Skip to main content

Νυρεμβέργη Ο Ρομαντικός Δρόμος Χριστουγεννα Πρωτοχρονια 2022 απο 795

Μόναχο, Μπάμπεργκ, Ρόττενμπουργκ, Νέρντλινγκεν, Ρέγκενσμπουργκ

 Αναχωρήσεις: 23  και  30 Δεκεμβρίου       6 μερες

 

Από την κοσμοπολίτικη Μητρόπολη της Βαυαρίας, το Μόναχο, στο μεσαιωνικό της κόσμημα, τη Νυρεμβέργη, μέσα από ιστορικές πόλεις, ονειρεμένα κάστρα, γραφικά χωριά και μαγευτικές διαδρομές!!! 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι που παραπέμπει σε σκηνές από εικονογραφημένα παραμύθια!!!

 

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με SKY EXPRESS
  • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το κοσμοπολίτικο Μόναχο
  • Επίσκεψη στην ιστορική πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το εντυπωσιακό Ρέγκενσμπουργκ
  • Επίσκεψη στην περιτειχισμένη Βαυαρική πόλη Νέρντλινγκεν, που η αστραφτερή αρχιτεκτονική της κρύβει ένα μυστικό …πολλών καρατίων
  • Επισκέψεις σε τρεις από τους σημαντικότερους σταθμούς του περίφημου "Δρόμου των Κάστρων" (Burgenstrasse) της Γερμανίας:
  • Στην αυτοκρατορική Νυρεμβέργη
  • Στην παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ
  • Στο μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας"
  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* στη Νυρεμβέργη
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή Marienplatz για να δούμε το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο, καθώς και το ρολόι του επιβλητικού νέου Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι Residenz. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση  για το μεσαιωνικό κόσμημα της Φρανκονίας, τη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Κυριότερος εκπρόσωπος της εποχής αυτής, ήταν ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, χαράκτες και θεωρητικούς της Αναγέννησης. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την περίφημη "Δίκη της Νυρεμβέργης", που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Νυρεμβέργη, Περιήγηση

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή της οχύρωση, θα δούμε το επιβλητικό σύμπλεγμα κτιρίων του Δημαρχείου στην ιστορική  πλατεία Marktplatz, καθώς επίσης και τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Ελεύθερη χρόνος στη συνέχεια για να θαυμάσουμε και να χαρούμε την γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης.  

 

3η μέρα: Νυρεμβέργη - Μπάμπεργκ - Νυρεμβέργη 

Πρωινή αναχώρηση για τη "Ρώμη της Φρανκονίας", το μαγευτικό Μπάμπεργκ, που είναι κτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες, ενώ τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης και τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της "Μικρής Βενετίας" συνέβαλαν στην ένταξή της πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (1993). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό κτίσμα του παλαιού Δημαρχείου, τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία, καθώς και το παλαιό και νέο Ανάκτορο (Alte και Neue Residenz). Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Νέρντλινγκεν - Νυρεμβέργη 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ και αποτελεί ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σταθούμε μπροστά στα παραμυθένια, χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα από τον μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, καφέ ή για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος, καθώς και να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε την μοναδική οχύρωση της πόλης. Συνεχίζουμε για το Νέρντλινγκεν (Nördlingen), μία από τις τρεις πόλεις της Γερμανίας, που εξακολουθεί να περικλείεται από ένα ολοκληρωμένο τείχος (οι άλλες δύο είναι το Rothenburg ob der Tauber και το Dinkelsbühl). Η αστραφτερή αρχιτεκτονική της Βαυαρικής αυτής πόλης κρύβει ένα μυστικό ,,,πολλών καρατίων, το οποίο θα ανακαλύψουμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.   

 

5η μέρα: Νυρεμβέργη - Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη

Πρωινή αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, το "Κάστρο της Βασίλισσας", που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από τον μεσαίωνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Κτισμένο στις όχθες των ποταμών Δούναβη και Ρέγκεν, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε πάνω στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα, ένα εξαιρετικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, καθώς και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, το κορυφαίο έργο γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Βαυαρία (εάν είναι ανοικτός). Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο -  Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μονάχου και την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις: 23, 30 Δεκεμβρίου         ~      6 μέρες 

Τιμή κατ΄ άτομο

LUFTHANSA

 

 

Δίκλινο

795

3ο άτομο έως 12 ετών

695

Μονόκλινο

1095

  

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS

 

 Οι πτήσεις μας με

 SKY EXPRESS

 

1η μέρα

 

GQ 870   

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ    

10:20-11:55

 6η μέρα

GQ 871   

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

12:55-16:30

 

  • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* ή παρόμοιο στη Νυρεμβέργη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη και από άλλες πόλεις: € 100 με την SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα 
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.