Skip to main content

ΣΕΡΡΕΣ - Οχυρό Λίσσε & παραµυθένια “Ονειρούπολη” ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020 από 172,00

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ
ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ - ΔΡΑΜΑ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Αναχωρήσεις:  23 & 30/12

4 , 5 ΗΜΕΡΕΣ

 1η μέρα: Αθήνα - Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06.30 για τις Σέρρες, με την όμορφη κεντρική πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ELPIDA RESORT & SPA 4* Sup. στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, με πολύ όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μπουφέ δείπνο ατενίζοντας τον Κουλά της πόλης των Σερρών.

2η μέρα: Σπήλαιο Αγγίτη (Μααρά) - Οχυρό Λίσσε - Δράμα (Ονειρούπολη)

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση το όρος Φαλακρό και θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Αγγίτη - Μααρά (έξοδα ατομικά). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος και παράλληλα το μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο της χώρας μας. Θα θαυμάσουμε ποικιλόμορφους σταλακτίτες, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόγεια νερά του ποταμού και τον σιδερένιο υδροτροχό, από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το ξακουστό Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, όπου θα ενημερωθούμε για την στρατηγική του σημασία στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσκεψη στην πόλη της Δράμας για καφέ και βόλτα στη λίμνη με τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και την ξακουστή πλέον “Ονειρούπολη”, το υπέροχο χωριό του Αϊ Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν συνοδεία μουσικής με θέα το κάστρο του «Ορέστη» και την πισίνα του ξενοδοχείου.

3η μέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά - Άγιος Ιωάννης

Χρόνια Πολλά! Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου (1270 μ.Χ.), την διαχρονική πηγή σωτηρίας και αγιασμού στα δυτικά μιας βαθιάς χαράδρας του Μενοίκειου Όρους. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας για το Όρος Βροντού, όπου σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων, μέσα σ’ ένα δάσος από έλατα και οξιές, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά. Χρόνος για ένα ζεστό ρόφημα στο υπέροχο φυσικό τοπίο και κατευθυνόμαστε προς το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη Σερρών με τις ταβέρνες και με τα αιωνόβια πλατάνια και τα άφθονα νερά που κυλούν, σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία μικρούς καταρράκτες. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσετε τις πολυτελείς του ανέσεις ή για στιγμές χαλάρωσης στο σύγχρονο του SPA. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.

4η μέρα: Ενυδρείο Βυρώνειας (Στρυμόνας) - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόϊα

Μπουφέ πρωινό. Στον Δήμο Πετριτσίου, λίγο δίπλα από τον ποταμό Στρυμόνα, βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, το πρώτο με θέματα ψαριών γλυκού νερού. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ψαριών που ζουν στη λίμνη Κερκίνη και τον ποταμό Στρυμόνα, καθώς και διάφορα είδη ερπετών από τον ελλαδικό και μη χώρο (έξοδα ατομικά). Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα μεταφερθούμε στο διπλανό χωριό Μανδράκι για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κυάλια και λίγο πιο πέρα κοντά στη Γέφυρα του Στρυμόνα, θα επισκεφθούμε επίσης Φάρμα Προστασίας (εφόσον είναι ανοιχτά) του σπάνιου είδους των νεροβούβαλων, για να τους θαυμάσουμε από κοντά. Αργότερα στη Λίμνη Κερκίνη, χρόνος για περίπατο ή για την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά). Το μεσημεράκι θα μας βρει στα πανέμορφα και γραφικά Άνω Πορόϊα, με υπέροχη θέα στην Λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Εδώ μην παραλείψετε να αγοράσετε τους ξεχωριστούς ακανέδες από γάλα νεροβούβαλου! Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.

5η μέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης - Πρώτη Σερρών - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας μας (έξοδα ατομικά). Το θέαμα είναι σπάνιο, γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες μέχρι και 15 μέτρων! Συνεχίζουμε για την Πρώτη Σερρών όπου, για όσους επιθυμούν, επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημειώσεις:

  • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η μέρα Βυρώνεια-Κερκίνη-Άνω Πορόϊα)
  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και βάσει των αργιών, χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή

ΡΕΒΕΓΙΟΝ µε µουσική.

Τιµή κατ’άτοµο µε δικό σας µέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδροµές) µε ηµιδιατροφή

ΡΕΒΕΓΙΟΝ µε µουσική

ELPIDA RESORT & SPA 4* SUP

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

4 µέρες

23 & 30 Δεκ.

5 µέρες

23 & 30 Δεκ.

4 µέρες /

3 νύχτες

5 µέρες /

4 νύχτες

Δίκλινο

259

335

172

225

3ο άτοµο

205

250

105

130

4o άτοµο *

190

230

83

100

Μονόκλινο

320

410

230

302

* Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Το 4ο άτομο έως 12 ετών μεταφέρει την οικογένεια σε Family room

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές ELPIDA RESORT & SPA 4* sup. στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Σερρών
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Συμμετοχή στα Εορταστικά δείπνα Ρεβεγιόν στις 24 και 31 Δεκ., με ζωντανή μουσική ή D.J. (στη θέση του δείπνου της ημέρας)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός.
  • Φ.Π.Α.