Skip to main content

Αλσατία – Ρήνος με διαμονή και στην Κολωνία | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 899

Αναχωρήσεις: 19/6, 7/8, 14/8, 23/8, 21/9

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φραν-κφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων.

Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλα¬τεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λί-γες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινο¬βούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δι¬καιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε¬κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει.

Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρα-σβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοι¬κία με την ονομασία Μικρή Γαλλία. Στη συνέχεια θα υ¬πάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρα¬σβούργο διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στον αρχαιότερο κήπο της πόλης, την Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περι¬βλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη.

Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

3η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: εκδρομή σε ΡΙΜΠΩΒΙΛΕ – ΕΓΚΙ¬ΣΧΑΪΜ – ΚΟΛΜΑΡ

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμα¬στε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρ¬τυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμε¬ταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσα¬τικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar),το «στολίδι της Αλσα-τίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέ-ντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοι¬κία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρ¬τολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ε¬λευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμέ¬νες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγο¬ράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επι¬στροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – ΚΟΛΩΝΙΑ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμα-νίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμα¬νίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιά¬λειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατή¬σουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κά-στρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδω¬νοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Κολωνία. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ¬ρευση.

 

5η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ – ΜΠΑΚΑΡΑΧ – Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο – ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από την Κολωνία για το Μπάκαραχ, μια μικρή κωμόπολη στις όχθες του Ρή-νου. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο για μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Μέσου Ρήνου μέχρι την πόλη Κόμπλεντς. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή-μνημείο της UNESCO χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσι¬νων λόφων που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτε¬κτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πο¬λυθρύλητο βράχο της Λόρελαϊ, ντυμένο με μεσαιωνι¬κές ιστορίες που σφράγισαν τον γερμανικό ρομαντι¬σμό. Η κρουαζιέρα μας θα ολοκληρωθεί στην Κό¬μπλεντς, μια όμορφη πόλη στη συμβολή του Ρήνου με τον ποταμό Μοζέλα. Ακριβώς εκεί όπου ενώνονται τα νερά των δύο ποταμών θα δούμε τον πελώριο ανδριά¬ντα του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’, μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας. Θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κάστορα, στη βόρεια πλευρά της πό¬λης. Στην Κόμπλεντς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή για ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, πριν επι¬στρέψουμε οδικώς στην Κολωνία. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΑΧΕΝ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ – ΚΟ-ΛΩΝΙΑ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Άαχεν (Aachen), τη δυτικότερη γερμανική μεγαλούπολη, τοποθετημένη στο Τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή με το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την αρχαι¬ότητα, έφτασε ωστόσο στη μέγιστη ακμή της το έτος 800, όταν ο Καρλομάγνος έκανε το Άαχεν πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, και από τα πιο εμβληματικά σε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι ο Καθεδρι¬κός Ναός του Άαχεν, γνωστός και ως Βασιλικός Ναός της Αγίας Μαρίας. Εδώ στέφθηκαν 30 Γερμανοί βασι¬λείς και 12 βασίλισσες, από το 936 έως και το 1531, και τα μνημεία που βρίσκονται εδώ είναι αναρίθμητα. Ανά¬μεσά τους ξεχωρίζουν ο Θρόνος του Καρλομάγνου (φτιαγμένος μάλιστα από παριανό μάρμαρο!) στο πα-ρεκκλήσι της Καπέλλα Παλατίνα, η Σαρκοφάγος της Πα¬ναγίας, η Σαρκοφάγος του Καρλομάγνου και πολλά α¬κόμη κειμήλια. Αφού περιηγηθούμε στο Άαχεν, συνεχί¬ζουμε για το Ντίσελντορφ (Düsseldorf), πόλη με σπου¬δαίο λιμάνι στον Ρήνο, ικανό μάλιστα για τον ελλιμενι¬σμό ακόμη και ωκεάνιων πλοίων. Το Ντίσελντορφ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με αξιοθέατα όπως η Α¬καδημία Τεχνών, το Μουσείο Γκαίτε και ο Βοτανικός Κή¬πος. Περιήγηση στην πόλη, επιστροφή στην Κολωνία και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ (περιήγηση) – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Πτήση επιστροφής

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε και την πόλη που μας φιλο¬ξενεί αυτές τις μέρες, την Κολωνία. Η Κολωνία (Köln) εί¬ναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας. Ιδρυ¬τές της ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, που έστησαν στο έδα¬φος της σημερινής πόλης έναν προκεχωρημένο οικι¬σμό το 30 π.Χ., μία «αποικία» (colonia) από την οποία προήλθε και το σημερινό όνομα της πόλης.

Για πολλούς αιώνες η Κολωνία διατήρησε έναν σημα-ντικό ρόλο στην περιοχή, χάρη στη στρατηγική της θέση και την έντονη παρουσία της στα οικονομικά, εκκλησια¬στικά και εμπορικά δρώμενα. Στην Κολωνία λειτούργησε και ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης, κυ¬ρίως γνωστό για το τμήμα των οικονομικών, ενώ εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο άρωμα, το «νερό της Κο¬λωνίας» (eau de Cologne), που και σήμερα αποκα¬λούμε «κολόνια».

Στην Κολωνία συνηθίζουν να πίνουν την μπύρα τους όχι τόσο στα μεγάλα ποτήρια του λίτρου, όπως έ¬χουμε δει σε πολλές εικόνες από τη Γερμανία, αλλά σε στενά, ψηλά ποτήρια, τα λεγόμενα «Κελς» (Kölsch)!

Το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο πελώριος καθεδρικός ναός Ντομ (Kölner Dom) αφιερω¬μένος στον Απόστολο Πέτρο, που από το 1996 μάλιστα αποτελεί και μνημείο της UNESCO. Είναι ο δεύτερος υψη¬λότερος ναός στη Γερμανία (πίσω μόνο από τον αντί¬στοιχο του Μύνστερ), ενώ μέχρι το 1884 ήταν και το υ¬ψηλότερο κτίριο σε όλο τον κόσμο! Σήμερα λοιπόν θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στην Κολωνία και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 285 €
  Twin Room 899 € 285 €
  Triple Room 899 € 285 €
  Single Room 1309 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 979 € 285 €
  Twin Room 979 € 285 €
  Triple Room 979 € 285 €
  Single Room 1379 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 979 € 285 €
  Twin Room 979 € 285 €
  Triple Room 979 € 285 €
  Single Room 1379 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 285 €
  Twin Room 899 € 285 €
  Triple Room 899 € 285 €
  Single Room 1309 € 285 €

Σημείωση:

Ζητήστε μας το ειδικό πρόγραμμα με διανυκτέρευση στη  Χαϊδελβέργη

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/9/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 919€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 919 € 285 €
  Twin Room 919 € 285 €
  Triple Room 919 € 285 €
  Single Room 1319 € 285 €

Σημείωση:

Ζητήστε μας το ειδικό πρόγραμμα με διανυκτέρευση στη  Χαϊδελβέργη

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*: στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4* ή το Voco 4*, στην Κολωνία στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*.
  • Κρουαζιέρα στον Ρήνο.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  285€

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

19/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:10

LH 1284

25/06/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

07/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

Α3 833

13/08/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:30

22:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

14/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

Α3 833

20/08/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:30

22:10