Skip to main content

ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΒΟΡ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ ΜΑΪΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 από 1890

 12 ΗΜΕΡΕΣ 20/5 | 1/7 | 2/9

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πεζοπορική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Λουξεμβούργου
  • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη των Βρυξελλών, όπου θα δούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ με τα υπέροχα κανάλια αλλά και την Γάνδη, σπουδαίο εμπορικό λιμάνι κατά τον μεσαίωνα
  • Εκδρομή στο Ντελφτ με το μεσαιωνικό κέντρο της, και διαμονή στο Άμστερνταμ την πόλη με την έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και τα υπέρχοα κτίρια
  • Διανυκτέρευση και στην μοναδική Βρέμη, την αρχαιότερη ναυτική πόλη της Γερμανίας
  • Ξενάγηση στο Αμβούργο αλλά και στο Λύμπεκ το Ρόστοκ και το Βίσμακ, παλιές χανσεαστικές πόλεις που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην γερμανική οικονομία
  • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στην καρδιά της Ευρώπης, το Βερολίνο
  • Αρχηγός/συνοδός σε όλη της διάρκεια του ταξιδιού 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Φρανκφούρτη – Λουξεμβούργο (280 χλμ.)

Πρωινή πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχώρηση για το μικροσκοπικό Δουκάτο του Λουξεμβούργου, του μικρότερου κράτους της Ε.Ε., που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Η πολυτάραχη ιστορία του Δουκάτου ξεκινάει το 963, όταν ο κόμης Siegfried έκτισε πάνω στον βράχο ένα κάστρο, γύρω από το οποίο σταδιακά ιδρύθηκε η πόλη. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μία πεζοπορική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Λουξεμβούργου. Καθώς θα περιδιαβαίνουμε πλατείες, κάστρα, λιθόστρωτα σοκάκια, παλάτια και γενικά οικοδομήματα με ηλικία αιώνων, θα έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε μέσα σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας με βασιλιάδες και ιππότες των μεσαιωνικών χρόνων.

 

Ημέρα 2η: Λουξεμβούργο – Βρυξέλλες (215 χλμ.)

Σήμερα αφήνουμε το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο και αναχωρούμε για τις Βρυξέλλες, τη διοικητική κάρδια της Ενωμένης Ευρώπης. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο της μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε καταπράσινα δάση, γραφικά χωριουδάκια και μεγαλοπρεπή κάστρα. Με την άφιξή μας στην αριστοκρατική πόλη θα ξεκινήσουμε την απογευματινή μας ξενάγηση, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα Manneken Pis, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα και την Αψίδα του Θριάμβου.

 

Ημέρα 3η: Βρυξέλλες (Γάνδη, Μπρυζ)

Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ με τα λουλουδιασμένα κανάλια και τα χαμηλά ρομαντικά σπίτια. Εμείς θα απολαύσουμε την πόλη με μια ξενάγηση στο ιστορικό της κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή αργά το απόγεμα στις Βρυξέλλες.

 

Ημέρα 4η: Βρυξέλλες - Ντελφτ - Άμστερνταμ (170 χλμ. & 75 χλμ.)

Μετά από μια σύντομη διαδρομή αφήνουμε το Βέλγιο και κατευθυνόμαστε προς το Ντελφτ την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της, που αποτελείται από σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς, θαυμάσια δημόσια κτίρια και ωραίες υπαίθριες αγορές. Στη συνέχεια μας περιμένει το Άμστερνταμ και το ανακαινισμένο Rijjks Museum, που στεγάζεται σε ένα εξαίρετο Νεογοτθικό κτίριο του 19ου αιώνα και περιλαμβάνει μοναδικά έργα  της Ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

 

Ημέρα 5η: Άμστερνταμ

Η πόλη του Άμστερνταμ με τα κανάλια, την έντονη νυχτερινή ζωή, τον νεανικό χαρακτήρα και τα υπέροχα κτίρια είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Εμείς το πρωί θα γνωρίσουμε τις κυριότερες γωνιές της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την πλατεία Νταμ και τα Βασιλικά Ανάκτορα. Στο ελεύθερο απόγευμα απολαύστε μια βόλτα στα κανάλια και στα μαγαζιά της πόλης και πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πολλά νεανικά καφέ της.

