Skip to main content

Αλσατία – Μέλας Δρυμός Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου & ΠΑΣΧΑ 2022!από 445€

5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 03, 23/03, 21, 27/04/2022

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη παραμυθένια Χαϊδελβέργη, Ρομαντική, ατμοσφαιρική, φιλόξενη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας και μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της. H ονειρική Χαϊδελβέργη, στο γερμανικό κρατίδιο του Baden Wurttemberg, μας υποδέχεται στις όχθες του ποταμού Neckar κι εμείς ξεκινάμε το σεργιάνι. Θα ανεβούμε στο κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την πανοραμική περιήγηση στο Στραβούργο, χτισμένο σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο ποταμός Ίλλ το διασχίζει, ενώ το ιστορικό κέντρο του, που ονομάζεται και «Μικρή Γαλλία», είναι πανέμορφο χάρη στα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια winstubs. Τόσα και τόσα αξιοθέατα όπως ο Cathedrale Notre Dame από το 13ο αιώνα με το πασίγνωστο αστρονομικό ρολόι και την παρέλαση ξύλινων γλυπτών στις 12.30 μ.μ., οι πολυφωτογραφημένες Ponts Couverts (Σκεπαστές Γέφυρες), η άπλετη θέα στον Ill από το φράγμα Vauban του 17ου αιώνα και η Place Republique με τα μεγαλοπρεπή μνημεία-ενθύμια της γερμανικής περιόδου της πόλης το 19ο αιώνα είναι σίγουρο ότι θα γεμίσουν το memory stick της φωτογραφικής σας λίγο προτού καταλήξετε στο Parc de l’Orangerie για μια σύντομη βόλτα με βάρκα στη λίμνη με τους κύκνους. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο (ουσιαστικά ένα νησί στον ποταμό Ιλ) είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Με την ολοκλήρωση της περιήγησης μας, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο στη διάθεση σας για να ανακαλύψετε την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τρίμπεργκ – Φράιμπουργκ – Λίμνη Τίτι

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών που διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ υπάρχουν τα πάντα για την περιοχή: παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα των αρχών του εικοστού αιώνα, γεωργικά εργαλεία και πληροφορίες για τις αγροτικές εργασίες, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια, πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Περπατώντας στο χωριό, οι… κούκοι είναι παντού. Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν έναν, κάποια μάλιστα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, που να μοιάζουν με ρολόι-κούκο. Εδώ θα επισκέφθούμε και τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ που έχουν μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές πάρκο. Συνεχίζουμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική  περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου  ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών, με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Τελευταίος σταθμός μας είναι η λίμνη Τίτι (Titisee), γέννημα παγετώνων και αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Γερμανούς, που φτιάχνουν τα σαλέ τους ανάμεσα στις καταπράσινες ελατοσκέπαστες πλαγιές των γύρω λόφων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Έγκισεμ (Eguisheim) - Κολμάρ - Ρίκβιρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειο-ανατολική Γαλλία, με την απερίγραπτη ομορφιά. Γλυκύτατο, πολύχρωμο και σχεδόν μονίμως λουλουδιασμένο, το Εγκισέμ είναι γνωστό όπως και η υπόλοιπη Αλσατία για το φανταστικό κρασί του και για τα ερείπια των τριών κάστρων του, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταστράφηκε κατά τη διάρκεια πολέμου το 1466. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και το 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια, έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, που κυριαρχείται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μη λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ, που απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κολμάρ και περιλαμβάνεται στον Αλσατικό δρόμο του κρασιού, μια διαδρομή γευσιγνωσίας για τους λάτρεις της οινοποσίας που θεσπίστηκε επίσημα το 1953. Το Ρικβίρ, γνωστό για τους γραφικούς αμπελώνες του και τα εκλεκτά κρασιά, είναι ένα μεσαιωνικό χωριό που εξακολουθεί να διατηρεί μια ρουστίκ αρχαϊκή γοητεία. Μία από τις ωραιότερες πόλεις της περιοχής Haut-Rhin της Γαλλίας, η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει στον τουρίστα, από μια Παλιά Πόλη που είναι γεμάτη ιστορία, μέχρι να περπατήσετε στα γραφικά μονοπάτια και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία. Ένα από τα πολυάριθμα κελάρια ντόπιων αμπελουργών που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι το Χούγκελ όπου βρίσκεται το πιο παλιό βαρέλι κρασιού στον κόσμο, από το 1715. Ακόμη, τον πύργο Ντολντέρ που σχηματίζει τη δυτική πύλη και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τον πύργο του ρολογιού και τα πρώην κελάρια που έχουν μετατραπεί σε μαγαζάκια. Το Ρικβίρ λέγεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για το χωριό της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Ντίσνεϊ. Τα κελάρια και τα μαγαζιά στολίζονται με εντυπωσιακά λουλούδια όλο το χρόνο, ενώ τα διαφορετικά χρώματα σε κάθε σπίτι οφείλονται σε έναν παλιό κανονισμό του οικισμού σύμφωνα με τον οποίο, κάθε κτίσμα έπρεπε να βάφεται με άλλο χρώμα, ανάλογα με το επάγγελμα του ιδιοκτήτη. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  Στρασβούργο – Μπαντεν Μπάντεν - Φρανκφούρτη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν ήταν ονομαστές από την ρωμαϊκή εποχή, εποχή όπου και ιδρύθηκε ως οικισμός. Το Μπάντεν Μπάντεν είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας, επίσης προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Οι πηγές του Μπάντεν Μπάντεν είναι γνωστές για περισσότερα από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.. Συνεχίζουμε για τη Φρανκφούρτη, τη πόλη του Γκαίτε, σήμερα η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το παρελθόν και το παρόν μπορούν και συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση για την Αθήνα.

 

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

Δικλινο

Μονόκλινο

Παιδί

445€

495€

+145€

395€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με τη Lufthansa
  • 4 διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο Hilton Strasbourg 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές και  μετακινήσεις βάσει προγράμματος  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 185€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Φρανκφούρτη

07.00

09.00

LH 1285

Φρανκφούρτη

Αθήνα

20.20

00.05

LH 1284

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας