Skip to main content

Αλσατία με διαμονή σε Στρασβούργο & Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2024 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από΄719

Αναχωρήσεις: 25/09, 10/10, 07/11, 29/11

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη – Στρασβούργο (Περιήγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το παλάτι της Ευρώπης. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Στρασβούργο – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ - Ριμπωβιλέ – Στρασβούργο

 

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαουχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Στρασβούργο – Μέλανας Δρυμός (Τρίμπεργκ – Μπάντεν Μπάντεν) - Χαϊδελβέργη

 

Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για τη Γερμανία. Η διαδρομή μας ξεκινάει από την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού και το Τρίμπεργκ (Triberg), πόλη που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του λεγόμενου Uhrenstrasse (Clock Road) της Γερμανίας, ο «Δρόμος του Ρολογιού» δηλαδή. Πρόκειται για μια τουριστική διαδρομή στην περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού (Schwarwald) που συνδέει τα (πάμπολλα) κέντρα παραγωγής ρολογιών της ευρύτερης περιοχής. Επόμενη στάση μας το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden),  φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι άλλωστε το παλαιότερο της Γερμανίας, καθώς πρωτολειτούργησε το 1382 χωρίς να σταματήσει έκτοτε να πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Χαϊδελβέργη (περιήγηση) – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

 

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που μας φιλοξενεί. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας τη Χαϊδελβέργη για να κινηθούμε προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και τον πολυθρύλητο Ρομαντικό Δρόμο, μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη του Ρότενμπουργκ (Rothenburg ob der Tauber), στην περιοχή της Φρανκονίας, αναπόσπαστο κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου, χάρη στην παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με τις χαρακτηριστικές ξυλοδεσιές και τα έντονα χρώματα. Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε λοιπόν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου,  και την κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Χαϊδελβέργη (ελεύθερος χρόνος και προαιρετική ανάβαση στο κάστρο) – Φρανκφούρτη (περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

 

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει την πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους (Προσοχή ανηφορικό μονοπάτι με αρκετά σκαλιά και ολισθηρό κυρίως αν έχει προηγηθεί βροχή ή έχει πολύ υγρασία). Αφήνουμε πίσω μας την παραμυθένια Χαϊδελβέργη και αναχωρούμε οδικώς για τη Φρανκφούρτη.  Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας με τις πιο όμορφες εικόνες. 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Στις αναχωρήσεις 25.09 & 29.11 δεν υπάρχει η δυνατότητα για τρίκλινα δωμάτια (δίκλινα με προσθήκη έξτρα κρεβατιού).
 • Οι περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο των πόλεων που θα επισκεφτούμε γίνονται πεζή (με τα πόδια). Στα περισσότερα σημεία η αποβίβαση και η επιβίβαση από και στο πούλμαν γίνεται σε απόσταση από τα σημεία ενδιαφέροντος, διότι υπάρχουν απαγορεύσεις και δεν μπορούν να πλησιάσουν. Έχετε υπόψιν σας πως στα γκρουπ κινούμαστε ως ομάδα και θα πρέπει να μπορείτε να ακολουθείτε, χωρίς δυσκολία και προσκόμματα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 779€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 779 € 285 €
  Twin Room 779 € 285 €
  Single Room 1129 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/10/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 729€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 729 € 285 €
  Twin Room 729 € 285 €
  Triple Room 729 € 285 €
  Single Room 1029 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/11/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 719€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 719 € 285 €
  Twin Room 719 € 285 €
  Triple Room 719 € 285 €
  Single Room 1019 € 285 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/11/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 285 €
  Twin Room 749 € 285 €
  Single Room 1099 € 285 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Aegean (δείτε τον πίνακα πτήσεων ανάλογα με την ημερομηνία).
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε Στρασβούργο και Χαϊδελβέργη.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 285€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Προσωπικά έξοδα.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

25/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

Α3 833

29/09/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

10/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

Α3 833

14/10/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

26/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:10

10:15

Α3 833

30/10/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:35

22:25

Με 1 διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη και 3 στο Στρασβούργο – Ζητήστε μας το ειδικό πρόγραμμα

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

07/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:20

10:25

Α3 833

11/11/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:35

22:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

29/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:20

10:25

Α3 833

03/03/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:35

22:25