 

Ημέρα 6η: Άμστερνταμ - Βρέμη (360 χλμ.)

Διασχίζοντας τις καταπράσινες πεδιάδες της Ολλανδικής γης κατευθυνόμαστε στη Βρέμη. Χτισμένη στο εσωτερικό των εκβολών του ποταμού Βέζερ και έχοντας για επίνειο το λιμάνι το Μπρεμερχάβεν, αποτέλεσε την αρχαιότερη ναυτική πόλη της Γερμανίας. Ήδη από το 965 είχε δικαιώματα σύστασης δικής της αγοράς, το 1358 ενώθηκε με την χανσεατική ένωση και το 1646 ανακηρύχθηκε Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη. Το χρηματιστήριο βάμβακος συναγωνιζόταν εκείνο του Λίβερπουλ. Ταυτόχρονα ανέπτυξε ένα ιδιότυπο αρχιτεκτονικό στυλ που ονομάστηκε Αναγεννησιακή του Βέζερ .Το απόγευμα θα πάρουμε μια πρώτη γεύση απ' την αρχοντική πόλη του βορρά και θα βιώσουμε την αύρα που αποπνέουν οι παλιές χανσεατικές πόλεις της Γερμανίας.

 

Ημέρα 7η: Βρέμη - Αμβούργο - Λύμπεκ (125 χλμ. & 70 χλμ.)

Η πρωινή μας ξενάγηση θ’ αρχίσει από την Μάρκπλατζ, την ιστορική πλατεία της αγοράς που περιβάλλεται από τα ωραιότερα σπίτια της πόλης. Στη δυτική πλευρά βρίσκεται το μέγαρο της συντεχνίας των εμπόρων ενώ απέναντι δεσπόζει με τον διάκοσμό του το δημαρχείο, τυπικό δείγμα Αναγεννησιακής Αρχιτεκτονικής του Βέζερ. Θα περπατήσουμε την Βετχερστράσσε όπου τα τελευταία μνημεία και κτίσματα του 20ού αιώνα, ακολουθούν το στυλ αρ νουβώ, ενώ σε άλλο σημείο της πόλης τα παλιά σπίτια των ψαράδων του 16ου αιώνα έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί και φιλοξενούν γκαλερί τέχνης και καταστήματα χειροτεχνίας. Μετά την ξενάγηση αφήνουμε τη Βρέμη με προορισμό την πιο κοσμοπολίτικη και πιο φινετσάτη πόλη της Γερμανίας το πάντα πλούσιο και αγέρωχο Αμβούργο. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο είναι ταυτόχρονα μία από τις παλαιότερες της βόρειας Ευρώπης. Ήδη απ' τον 13ο αιώνα αποτέλεσε μαζί με τη Λυβέκη τον πυρήνα της Χανσεατικής ένωσης που της χάρισε πλούτο και δύναμη. Η αμερικανική ανεξαρτησία και η άνοδος των χωρών της Νότιας Αμερικής έδωσε στο Αμβούργο τέτοια ώθηση που τα αποτελέσματα είναι ακόμη και σήμερα ορατά. Οι επιβλητικοί γοτθικοί πύργοι των καμπαναριών υποβάλουν τον κάθε επισκέπτη αυτής της κοσμοπολίτικης πόλης. Στην απογευματινή ξενάγηση θα περπατήσουμε την παλιά πόλη, θα δούμε το δημαρχείο, τα κανάλια που διοχέτευαν το νερό της λίμνης Αλοτέρ στον ποταμό Έλβα, θα περάσουμε από το λιμάνι όπου κάθε λογής πλοία συνωστίζονται στα βαθιά νερά του Έλβα και θα διασχίσουμε τις αποβάθρες με τα παλιά κτίρια του λιμανιού. Το απόγευμα αναχωρούμε για το Λύμπεκ (ή Λυβέκη).

 

Ημέρα 8η: Λύμπεκ - Βίσμαρ - Ρόστοκ (65 χλμ. & 60 χλμ.)

