Skip to main content

Μόναχο - Βαυαρία 5 ημέρες Πρωτομαγια, Αγ. Πνευματος 2023 απο 645

Αναχωρήσεις: 28/4, 2/6

 

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο

Πτήση για το Μόναχο. Άφιξη και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, με το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του Νεογοτθικού Δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Τα μνημειακά αξιοθέατα της πολύβουης Marienplatz συμπληρώνουν η στήλη με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Marienschule), το εντυπωσιακό Παλαιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) και η Peterskirche, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, με τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά στολίδια της. Σας προτείνουμε μια βόλτα στον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας (Frauenkirche), με τους εκπληκτικούς της τρούλους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μόναχο - Νυρεμβέργη

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο, παραδοσιακά κτίρια, γοτθικούς ναούς και όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz. Αναγεννησιακές κατοικίες, πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ πόλεμο, ξαναχτίστηκε αλλά εκείνο που δεν αποκαταστάθηκε ήταν το αμαυρωμένο από τη ναζιστική περίοδο όνομά της, η δε ύπαρξη του δικαστικού μεγάρου, όπου μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν οι 13 δίκες, θα στιγματίζει αιώνια την πόλη του Ντύρερ. Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι του και το Μουσείο Παιχνιδιών. Εναλλακτικά απολαύστε την τοπική μπίρα της Φραγγονίας Τούχερ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λίμνη Κίμζεε - Παλάτι Κένιχσλος

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την περιοχή των λιμνών της νότιας Βαυαρίας. Αναχώρηση με μικρό βαποράκι από το λιμάνι Prien και μεταφορά στο νησί. Το Παλάτι Κένιχσλος, χτίστηκε τον 18ο αιώνα και είναι ένα από τα πολλά παλάτια του Λουδοβίκου Β’ των Βιτελσμπάχερ. Θα μας εντυπωσιάσουν τα δρομάκια μέσα στο πάρκο, τα αιωνόβια δέντρα, τα πολλά αγάλματα με την κρήνη μπροστά στην είσοδο και η θέα του αλπικού τοπίου. Θα θαυμάσουμε τα μπαρόκ δωμάτια, τα αυθεντικά έπιπλα εποχής, τους πίνακες και τη μοντέρνα για την εποχή κουζίνα. Επιστροφή στο Μόναχο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε με τη βοήθεια του ξεναγού μας κάποια από τις Πινακοθήκες, το Τεχνολογικό Μουσείο ή να κάνετε τις αγορές σας στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ – Bαλχάλα

Πρωινό και αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, στην «καρδιά» της Βαυαρίας. Αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Είναι σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στο Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α’ της Βαυαρίας. Είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε ένα λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Μόναχο - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking 1

Early booking 2

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

28/4, 2/6

645€

695€

745€

+215€

595€

  • Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις έως 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα με Sky Express ή Lufthansa
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Courtyard by Marriott Munich City Center 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν, βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 235€
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πτήσεις με Sky Express 28/4:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μόναχο

10:20

11:55

GQ 870

Μόναχο

Αθήνα

12:55

16:30

GQ 871


Πτήσεις με Lufthansa 2/6:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μόναχο

06:00

07:35

LH 1757

Μόναχο

Αθήνα

19:20

22:45

LH 1756

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις έως 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  7. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  8. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  9. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  10. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη απόδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας