenkirchen), ένα από το δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εδώ φιλοξενήθηκαν το 1936 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποτέλεσαν και το λόγο για τον οποίο ενώθηκαν τα μέχρι τότε ξεχωριστά χωριά του Γκάρμις και του Παρτενκίρχεν που απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα χιλιόμετρο. Το Garmisch (στα δυτικά) είναι μοντέρνο και αστικό, ενώ το Partenkirchen (στα ανατολικά) διατηρεί την παραδοσιακή βαυαρική γοητεία. Εκτός των σύγχρονων υποδομών για χειμερινά σπορ, η πόλη προσφέρει άπειρες δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία και φυσιολατρικό τουρισμό ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως το καλύτερο σας το κρατάμε για το τέλος: Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein), που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Είναι το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Αφού ξεναγηθούμε στο εκπληκτικό αυτό παλάτι θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.   

3η μέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ - Μόναχο

Η σημερινή διαδρομή μέσα από το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας θα μας οδηγήσει στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, το "Κάστρο του Αλατιού" όπως μεταφράζεται το όνομά του, καθώς κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου (μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τον ελεύθερό σας χρόνο αν είναι ανοικτό, έξοδα ατομικά). Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μόναχο - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς, όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Swarovski (έξοδα ατομικά). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς Διαδρόμους, στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει κατάστημα, όπου μπορείτε να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου. Συνεχίζουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, με τις όμορφες πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη, Περιήγηση - Μόναχο

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό κόσμημα της Φρανκονίας, τη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Κυριότερος εκπρόσωπος της εποχής αυτής, ήταν ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, χαράκτες και θεωρητικούς της Αναγέννησης. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την περίφημη "Δίκη της Νυρεμβέργης", που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή της οχύρωση, θα δούμε το επιβλητικό σύμπλεγμα κτιρίων του Δημαρχείου στην ιστορική  πλατεία Marktplatz, καθώς επίσης και τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μόναχο - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Επειδή μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται η κράτηση γκρουπ για την είσοδο στο κάστρο Νοϊσβανστάιν,  θα πρέπει να κάνουμε την κράτηση ατομικά, με την κατάθεση της προκαταβολής 
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχώρηση: 23 Απριλίου 2022 ~   6 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

23/04

 

6 μέρες

 

Δίκλινο

595

3ο άτομο έως 12 ετών

395

Μονόκλινο

945

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA

 

 

Οι πτήσεις μας

 

 

1η μέρα

LH 1757   

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ  

06:00 - 07:35

 

6η μέρα

LH 1756   

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

19:20 - 22:45

  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο ή παρόμοιο
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό  
  • Εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 250
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα 

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.