Το ενδιαφέρον της ημέρας θα κλέψει χωρίς αμφιβολία η Λυβέκη, πρωτεύουσα της χανσεατικής Λίγκας -ένα είδος Ευρωπαϊκής Ένωσης- που σε συνεργασία με τις άλλες πόλεις της ένωσης μονοπωλούσαν το εμπόριο με τη Σκανδιναβία και την ανερχόμενη Ρωσία. Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης που περιβάλλεται από κανάλια και κτίσματα ολλανδικής αρχιτεκτονικής, θα δούμε το σύμβολο της πόλης, την χαρακτηριστική πύλη Χόλστενορ, το δημαρχείο, την Μαριενκίρχε και θα απολαύσουμε την ήρεμη ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής καλοδιατηρημένης Λυβέκης. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο που μας φέρνει στο Μακλεμπουργκ και τη Δυτική Πομερανία, άλλοτε περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας για να καταλήξουμε στο Βίσμαρ, ένα κόσμημα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Στην ξενάγηση της πόλης του Βίσμαρκ, θ’ αρχίσουμε από την Μαρκτπλάτζ, θα διατρέξουμε την παλιά πόλη, θα δούμε το Βασσερκουντστ, τα σπίτια του 17ου αιώνα, το Φύρστυχοφ που σήμερα στεγάζει τα αρχεία της πόλης και θα περπατήσουμε την Κρεμερστράσσε όπου βρίσκονται εξαίσια σπίτια των συντεχνιών του μεσαίωνα. Αφού απολαύσουμε την αρχιτεκτονική πανδαισία της πόλης αναχωρούμε με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή του Ροστόκ.

 

Ημέρα 9η: Ρόστοκ - Στραλσουντ - Βερολίνο (110 χλμ. & 260 χλμ.)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το Ρόστοκ, «το Αμβούργο» της ανατολικής Γερμανίας, παλιά χανσεατική πόλη που εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη γερμανική οικονομία. Θα περπατήσουμε στην Κρεπελίνερστρασε με τα παλιά σπίτια, θα δούμε το νομισματοκοπείο και το δημαρχείο του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά χανσεατική πόλη Στράλσουντ ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο ιστορικών κτισμάτων. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Βερολίνο για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η: Βερολίνο

Το Βερολίνο αποτελεί πια την καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης. Σύμβολο δύναμης και εξουσίας, τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Εμείς στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ και τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ. Η μέρα μας θα διανθιστεί με την ξενάγηση στο μουσείο της Περγάμου όπου φιλοξενούνται οι Πύλες της Βαβυλώνας και ο περίφημος ομώνυμος ναός. Το απόγευμα απολαύστε την πόλη περπατώντας στην Κεντρική Λεωφόρο Unter den Linden και θαυμάστε την αρχιτεκτονική πανδαισία της Ποτσντάμερ Πλατζ.

 

Ημέρα 11η: Βερολίνο (Πότσνταμ)

Σήμερα θα απολαύσουμε μία ολοήμερη εκδρομή στο Πότσνταμ, 30 χλμ. νότια του Βερολίνου, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θρυλικά ανάκτορα Σανσουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου, που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βερολίνο.

 

Ημέρα 12η: Βερολίνο – Αθήνα

Λίγος χρόνος ελεύθερος για ψώνια ή τελευταίες φωτογραφίες και επιστροφή στην Αθήνα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Χανσεατικές πόλεις Βορ. Γερμανίας, Κάτω χώρες

 

12 ημέρες

Ημιδ/φή

20/5, 1/7, 2/9

4*

1.890

+590

+420

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (Στο Λιούμπεκ και στο Ροστόκ η επιλογή των ξενοδοχείων είναι πολύ περιορισμένη. Έτσι εκεί, για 2 νύχτες θα μείνουμε σε συμπαθητικά, καθαρά και με όλες τις ιδιαίτερες ανέσεις ξενοδοχεία τουριστικής κατηγορίας).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
  • Φιλοδωρήματα σε οδηγούς και ξεναγούς
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.