Skip to main content

Golden Age 50plus ΒΑΥΑΡΙΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 6 ημέρες Οκτώβριος 2023 από 750 τελική τιμή με φόρους!

16 έως 21 Οκτωβρίου 2023

 

1η Ημέρα:           ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας.  Άφιξη στο αεροδρόμιο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Το όνομά της προέρχεται από τον παλαιό γερμανικό όρο Munichen, που σημαίνει "από τους μοναχούς. Τεράστιοι ποδηλατόδρομοι, όμορφοι πεζόδρομοι στολισμένοι με ολάνθιστες ζαρντινιέρες και καταπράσινα πάρκα και ο ποταμός Ίσαρ να κυλά πλάι σε ιστορικά κτήρια και μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης.  Θα δούμε πανοραμικά τα σημαντικότερα σημεία της πόλης και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η Ημέρα:            ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε την περιήγηση της πόλης.  Θα μεταφερθούμε στην πλατεία Marienplatz, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα κάποια απ’ τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, με πιο σημαντικό το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο (Neue Rathaus). Αυτό το νεογοτθικό κομψοτέχνημα διαθέτει ένα διάσημο ρολόι, το Glockenspiel, για το οποίο συρρέουν καθημερινά πλήθη τουριστών για να το θαυμάσουν.  Θα δούμε ακόμη την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt και τον Καθεδρικό ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι REsidenz. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

3η Ημέρα:           ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ – ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ – ΓΚΑΡΜΙΣ-ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ             (Προαιρετική εκδρομή)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό", μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια.  Θα φτάσουμε στο Ομπεραμεργκάου, όπου θα θαυμάσουμε τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών. Οι απεικονίσεις είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, από θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και παραμύθια. Μάλιστα, πολλές εικόνες είναι «βγαλμένες» από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, οι οποίοι κατάγονταν από το Χάναου της Γερμανίας.  Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας.  Το Γκάρμις είναι πιο κλασάτο, πιο «ζωηρό» και εκτεταμένο. Το βλέπεις στις βιτρίνες και στο φινετσάτο ντύσιμο των ντόπιων και των επισκεπτών του. Το Πάρτενκιρχεν, από την άλλη, διατηρεί μια πιο ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα αλπικού χωριού, με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Κοινό γνώρισμα και των δύο, πάντως, είναι η καθαριότητα, οι οργανωμένες υποδομές, οι άνετοι πεζόδρομοι και πλατείες και τα χαμηλής κλίμακας κτίρια, τυπικά δείγματα της γοητευτικής βαυαρικής αρχιτεκτονικής παράδοσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 

 

4η Ημέρα:           ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αυτοκρατορικό Σάλτσμπουργκ. Ένα κάστρο φτιαγμένο από αλάτι. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά η ονομασία της πόλης, ένα πάντρεμα των λέξεων «Salz» και «Βurg. Ολόκληρο το Σάλτσμπουργκ ήταν περιτριγυρισμένο από ορυχεία αλατιού, με την παραδοσιακή, κουκλίστικη παλιά του πόλη, να αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πλέον τουριστικά αξιοθέατα της Αυστρίας. Παράλληλα, είναι μία πόλη με τεράστια καλλιτεχνική παρακαταθήκη, αφού μπορεί να περηφανεύεται πως είναι η λαμπερή πατρίδα ενός από τους κορυφαίους συνθέτες όλων των εποχών, του Amadeus Mozart.  Κατά την περιήγηση θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach.  Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια, θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Aββαείο του Αγ. Πέτρου.  Επιστροφή στο Μόναχο.

 

5η Ημέρα:           ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφτούμε τη Νυρεμβέργη.  Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο, με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτίρια, τις γραφικές πλατείες με τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτίριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη» της Νυρεμβέργης.  Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο  της παραμυθένιας πόλης,  όπου θα έχετε τη  δυνατότητα να  περπατήσετε  στο αυτοκρατορικό Κάστρο της με μια υπέροχη πραγματικά πανοραμική θέα της πόλης.  Περνώντας τα τείχη απέναντι από τον σιδηροδρομικό  σταθμό, σας  υποδέχεται το Handwerkerhof, περιοχή  γεμάτη  λιλιπούτεια στέκια και μπουτίκ με χειροποίητα αντικείμενα.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και επιστροφή στο Μόναχο.

 

6η Ημέρα:           ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

 

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ με τη SKY EXPRESS.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μία βαλίτσα (20 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Πέντε (5) διαν/σεις στο Μόναχο με πρωινό.
  • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

 

 

Προαιρετική εκδρομή:   Βαυαρικές Άλπεις   60€     Προαγορά 40€

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS:

16/10     ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ            GQ 870                  10.20 –11.55                                                       

21/10     ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ            GQ 871                  12.55 – 16.30                      

 

ΗΜ.

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

6

16/10

Super 8 by Wyndham Munich City West

Πρωινό

750€

+210€

Περιλαμβάνονται

 

*Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.