Skip to main content

Μόναχο - Ρόττενμπουργκ - Νυρεμβέργη 29 Νοεμβρίου // 5 Δεκεμβρίου 4, 5 μέρες

4 ή 5 μέρες στις πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βαυαρίας. Μόναχο - Ρόττενμπουργκ - Νυρεμβέργη. Με διαμονή στο COURTYARD MARRIOTT MUNICH CITY EAST 4* sup. με πλουσιοπάροχο μπουφέ πρωινό καθημερινά.

 

Μέρα:
Αθήνα – Μόναχο – Νυρεμβέργη, Χριστουγεννιάτικη αγορά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο με την LUFTHANSA. Άφιξη & άμεση αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Θα περπατήσουμε στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Θα επισκεφτούμε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Περπατήστε μέχρι την Christkindlesmarkt, την παραμυθένια πόλη λόγω των Carousel, των έλκηθρων και των πολυάριθμων δραστηριοτήτων για παιδιά και χαθείτε μέσα στα περισσότερα από 200 υπαίθρια καταστήματα που σας περιμένουν για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ισαρ ενός από τους παραπόταμους του Δούναβη . Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο COURTYARD MARRIOTT MUNICH CITY EAST 4* sup. (www.marriott.com).
Μέρα:
Χριστουγεννιάτικη αγορά Μονάχου
Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα, τα εντυπωσιακά μέγαρα, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα. Δείτε το ρολόι επιβλητικού Δημαρχείου που χτυπάει δύο φορές και τις 32 φιγούρες που αναπαριστούν τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου και μπαινοβγαίνουν υπό τους ήχους 40 καμπανών. Εδώ θα δείτε το πανύψηλο 100 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2500 λαμπιόνια, το άρωμα του ζεστού κρασιού στα μικρά ξύλινα περίπτερα αλλά και τα κλασσικά λαχταριστά λουκάνικα Wurst μέχρι πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή μας στη πανέμορφη πόλη του Σάλτσμπουργκ (έξοδα ατομικά) διασχίζοντας το πανέμορφο τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ρέζιντενς με το εντυπωσιακού μεγέθους σιντριβάνι. Στη γειτονική πλατεία Ντομ βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, ένα αριστούργημα μπαρόκ με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Στη συνέχεια θα έλθουμε, στην Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Αφήνοντας την παλιά πόλη, θα διασχίσουμε το ποτάμι από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ για να θαυμάσουμε το παλάτι Μιραμπέλ. Προτείνουμε μία στάση για βιεννέζικο καφέ και την παραδοσιακή σοκολάτα στο café Scaher.
Μέρα:
στο παραμυθένιο Ρόττενμπουρκ ...στον ρομαντικό δρόμο
Μπουφέ, πρόγευμα και διασχίζοντας την εντυπωσιακή Βαυαρική ύπαιθρο του επονομαζόμενου Ρομαντικού Δρόμου, που οφείλει το όνομά του στα δεκάδες μεσαιωνικά χωριουδάκια και κάστρα που συναντά κανείς εδώ, θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρότενμπουργκ, που σημαίνει «Κόκκινο Κάστρο»,είναι η πιο καλά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και σχεδόν όλο το χρόνο ζεί στη μαγεία των Χριστουγέννων. Περπατήστε μέσα στα πλακόστρωτα δρομάκια της με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τον ξύλινο σκελετό, θαυμάστε το αναγεννησιακό επιβλητικό Δημαρχείο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία και διαλέξτε κάποιο γιορτινό δωράκι από τα στολισμένα μαγαζάκια. Προτείνουμε το γεύμα σας σήμερα να είναι στο παγκόσμια γνωστό εστιατόριο του ξενοδοχείου Eisenhut, με τη λιθόστρωτη ταράτσα του με την εξαιρετική θέα τον ποταμό Tauber.
Μέρα:
Μόναχο - Αθήνα.
Μπουφέ πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας επισκέψεις στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (εφόσον είναι ανοιχτά) όπως η πρόσφατα ανακαινισμένη Alte Pinakotek που με αίθουσες γεμάτες αριστουργήματα παλιών δασκάλων της Αναγέννησης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα είναι το μουσείο που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο. Απέναντι βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και έπειτα να συνεχίσετε τη μέρα σας στο Deutches Museum που καλύπτει κάθε διάσταση της επιστήμης, της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων σε πενήντα πέντε διαφορετικές αίθουσες. Επίσης το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο & πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρησεις: 29 Νοεμβρίου // 5 Δεκεμβρίου 4, 5 μέρες 
   
 29/11
SMART PRICE
4 ΜΕΡΕΣ
 5/12
SMART PRICE
5 ΜΕΡΕΣ
 
Δίκλινο475525515565
3ο ατ. έως 12 ετ.375425415465
Μονόκλινο650700615665


SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση [ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ]
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150
Επιβάρυνση από άλλες πόλεις € 130

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ με τη LUFTHANSA
     Τρείς ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARD MARRIOTT MUNICH CITY EAST 4* sup
     Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
     Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.A.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.
Σημειώσεις:
     Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν & με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.